Gå videre til innhold
Hyundais ccOS. Foto: Hyundai
Hyundais ccOS. Foto: Hyundai

Pressemelding -

​Hyundai lanserer tilkoblet infotainment og kunstig intelligens med NVIDIA DRIVE-plattformen

 • Alle nye bilmodeller fra Hyundai Motor Group får NVIDIA DRIVE-plattformen som standard fra og med 2022
 • NVIDIAs teknologi hever brukeropplevelsen i Hyundais nye connected car operating system (ccOS)
 • ccOS er utviklet in-house av Hyundai Motor Group for fremtidige modeller
 • Systemet har kontinuerlig oppdaterbart software-basert infotainmentsystem og mulighet for et bredt utvalg av tilkoblede tjenester

Hyundai Motor Group og NVIDIA har i dag sluppet nyheten om at NVIDIA DRIVE skal rulles ut på alle nye modeller fra konsernet fra og med 2022.

Det tekniske samarbeidet med NVIDIA gjør at Hyundai Motor Group kan utvikle smarte tilkoblede høyytelsessystemer for sine nestegenerasjonsbiler. Alt fra innstegsmodeller til Genesis’ premiumbiler vil få infotainmentsystemer basert på NVIDIA DRIVE som standard. NVIDIA DRIVE inkluderer både hardware og software, og lar Hyundais infotainmentsystemer kombinere lyd, bilde, navigasjon, nettilgang og kunstig intelligens (AI) for å skape smarte tilkoblede tjenester i bilen.

Ved å benytte NVIDIA DRIVE-plattformen kan Hyundai Motor Group tilby sine kunder sømløse og kontinuerlig oppdaterte brukeropplevelser med kunstig intelligens om bord i bilen. Kunder av Hyundai, Kia og Genesis vil dermed få fordelen av funksjonsrik og software-definert AI-funksjonalitet som oppdateres løpende.

Hyundai Motor Group har samarbeidet med NVIDIA siden 2015, og NVIDIA DRIVE-plattformen danner allerede grunnlaget for de avanserte infotainmentsystemene man finner i Genesis GV80 og G80. Selskapene har også samarbeidet om en avansert digital cockpit, som er forventet lansert sent i 2021. Dagens melding fra selskapene tar samarbeidet et steg videre, ettersom Hyundai nå legger grunnlaget for infotainmentsystemer som støtter en bred portefølje av fremtidige applikasjoner og funksjoner på tvers av konsernets modellutvalg.

- NVIDIA har i mer enn et tiår sørget for infotainmentsystemer med forbrukerorienterte grensesnitt, funksjonalitet og grafikk, sier toppsjef for autonome kjøretøyer i NVIDIA, Ali Kani.

- Nå forandrer vi på nytt hvordan disse systemene fungerer ved hjelp av kunstig intelligens, og hjelper dermed Hyundai Motor Group med å forbedre både sikkerhet og nytteverdi. I tillegg øker vi kundetilfredsheten gjennom hele kjøretøyets levetid.

Kani får støtte fra Paul Choo, toppsjefen i Hyundai Motor Groups ‘Electronics Tech Unit’.

- I Hyundai Motor Group er vi dedikerte i arbeidet med å styrkekundeopplevelsen, sikkerheten, funksjonaliteten og eiergleden gjennom hele bilens levetid.

- NVIDIA-plattformens styrker er mange. Den er skalerbar, energieffektiv og har ytelsene som trengs for å underbygge vår neste generasjon av software-definerte biler.

NVIDIA-samarbeidet legger grunnlaget for ccOS

Samarbeidet med NVIDIA er grunnlaget for at Hyundai Motor Group kan rulle ut det nye operativsystemet ‘connected car operating system’ (ccOS) i sine fremtidige bilmodeller. OSet er utviklet in-house av Hyundai Motor Group, og sørger for å samle de store mengdene data som genereres av bilene og deres sensorsystemer, i tillegg til data fra eksterne datasentre. Dette for å skape en bedre og mer nyttig brukeropplevelse for både sjåfører og passasjerer.

ccOS inkorporerer også en integrert arkitektur for en ny ‘connected car service platform’ (ccSP). ccSP er en åpen plattform som vil la et bredt utvalg av partnere tilby nyttige tjenester til bileierne.

ccOS vil bruke NVIDIAs programvarerammer til å implementere fire kjerneområder:

 • “Høyytelses databehandling” er bruken av NVIDIAs GPUer til å behandle store datamengder i og utenfor kjøretøyene, samt optimalisering av systemytelsen for å støtte avanserte IT-teknologier, for eksempel dyp læring.
 • ‘Sømløs databehandling’, som gir en uavbrutt tjeneste uavhengig av om kjøretøyets tilstand er online eller offline. Kjøretøyet kobles til omkringliggende infrastruktur og smarte enheter for å hente brukeropplevelsen fra eksterne enheter inn i kjøretøymiljøet.
 • ‘Intelligent databehandling’, som gir intelligente tilpassede tjenester ved å identifisere sjåførens intensjoner og ønsker.
 • “Sikker databehandling”, beskytter systemet ved å overvåke nettverk i kjøretøy og eksterne enheter og isolere data knyttet til kjøretøyets sikkerhet.
 • Videre har en rekke gjennombrudd i teknologien for kunstig intelligens og akselerert databehandling åpnet døren for at nestegenerasjonsbiler kan dra nytte av ny funksjonalitet, egenskaper og sikkerhetsfunksjoner som kan legges til bilen etter at den er kjøpt. Med en sentral, software-definert dataarkitektur kan fremtidige modeller oppdateres gjennom hele levetiden. Dermed vil man alltid kunne oppdatere bilen med det siste innen blant annet digital cockpit-teknologi.

  Hyundai Motor Group vil slippe flere detaljer rundt sine kommende infotainmentsystemer og ccOS-muligheter i tråd med fremtidige lanseringer av nye bilmodeller. 

  Emner

  Kategorier


  Hyundai Motor Norway tilbyr innovative, moderne og driftssikre biler med høy kvalitet. Hyundai har de siste årene utviklet seg til å bli et ledende selskap på nullutslippsmobilitet, og er et av Norges mest solgte bilmerker. Hyundai har den bredeste porteføljen av elektrifiserte drivlinjer i verden.

  Pressekontakt

  Øyvind L. Knudsen

  Øyvind L. Knudsen

  Pressekontakt Produkt & PR-sjef

  Relatert innhold

  Velkommen til Hyundai Motor Norway.

  Hyundai Motor Norway tilbyr innovative, moderne og driftssikre biler med høy kvalitet. Hyundai har de siste årene utviklet seg til å bli et ledende selskap på nullutslippsmobilitet, og er et av Norges mest solgte bilmerker. Hyundai har den bredeste porteføljen av elektrifiserte drivlinjer i verden, og fra 2021 selger merket kun ladbare, elektriske og hydrogenelektriske biler i Norge. Ved selskapets norske hovedkontor på Alna i Oslo er det cirka 30 ansatte.

  Hyundai skaper og utvikler innovative teknologier, økosystemer og mobilitetsløsninger i dag, slik at vi kan gjøre det beste og riktige for mennesker i morgen.

  Vil du vite mer om Hyundai, gå til www.hyundai.no eller www.hyundai.com.

  Hyundai Motor Norway
  Alf Bjerckes vei 8
  0582 Oslo
  Norway