Gå videre til innhold
Hyundai Prophecy ble "Best of the Best" under Red Dot 2020. Foto: Hyundai
Hyundai Prophecy ble "Best of the Best" under Red Dot 2020. Foto: Hyundai

Pressemelding -

​Hyundai tar tre Red Dot-priser for elektriske design - inkludert selskapets første «Best of the Best»

  • Den helektriske konseptbilen Prophecy vant prisen for «Best of the Best», mens elbilkonseptet 45 og den hydrogenelektriske lastebilen Neptune begge ble vinnere i kategorien for «Design Concept»
  • Den elektriske konseptbilen 45 danner grunnlaget for nært forestående IONIQ 5, og har nå vunnet tre anerkjente globale designpriser fra henholdsvis Red Dot, IDEA og iF.

Hyundai Motor Company har i dag fått sin posisjon som en leder innen global bildesign bekreftet på nytt med tre prestisjefylte priser i 2020 Red Dot Awards. Prisene er i kategorien for «Design Concept», og inkluderer selskapets første «Best of the Best»-pris.

«Best of the Best»-prisen gikk til Hyundais progressive elektriske konseptbil Prophecy, mens både den elektriske konseptbilen 45 og det hydrogenelektriske lastebilkonseptet Neptune ble utnevnt til vinnere i kategorien «Design Concept». Både Prophecy og 45 er en del av Hyundais dedikerte modellmerke for elbiler, IONIQ.

Prophecy er Hyundais visjonære elektriske konseptbil som inkorporerer rendyrket aerodynamisk design, samtidig som den uttrykker Hyundais siste designidentitet Sensuous Sportiness. Med en forlenget akselavstand og korte overheng, har Hyundais ingeniører oppnådd et designkonsept med den ultimate formgivningen for biler. Dette takket være en helt ny elbilarkitektur som er definert av rene, uberørte overflater og rendyrket volum i kombinasjon med estetisk harmoni og funksjonalitet. Prophecy er den første koreanske konseptbilen som vinner «Best of the Best»-prisen for designkonsepter.

Den elektriske konseptbilen 45 er på sin side en futuristisk hyllest til Pony Coupe Concept, som er et 45 år gammelt ikon for Hyundai. Konseptet ble vist for første gang under bilmessen i Frankfurt i 2019, og designet er en milepæl i en ny æra for Hyundai der selskapets biler er designet rundt elektrifisering, autonome teknologier og smart mobilitet. 45 defineres av sitt integrerte karosseridesign, med aerodynamiske og lette linjer som er inspirert av flydesign fra 1920-tallet. Bilens diamantformede silhuett er formet av 45-graders vinkler i fronten og hekken.

Den hydrogenelektriske lastebilen Neptunes design er inspirert av tog med Art Deco streamliner-stilen som satte standarden for industriell design mellom 1936 og 1959. Bilens lettgjenkjennelige strømmende frontdesign sørger for maksimal luftstrøm og tilstrekkelig kjølekapasitet. Neptune er et bevis på Hyundais vedvarende forpliktelse til utviklingen av banebrytende miljøvennlig mobilitet, samt et hydrogensamfunn for fremtiden.

- Gjennom Prophecy og 45 har Hyundais elektriske designvisjon fått global anerkjennelse med disse Red Dot-prisene. Vi ønsker å smi et sterk emosjonelt bånd mellom mennesker og biler, og dermed gi merverdi til våre kunder hver dag, sier Hyundais designsjef SangYup Lee.

- Neptune er på sin side en ambassadør for Hyundais lederstatus og kompetanse innen nestegenerasjons teknologi for hydrogenelektriske biler. Den representerer Hyundai Motors visjon og kundeverdi som lederen i den globale hydrogenmobilitetsindustrien.

Dette er Red Dot Awards

Red Dot Awards er en av verdens mest prestisjefylte designprisutdelinger, sammen med iF Design Awards og International Design Excellence Awards (IDEA). Red Dot deler hvert år ut priser innen kategoriene «Product Design», «Brand & Communication» og «Design Concept».

Blant hele 4 170 designkonsepter som ble nominert i kategorien «Design Concept» i år, var det 188 vinnere og bare 41 «Best of the Best»-priser. Juryen bestod av 20 internasjonale designtopper, som vurderte elementer som innovasjon, gjennomførbarhet og funksjonalitet. Gjennom de tre prisene Hyundai vant i årets utgave, har selskapet fått globale anerkjennelse for sine innovative og revolusjonerende elektriske designkonsepter. 

Emner

Kategorier


Hyundai Motor Norway tilbyr innovative, moderne og driftssikre biler med høy kvalitet. Hyundai har de siste årene utviklet seg til å bli et ledende selskap på nullutslippsmobilitet, og er et av Norges mest solgte bilmerker. Hyundai har den bredeste porteføljen av elektrifiserte drivlinjer i verden.

Pressekontakt

Øyvind L. Knudsen

Øyvind L. Knudsen

Pressekontakt Produkt & PR-sjef

Relatert innhold

Velkommen til Hyundai Motor Norway.

Hyundai Motor Norway tilbyr innovative, moderne og driftssikre biler med høy kvalitet. Hyundai har de siste årene utviklet seg til å bli et ledende selskap på nullutslippsmobilitet, og er et av Norges mest solgte bilmerker. Hyundai har den bredeste porteføljen av elektrifiserte drivlinjer i verden, og fra 2021 selger merket kun ladbare, elektriske og hydrogenelektriske biler i Norge. Ved selskapets norske hovedkontor på Alna i Oslo er det cirka 30 ansatte.

Hyundai skaper og utvikler innovative teknologier, økosystemer og mobilitetsløsninger i dag, slik at vi kan gjøre det beste og riktige for mennesker i morgen.

Vil du vite mer om Hyundai, gå til www.hyundai.no eller www.hyundai.com.

Hyundai Motor Norway
Alf Bjerckes vei 8
0582 Oslo
Norway