Følg Hyundai Motor Norway

Hyundai tar hele pallen i USA

Nyhet   •   jun 20, 2019 09:21 CEST

Hyundai Tucson. Foto: Hyundai

For andre året på rad tar Hyundai Motor Group alle de tre pallplassene i J.D. Powers kvalitetsundersøkelse IQS (Initial Quality Study).

Nybilkvaliteten på tvers av hele Hyundais modellportefølje bidro til at selskapet gjentok fjorårets storeslem i den anerkjente undersøkelsen til J.D. Power. Undersøkelsen måler antall biler med problemer eller feil per 100 kjøretøyer i løpet av de første 90 dagene etter overtakelse. 2019-utgaven baserer seg på svar fra 76.256 nybilkunder i det amerikanske markedet. 

Hyundai kuttet antallet problemer med ytterligere tre per 100 biler i år, og endte med en score på 71 per 100 biler. Dette er et solid resultat, langt under snittet på 91 per 100 biler. 

Hyundai Motor Groups premiummerke Genesis vant i år som i fjor, tett fulgt av konsernsøsknene Kia og Hyundai på andre og tredje plass. Gapet ned til fjerdeplass var stort, med hele 12 flere biler med feil per 100 kjøretøyer. 

Santa Fe vant kvalitetsundersøkelsen i sitt segment, mens modeller som Tucson og KONA tok pallplasser i sine segmenter. 

Hyundai gjorde det best av samtlige merker i to av åtte delkategorier, med markedets laveste feilrate innen infotainment, navigasjon og multimedia, samt seter.

- Hyundai-eiere og nye kunder kan være trygge på at vår nybilkvalitet fortsetter å være på topp i bransjen, sier direktør for kundetilfredshet i Hyundai Motor America, Barry Ratzlaff.

- Våre resultater i den høyt aktede IQS-undersøkelsen og vårt overordnede fokus på kvalitet bekrefter selskapets dedikasjon. Design, utvikling, produksjon, service og våre forhandlere jobber sammen for å levere biler med topp kvalitet til våre kunder. Vi er stolte over å opprettholde vår ledende posisjon på kvalitet, og vil ikke fire på vårt konstante arbeid med å forbedre kvaliteten ytterligere. 

Mer informasjon om undersøkelsen finnes her: https://www.jdpower.com/business/press-releases/2019-initial-quality-study-iqs.

Kommentarer (0)

Legg til kommentar

Kommentar

Ved å sende inn kommentaren aksepterer du at dine personopplysninger behandles i samsvar med Mynewsdesks Personvernerklæring.