Gå videre til innhold
IONIQ 5. Foto: Hyundai
IONIQ 5. Foto: Hyundai

Pressemelding -

​Hyundai slipper nye detaljer om helt nye IONIQ 5 - den dedikerte elbilen får ultrarask lading

  • Hyundai Motor vil dele nye detaljer om helt nye IONIQ 5 i en kommende kampanje i sosiale medier
  • Informasjonen vil bli delt på ukentlig basis i et spill på sosiale medier

Hyundai Motor deler flere detaljer om helt nye IONIQ 5, som er selskapets første modell på den nye dedikerte elbilmodellporteføljen IONIQ, og som markerer en helt ny æra for elektriske biler.

Den dedikerte elbilen IONIQ 5 er en stor crossover-SUV i familiesegmentet, og lanseres tidlig i 2021.

Gjennom å utvikle helt nye høyteknologiske og toppmoderne elbiler bekrefter Hyundai igjen sin status som en ledende elbilaktør, og fortsetter på veien mot å bli en leverandør av smarte mobilitetsløsninger.

Helt nye IONIQ 5 er blant de først elbilene i verden, og den aller første fra et mainstreammerke, som leveres med 800-volts batterisystem. Bilen har dermed støtte for ultrarask lynlading på opptil 232 kW. Dette sørger for svært raske ladehastigheter, som også holder seg jevnt svært høye gjennom ladingen. Dermed vil bilen kunne lade fra 10 til 80 prosent på bare 18 minutter. I tillegg sørger 800-voltssystemet for vekt- og plassoptimalisering. På hjemmelader støtter bilen 11 kW.

Helt nye IONIQ 5 får et dristig og progressivt design, som er helt særegent for den kommende elbilen. Designet henter inspirasjon fra Hyundais historie, og det trekker linjer fra selskapets Pony Coupe Concept fra 1974. Dermed kobler IONIQ 5 fortiden med fremtiden for Hyundais design.

IONIQ 5 er også den første modellen som er basert på Hyundais helt nye dedikerte elbilplattform E-GMP (Electric Global Modular Platform). Plattformen sørger en rekke nyvinninger, og gir store forbedringer gjennom ultrarask lynlading og økt rekkevidde. I tillegg gjør den nye plattformen at Hyundai kan tenke helt nytt om bilens interiør som et «Smart Living Space», samtidig som kjøreegenskaper og stabilitet forbedres drastisk.

Hyundai slipper nye detaljer om helt nye IONIQ 5 de kommende ukene, i form av et spill på sosiale medier. Detaljene inkluderer mer informasjon om bilens interiørkonsept, sikkerhetsfunksjoner og tilkoblede tjenester, i tillegg til lademuligheter og design. Dermed får man et innblikk i modellens hovedfunksjoner i forkant av den offisielle avdukingen. 

Emner

Kategorier


Hyundai Motor Norway tilbyr innovative, moderne og driftssikre biler med høy kvalitet. Hyundai har de siste årene utviklet seg til å bli et ledende selskap på nullutslippsmobilitet, og er et av Norges mest solgte bilmerker. Hyundai har den bredeste porteføljen av elektrifiserte drivlinjer i verden.

Pressekontakt

Øyvind L. Knudsen

Øyvind L. Knudsen

Pressekontakt Produkt & PR-sjef

Relatert innhold

Velkommen til Hyundai Motor Norway.

Hyundai Motor Norway tilbyr innovative, moderne og driftssikre biler med høy kvalitet. Hyundai har de siste årene utviklet seg til å bli et ledende selskap på nullutslippsmobilitet, og er et av Norges mest solgte bilmerker. Hyundai har den bredeste porteføljen av elektrifiserte drivlinjer i verden, og fra 2021 selger merket kun ladbare, elektriske og hydrogenelektriske biler i Norge. Ved selskapets norske hovedkontor på Alna i Oslo er det cirka 30 ansatte.

Hyundai skaper og utvikler innovative teknologier, økosystemer og mobilitetsløsninger i dag, slik at vi kan gjøre det beste og riktige for mennesker i morgen.

Vil du vite mer om Hyundai, gå til www.hyundai.no eller www.hyundai.com.

Hyundai Motor Norway
Alf Bjerckes vei 8
0582 Oslo
Norway