Gå videre til innhold
Hyundai IONIQ 5. Foto: Hyundai
Hyundai IONIQ 5. Foto: Hyundai

Pressemelding -

​Hyundai slipper de første bildene av helt nye IONIQ 5

  • Første bilde av IONIQ 5 gir en forsmak på den fundamentale forandringen i Hyundais elbildesign
  • IONIQ 5 får unike signaturelementer i form av «Parametric Pixels» og miljøvennlige elementer som gir en særegen designopplevelse
  • Hyundais dedikerte elbilmodeller under IONIQ-navnet gir helt nye kundeopplevelser gjennom avanserte mobilitetsløsninger
  • En ny serie av teaservideoer viser IONIQ 5s ultraraske lynlading og V2L-teknologi (Vehicle-to-Load) som gjør bilen til en strømgenerator

Hyundai Motor Company har i dag avduket det første teaserbildet av den etterlengtede og banebrytende familie-CUVen IONIQ 5. Bilen er den første dedikerte elbilmodellen under IONIQ-navnet.

IONIQ 5 blir den første modellen som er bygget på Hyundais helt nye dedikerte elbilplattform E-GMP (Electric-Global Modular Platform). Plattformen er utviklet eksklusivt for nestegenerasjons elektriske biler, og markerer starten på en ny æra av ren elektrisk mobilitet for Hyundai.

Bilens særegne og eksperimentelle design gir en unik opplevelse som kun kan oppleves i dedikerte elbiler, og er en fundamental endring i selskapets designarbeid.

IONIQ 5s unike designelementer inkluderer parametriske piksellamper, som er bygget opp av verdens minste enheter for digital bildegjengivning. I tillegg har bilen en integrasjon mellom det analoge og det digitale med miljøvennlig Color Material Finish (CMF), som understreker merkevaren IONIQs tidløse designverdi.

Fronten er utsmykket med matriser av piksellamper, som gir et hint om den digitale teknologien på innsiden av bilen. IONIQ 5 er også den første bilen fra Hyundai som har et såkalt kamskjellpanser. Panseret strekker seg over hele bilens bredde, og minimerer dermed tilstedeværelsen av panelglipper. Dette skaper en ren og høyteknologisk opplevelse av bilens front.

Aerodynamiske felger viderefører bilens parametriske pikseldesign, og IONIQ 5 kan leveres med felger på hele 20’’. Det er de største felgene som noen gang er fabrikklevert på en elbil fra Hyundai. Felgdesignet kompletterer IONIQ 5s perfekte proporsjoner, som er optimalisert for Hyundais nye dedikerte elbilarkitektur.

- IONIQ 5 gir en helt ny kundeopplevelse gjennom innovativ elbildesign som sender følelsene mot ikonet som etablerte Hyundais designidentitet til å begynne med, sier Hyundais toppsjef for design og leder av Hyundai Global Design Center, SangYup Lee.

- Interiøret er skapt gjennom bruk av miljøvennlige materialer, og reflekterer vår forpliktelse til å gi kunder nye, miljøfokuserte og avanserte mobilitetsløsninger. IONIQ 5 er første modell ut, og vår nye dedikerte elbilportefølje vil redefinere forholdet mellom mennesker og bilene deres. Det vil etableres en ny standard som alle elbildesignopplevelser skal måles mot.

Hyundai Motor har også sluppet fire teaservideoer som pirker i nysgjerrigheten rundt den nye modellen. I hver av videoene får man presentert en sniktitt på noen av IONIQ 5s kjerneteknologier.

Tre «Ultimate Camping»-videoer viser hvordan forskjellige elektriske apparater kan benyttes med strøm fra IONIQ 5s V2L-teknologi (Vehicle-to-Load) som gjør at IONIQ 5 kan fungere som et helt vanlig strømuttak (110/220V).

I videoen «5-min Challenge» får man en sniktitt på IONIQ 5s ultraraske lynlading, som gjør at man kan lade opp mer enn 100 km rekkevidde på bare fem minutters lading.

Enda flere videoer som viser frem nyskapende teknologi som gir bedre kundeopplevelser vil slippes fremover.

Hyundai Motor presenterer helt nye IONIQ 5 under en digital verdenspremiere i februar 2021.

I forkant av dette kan interesserte kunder følge med på Hyundai Motor Norways dedikerte modellside for IONIQ 5, og melde sin interesse ved å melde seg på nyhetsbrev. Hver uke fremover slippes nye detaljer om bilen, og man kan holde seg oppdatert på når preregistreringen åpner i februar. Kunder som reserverer IONIQ 5 etter verdenspremieren får muligheten til å bli blant de aller første som får ta plass bak rattet i helt nye IONIQ 5.

Emner

Kategorier


Hyundai Motor Norway tilbyr innovative, moderne og driftssikre biler med høy kvalitet. Hyundai har de siste årene utviklet seg til å bli et ledende selskap på nullutslippsmobilitet, og er et av Norges mest solgte bilmerker. Hyundai har den bredeste porteføljen av elektrifiserte drivlinjer i verden.

Pressekontakt

Øyvind L. Knudsen

Øyvind L. Knudsen

Pressekontakt Produkt & PR-sjef

Relatert innhold

Velkommen til Hyundai Motor Norway.

Hyundai Motor Norway tilbyr innovative, moderne og driftssikre biler med høy kvalitet. Hyundai har de siste årene utviklet seg til å bli et ledende selskap på nullutslippsmobilitet, og er et av Norges mest solgte bilmerker. Hyundai har den bredeste porteføljen av elektrifiserte drivlinjer i verden, og fra 2021 selger merket kun ladbare, elektriske og hydrogenelektriske biler i Norge. Ved selskapets norske hovedkontor på Alna i Oslo er det cirka 30 ansatte.

Hyundai skaper og utvikler innovative teknologier, økosystemer og mobilitetsløsninger i dag, slik at vi kan gjøre det beste og riktige for mennesker i morgen.

Vil du vite mer om Hyundai, gå til www.hyundai.no eller www.hyundai.com.

Hyundai Motor Norway
Alf Bjerckes vei 8
0582 Oslo
Norway