Gå videre til innhold
Hyundai slipper løs el-bilen IONIQ

Pressemelding -

Hyundai slipper løs el-bilen IONIQ

Billedtekst: Hyundais nye IONIQ el-bil som leveres i tre varianter; som helelektrisk med batteridrift, som hybrid og som ladbar hybrid

Hyundai viser alle tre variantene av sin nye null- og lavutslippsbil IONIQbilmessen i Geneve 1. mars. Både de norgesaktuelle batteri- og hybridversjonene og den ladbare hybriden som kommer i 2017 blir å finne på standen. Alle utstyrt med siste nytt fra Android Auto, Apple Car Play , TomTom live services og trådløs lading av smarttelefon.

Først til Norge kommer IONIQ som hybrid. Den blir utstyrt med en firesylindret 1,6 Gdi bensinmotor med direkte innsprøytning som yter 105 hk og gir 147 Nm dreiemoment. Den elektriske motoren leverer 32 kW (43,5 hk) med strøm fra et lithium-ion-polymer batteri med kapasitet på 1,56 kWt. Totalt gir dette en systemytelse på 103,6 (141 hk) og opp til 265 Nm dreiemoment. Toppfarten er 185 km/t og utslippet utgjør 81 g/km kombinert. Med en seks-trinns dobbelclutch girkasse byr IONIQ på en dynamisk kjøreopplevelse på høyt nivå.

Også den helelektriske versjonen av IONIQ kommer til Norge i år. Den er satt opp med et 28 kWt lithium-ion-polymer batteri som gir en rekkevidde på opp til 250 km. Den elektriske motoren yter 88 kW (120 hk) og gir en toppfart på 160 km/t med et dreiemoment på 295 Nm gjennom en ett-trinns reduksjonsgirkasse.

I 2017 kommer IONIQ som ladbar hybrid til Norge. Den kan kjøre opp til 50 km på det potente 8,9 kWt lithium-ion-polymerbatteriet.Den elektriske motoren på 45 kW (61hk) gir sammen med den firesylindrede 1,6 l bensinmotoren et CO2 utslipp på 34 g/km.

IONIQ har en meget aerodynamisk form og byr på en klasseledende CD-verdi på 0,24*

Sikkerhet

IONIQ har alt en moderne bil kan by på av sjåførassistanse og sikkerhetssystemer som:

ECO-DAS (Eco-driving Assistant System) bidrar til å utnytte bilens ressurser så effektivt som mulig. Systemet tar hensyn til kjøreruten i navigasjonssystemet og trafikksituasjonen, og sørger for at bilen lader maksimalt eller gir nødvendig motorkraft når det er påkrevet. Systemet forbedrer drivstofføkonomi og sørger for at batteriene alltid yter maksimalt.

AEB (Autonomous Emergency Braking) er et system som automatisk bremser bilen for å unngå farlige situasjoner.

LDWES (filskiftevarsler) gir beskjed hvis bilen er i ferd med å skifte fil uten at blinklyset har blitt aktivert.

LKAS (Lane Keeping Assist System) er et aktivt system som gjør at man unngår uønsket skifte av kjørebane.

BSD (Blind Spot detector) er et radarsystem som overvåker bilens blindsoner og varsler om evt kjøretøy i dens dødvinkel

RCTA (Rear-Cross Traffic Alert) bruker radar til å varsle om kryssende trafikk bak bilen i ryggesituasjoner

SCC (Smart Cruise Control) tilrettelegger for en jevn avstand og fart ift bilen foran uten at sjåføren trenger å røre gass eller brems.

Syv airbags.

Moderne HID og LED lamper.

IONIQ kan sees først på Geneve Motor Show tirsdag 1. mars på Hyundais pressekonferanse kl. 10:30. Livestreaming kan sees på https://livestream.com/HyundaiEurope/GIMS2016

*0,24 CD-verdi er tilsvarende verdi som Tesla S og X, Toyota Prius og Mercedes Benz S og C-klasse.

Related links

Emner

Kategorier


Hyundai Motor Company i Korea er en verdens største bilprodusent nærmere 100 000 ansatte. Hyundai er representert i 193 land med rundt 6 000 forhandlere. I Norge har selskapet 67 forhandlere, og har solgt nærmere 100 000 biler siden merket kom til landet i 1992.

Kontakter

Øyvind L. Knudsen

Øyvind L. Knudsen

Pressekontakt Kommunikasjonsdirektør

Relatert innhold

Relaterte events

Velkommen til Hyundai Motor Norway.

Hyundai Motor Norway tilbyr innovative, moderne og driftssikre biler med høy kvalitet. Hyundai har de siste årene utviklet seg til å bli et ledende selskap på nullutslippsmobilitet, og er et av Norges mest solgte bilmerker. Hyundai har den bredeste porteføljen av elektrifiserte drivlinjer i verden, og fra 2023 selger merket kun helelektriske biler i Norge. Ved selskapets norske hovedkontor på Alna i Oslo er det cirka 40 ansatte.

Hyundai skaper og utvikler innovative teknologier, økosystemer og mobilitetsløsninger i dag, slik at vi kan gjøre det beste og riktige for mennesker i morgen.

Vil du vite mer om Hyundai, gå til www.hyundai.com.

Hyundai Motor Norway
Alf Bjerckes vei 8
0582 Oslo
Norway