Gå videre til innhold
IONIQ 5. Foto: Hyundai
IONIQ 5. Foto: Hyundai

Pressemelding -

Nå skal Hyundai øke posisjonen som en leder på elektrisk mobilitet

 • Hyundai Motor skal i 2021 akselerere elektrifiseringen, med fokus på både kvantitativ og kvalitativ vekst
 • Selskapet lanserer snart helt nye IONIQ 5, som blir den første banebrytende elbilen på Hyundais nye plattform E-GMP (Electric-Global Modular Platform)
 • Helt nye IONIQ 5 er også første modell ut på den nye elbildedikerte modellporteføljen IONIQ

Etter å ha hatt stor suksess med å styrke nullutslippsstrategien i 2020, vil Hyundai sette fart på elektrifiseringen i 2021.

Selskapet har som mål å nå både kvantitativ og kvalitativ vekst i Europa i år, med økte salgsvolumer og stadig høyere kundeverdi med nye og enda bedre produkter. Et nøkkelelement i dette er lanseringen av IONIQ 5, som er den første modellen på Hyundais helt nye dedikerte elbilplattform E-GMP (Electric-Global Modular Platform). I tillegg vil selskapet lansere flere nye og kundeorienterte tjenester og tiltak

- Fjoråret var eksepsjonelt viktig for vår transformasjon mot fremtidsmobilitet. Vi gjorde investeringen i å elektrifisere nesten hele vårt modellutvalg, sier Michael Cole, President og toppsjef i Hyundai Motor Europe.

- I år planlegger vi å høste fruktene av investeringen gjennom å opprettholde og utvikle vår sterke markedsposisjon, og vi vil selge flere elbiler enn noen gang tidligere.

  Kvantitativ vekst med elbilsalg og solid markedsandel

  Hyundais investering i fremtidsmobilitet ga sterke resultater allerede i 2020. I fjor solgte selskapet nesten 60 000 elektriske og hydrogenelektriske biler i Europa. Dette representerte 13 prosent av det totale salget i Europa, og plasserte selskapet i en ledende posisjon på nullutslippsmobilitet i markedet som helhet. I 2021 forventer Hyundai å ha den høyeste andelen solgte nullutslippskjøretøyer blant alle de etablerte bilprodusentene. I rene antall forventer selskapet å øke salget av elbiler kraftig hvert eneste år fremover.

  I løpet av de neste fire årene lanserer Hyundai 12 nye batterielektriske modeller, og ført ut er IONIQ 5. Innen 2040 forventer Hyundai å ha elektrifisert hele den globale modellporteføljen, og merket har som mål å stå for 8-10 prosent av det totale globale elbilsalget. Innen 2025 skal Hyundai selge 560 000 rene elbiler årlig, og forventer dermed å bli en av verdens tre største leverandører av nullutslippsbiler.

  Hyundai har allerede gjennomført en omfattende flåtefornyelse med elektrifisering som hovedingrediens. Selskapet har startet 2021 med en av de yngste modellporteføljene i Europa, og 95 prosent av modellutvalget er nytt eller fornyet i løpet av de siste 18 månedene.

  For Norges del er tallenes tale enda klarere. I 2020 endte salget med en elbilandel på 94,5 prosent, og Hyundai ble Norges fjerde største elbilmerke. Ved inngangen til 2021 avsluttet også Hyundai salget av rene fossile biler i Norge. Fra og med i år selger merket kun ladbare, elektriske og hydrogenelektriske biler i det norske markedet.

  Modellutvalget består av Kona Electric, IONIQ Electric og NEXO, og utvides i løpet av de første månedene av 2021 med IONIQ 5, Tucson Plug-In Hybrid og Santa Fe Plug-In Hybrid. Hyundai vil dermed ha et utvalg som er spisset mot norske kunder, og selskapet tilbyr svært attraktive ladbare og elektriske modeller i samtlige av de mestselgende segmentene i Norge.

  Kvalitativ vekst med innovasjon, helt nye IONIQ 5

  Det neste store steget i Hyundais elektrifiseringsstrategi er fokuset på kvalitativ vekst gjennom innovasjon. Hyundai lanserer veldig snart helt nye IONIQ 5, den første modellen ut på den dedikerte elbilporteføljen IONIQ. Helt nye IONIQ 5 er en dedikert elbil som forventes å bli både en merkevarebygger for selskapet, og en game changer i markedet. Bilen får 800V lynlading, V2L-teknologi (Vehicle to Load) og et høyteknologisk og innovativt design, for å nevne noe. I tillegg kommer en rekke innovasjoner som er muliggjort av den helt nye dedikerte elbilplattformen E-GMP. Med den nye modellen forventer Hyundai å øke markedsandelen i både Europa og Norge i 2021.

  Utover rene tall planlegger Hyundai også å styrke sin posisjon som et smart og ansvarlig medlem av samfunnet, som tilbyr bærekraftige mobilitetsløsninger. Dette vil selskapet gjøre gjennom økt fokus på kunden, mobilitetsopplevelser av høy kvalitet, og arbeid for stadig bedre ladeinfrastruktur for våre elbilkunder.

  I løpet av de neste årene vil Hyundai videreutvikle satsningen på nullutslippsinfrastruktur, inkludert ladestasjoner og hydrogenfyllestasjoner. Selskapets initiativ Hyundai Hydrogen Mobility har eksempelvis allerede levert over 50 XCIENT hydrogenelektriske lastebiler til kunder i Sveits. Programmet skal etter planen levere 1 600 XCIENT-lastebiler til det sveitsiske markedet innen 2025.

  Med selskapets sterke engasjement i bærekraftig mobilitet og løsninger som forbedrer menneskers liv, er det Hyundais mål å redusere utslipp og å transformere samfunnet til et nullutslippsmiljø. Alt dette henger sammen med Hyundais visjon «Progress for Humanity».

  Emner

  Kategorier


  Hyundai Motor Norway tilbyr innovative, moderne og driftssikre biler med høy kvalitet. Hyundai har de siste årene utviklet seg til å bli et ledende selskap på nullutslippsmobilitet, og er et av Norges mest solgte bilmerker. Hyundai har den bredeste porteføljen av elektrifiserte drivlinjer i verden.

  Pressekontakt

  Øyvind L. Knudsen

  Øyvind L. Knudsen

  Pressekontakt Produkt & PR-sjef

  Relatert innhold

  Velkommen til Hyundai Motor Norway.

  Hyundai Motor Norway tilbyr innovative, moderne og driftssikre biler med høy kvalitet. Hyundai har de siste årene utviklet seg til å bli et ledende selskap på nullutslippsmobilitet, og er et av Norges mest solgte bilmerker. Hyundai har den bredeste porteføljen av elektrifiserte drivlinjer i verden, og fra 2021 selger merket kun ladbare, elektriske og hydrogenelektriske biler i Norge. Ved selskapets norske hovedkontor på Alna i Oslo er det cirka 30 ansatte.

  Hyundai skaper og utvikler innovative teknologier, økosystemer og mobilitetsløsninger i dag, slik at vi kan gjøre det beste og riktige for mennesker i morgen.

  Vil du vite mer om Hyundai, gå til www.hyundai.no eller www.hyundai.com.

  Hyundai Motor Norway
  Alf Bjerckes vei 8
  0582 Oslo
  Norway