Gå videre til innhold
Hyundai Tucson. Foto: Hyundai
Hyundai Tucson. Foto: Hyundai

Nyhet -

Hyundai tar hele pallen i USA

For andre året på rad tar Hyundai Motor Group alle de tre pallplassene i J.D. Powers kvalitetsundersøkelse IQS (Initial Quality Study).

Nybilkvaliteten på tvers av hele Hyundais modellportefølje bidro til at selskapet gjentok fjorårets storeslem i den anerkjente undersøkelsen til J.D. Power. Undersøkelsen måler antall biler med problemer eller feil per 100 kjøretøyer i løpet av de første 90 dagene etter overtakelse. 2019-utgaven baserer seg på svar fra 76.256 nybilkunder i det amerikanske markedet. 

Hyundai kuttet antallet problemer med ytterligere tre per 100 biler i år, og endte med en score på 71 per 100 biler. Dette er et solid resultat, langt under snittet på 91 per 100 biler. 

Hyundai Motor Groups premiummerke Genesis vant i år som i fjor, tett fulgt av konsernsøsknene Kia og Hyundai på andre og tredje plass. Gapet ned til fjerdeplass var stort, med hele 12 flere biler med feil per 100 kjøretøyer. 

Santa Fe vant kvalitetsundersøkelsen i sitt segment, mens modeller som Tucson og KONA tok pallplasser i sine segmenter. 

Hyundai gjorde det best av samtlige merker i to av åtte delkategorier, med markedets laveste feilrate innen infotainment, navigasjon og multimedia, samt seter.

- Hyundai-eiere og nye kunder kan være trygge på at vår nybilkvalitet fortsetter å være på topp i bransjen, sier direktør for kundetilfredshet i Hyundai Motor America, Barry Ratzlaff.

- Våre resultater i den høyt aktede IQS-undersøkelsen og vårt overordnede fokus på kvalitet bekrefter selskapets dedikasjon. Design, utvikling, produksjon, service og våre forhandlere jobber sammen for å levere biler med topp kvalitet til våre kunder. Vi er stolte over å opprettholde vår ledende posisjon på kvalitet, og vil ikke fire på vårt konstante arbeid med å forbedre kvaliteten ytterligere. 

Mer informasjon om undersøkelsen finnes her: https://www.jdpower.com/business/press-releases/2019-initial-quality-study-iqs.

Emner

Kategorier

Kontakter

Øyvind L. Knudsen

Øyvind L. Knudsen

Pressekontakt Kommunikasjonsdirektør

Relatert innhold

Velkommen til Hyundai Motor Norway.

Hyundai Motor Norway tilbyr innovative, moderne og driftssikre biler med høy kvalitet. Hyundai har de siste årene utviklet seg til å bli et ledende selskap på nullutslippsmobilitet, og er et av Norges mest solgte bilmerker. Hyundai har den bredeste porteføljen av elektrifiserte drivlinjer i verden, og fra 2023 selger merket kun helelektriske biler i Norge. Ved selskapets norske hovedkontor på Alna i Oslo er det cirka 40 ansatte.

Hyundai skaper og utvikler innovative teknologier, økosystemer og mobilitetsløsninger i dag, slik at vi kan gjøre det beste og riktige for mennesker i morgen.

Vil du vite mer om Hyundai, gå til www.hyundai.com.

Hyundai Motor Norway
Alf Bjerckes vei 8
0582 Oslo
Norway