Gå videre til innhold
Hyundai 45 Concept. Foto: Hyundai
Hyundai 45 Concept. Foto: Hyundai

Pressemelding -

​Hyundai hinter om en ny elbilæra med IONIQ 5-teaser

  • I en ny video på 30 sekunder hinter Hyundai om unike nøkkelelementer ved kommende IONIQ 5
  • Hyundai lanserer IONIQ 5 tidlig i 2021 som den første modellen på selskapets helt nye dedikert elbilplattform E-GMP

Hyundai Motor Company har i dag sluppet en teaservideo for den kommende elbilen IONIQ 5. Modellen er den først dedikerte elbilmodellen i selskapets nye IONIQ-modellportefølje, og den bilen lanseres i starten av 2021.

IONIQ 5 er basert på Hyundais 45 Concept, og bilen blir den første som er bygget på selskapets helt nye dedikerte elbilplattform Electric-Global Modular Platform (E-GMP).

Den 30 sekunder lange videoen med tittel ‘The New Horizon of EV’ er inspirert av designdetaljer fra helt nye IONIQ 5. Bilens design er enda ikke avslørt, men i videoen får man se konvergerende piksler og prikker på en hvit bakgrunn som representerer en helt ny æra av elbiler.

Teaservideoen har som mål å skape spenning og å bygge nysgjerrighet rundt IONIQ 5, gjennom fokus på tre viktige nyheter ved den helt nye modellen. ‘Extra Power for Life’ setter fokuset på IONIQ 5s vehicle-to-load-teknologi (V2L), som muliggjør toveis lading. ‘Extra Time for You’ henviser til bilens lynlademuligheter. ‘Extraordinary Experiences’ hinter om den kommende modellens omfattende liste av egenskaper og funksjoner. Snart blir alle disse vist for verden.

Den nye videoen følger opp Hyundais lansering av IONIQ som egen dedikert modellportefølje for elbiler. Selskapet har som mål å være en av verdens ledende elbilprodusenter. Under merkenavnet IONIQ vil selskapet lansere en fullstendig portefølje av dedikere elbiler. Først ut er familie-SUVen IONIQ 5 i starten av 2021. Deretter følger sedanen IONIQ 6, fulgt av stor-SUVen IONIQ 7.

Selve grunnlaget for selskapets elbilplaner finner vi i den nylig lanserte dedikerte elbilplattformen E-GMP. Denne plattformen vil være arkitekturen bak samtlige av Hyundai nye dedikerte elbilmodeller. Plattformen gir økt utviklingsfleksibilitet, fantastiske kjøreytelser, økt rekkevidde, forbedrede sikkerhetsfunksjoner, og mye mer interiørplass for både passasjerer og bagasje. 

Emner

Kategorier


Hyundai Motor Norway tilbyr innovative, moderne og driftssikre biler med høy kvalitet. Hyundai har de siste årene utviklet seg til å bli et ledende selskap på nullutslippsmobilitet, og er et av Norges mest solgte bilmerker. Hyundai har den bredeste porteføljen av elektrifiserte drivlinjer i verden.

Pressekontakt

Øyvind L. Knudsen

Øyvind L. Knudsen

Pressekontakt Produkt & PR-sjef

Relatert innhold

Velkommen til Hyundai Motor Norway.

Hyundai Motor Norway tilbyr innovative, moderne og driftssikre biler med høy kvalitet. Hyundai har de siste årene utviklet seg til å bli et ledende selskap på nullutslippsmobilitet, og er et av Norges mest solgte bilmerker. Hyundai har den bredeste porteføljen av elektrifiserte drivlinjer i verden, og fra 2021 selger merket kun ladbare, elektriske og hydrogenelektriske biler i Norge. Ved selskapets norske hovedkontor på Alna i Oslo er det cirka 30 ansatte.

Hyundai skaper og utvikler innovative teknologier, økosystemer og mobilitetsløsninger i dag, slik at vi kan gjøre det beste og riktige for mennesker i morgen.

Vil du vite mer om Hyundai, gå til www.hyundai.no eller www.hyundai.com.

Hyundai Motor Norway
Alf Bjerckes vei 8
0582 Oslo
Norway