Gå videre til innhold
Donerer el-biler til museum

Blogginnlegg -

Donerer el-biler til museum

Illustrasjon: Hyundais ix35 Fuel Cell er verdens første serieproduserte hydrogenelektriske bil

Hyundai Motor har donert sine første hydrogenelektriske biler til museum i Europa. Fire av de tidligste utgavene av Hyundais ix35 Fuel Cell vil for fremtiden kunne sees på teknisk museum i Østerrike, Danmark og Tyskland. Bilene har tilbakelagt til sammen mer enn en kvart million kilometer kun med rent vann som utslipp og kan nå skues av 2, 5 millioner besøkende på:

Teknisk Museum i Oslo har fått tilbud om å overta Hyundais første hydrogenelektriske bil i Norge, men har takket nei grunnet at de kun tar i mot produksjonsbiler og ikke pilotbiler.

Hyundais ix35 Fuel Cell serieproduseres og er til salgs i 11 europeiske land. Den er utstyrt med en 199Kw/136 HK elektrisk motor med en toppfart på 160 km/t.  Rekkevidden er ca 600 km på en fylling og eneste utslipp er vanndamp. Les mer om ix35 Fuel Cell her.

Emner

Kategorier

Pressekontakt

Øyvind L. Knudsen

Øyvind L. Knudsen

Pressekontakt Produkt & PR-sjef

Relatert innhold

Velkommen til Hyundai Motor Norway.

Hyundai Motor Norway tilbyr innovative, moderne og driftssikre biler med høy kvalitet. Hyundai har de siste årene utviklet seg til å bli et ledende selskap på nullutslippsmobilitet, og er et av Norges mest solgte bilmerker. Hyundai har den bredeste porteføljen av elektrifiserte drivlinjer i verden, og fra 2021 selger merket kun ladbare, elektriske og hydrogenelektriske biler i Norge. Ved selskapets norske hovedkontor på Alna i Oslo er det cirka 30 ansatte.

Hyundai skaper og utvikler innovative teknologier, økosystemer og mobilitetsløsninger i dag, slik at vi kan gjøre det beste og riktige for mennesker i morgen.

Vil du vite mer om Hyundai, gå til www.hyundai.no eller www.hyundai.com.

Hyundai Motor Norway
Alf Bjerckes vei 8
0582 Oslo
Norway