Gå videre til innhold
Hyundais exoskjelett VEX. Foto: Hyundai Motor Group
Hyundais exoskjelett VEX. Foto: Hyundai Motor Group

Pressemelding -

Hyundai vinner designpris – for exoskjelett

Hyundai Motor Group jobber med teknologi på en rekke områder, og har nå vunnet en prestisjepris for sitt nyeste exoskjelett.

Hyundai Motor Groups nyeste exoskjelettvest (VEX) har vunnet Red Dots pris for innovative produkter. Red Dot er en av de mest prestisjefulle designprisene i verden, og har blitt delt ut de siste 60 årene.

VEX er utviklet som en del av Hyundais engasjement for helse og sikkerhet for sine industriarbeidere. Exoskjelettet er laget for å hindre skader, med nye og innovative løsninger innen robotikk.

- Denne prisen er en bekreftelse av det gode samarbeidet mellom Robotics Lab og Hyundai Design Center, sier toppsjef ved Hyundai Motor Groups Robotics Lab, Dong Jin Hyun.

- I tråd med Hyundais visjon om fremskritt for menneskeheten, har laboratoriet vårt jobbet for å utvikle robotikk-feltet gjennom å flette sammen en rekke teknologier. Med suksessen og den påfølgende anerkjennelsen som VEX har fått, vil Hyundai fortsette å jobbe med utvikling av nye produkter som kan bidra til å øke folks livskvalitet.

VEX har en kompakt design, og ved hjelp av ny teknologi har man eliminert behovet for batterier. Man bærer VEX som en ryggsekk, og hele enheten har en vekt på bare 2,8 kilo. Exoskjelettet er i hovedsak designet for å gi avlastning til industriarbeidere som jobber med hendene over hodet, eksempelvis under produksjonen av understell til biler.

Pilotprogrammer utført ved Hyundais amerikanske bilfabrikker har hatt svært positive resultater, og arbeidere ved produksjonslinjen har kunnet melde om redusert tretthet i armer og skuldre, samt økt kapasitet og sikkerhet.

I tillegg til VEX jobber Hyundai med et annet lettvekts exoskjelett, kalt Chairless Exoskeleton (CEX). Med CEX kan arbeidere uanstrengt innta en sittende arbeidsstilling uten å ha en stol å sitte på. Hyundai jobber også med et eget exoskjelett for medisinsk bruk, kalt MEX. Hyundai planlegger å jobbe videre med utvikling av exoskjeletter til industriproduksjon, i tillegg til egne exoskjeletter for bruk til rehabilitering av pasienter med bevegelsesskader. 

Emner

Kategorier


Hyundai Motor Norway tilbyr innovative, moderne og driftssikre biler med høy kvalitet. Hyundai har de siste årene utviklet seg til å bli et ledende selskap på nullutslippsmobilitet, og er et av Norges mest solgte bilmerker. Hyundai har den bredeste porteføljen av elektrifiserte drivlinjer i verden.

Pressekontakt

Øyvind L. Knudsen

Øyvind L. Knudsen

Pressekontakt Produkt & PR-sjef

Relatert innhold

Velkommen til Hyundai Motor Norway.

Hyundai Motor Norway tilbyr innovative, moderne og driftssikre biler med høy kvalitet. Hyundai har de siste årene utviklet seg til å bli et ledende selskap på nullutslippsmobilitet, og er et av Norges mest solgte bilmerker. Hyundai har den bredeste porteføljen av elektrifiserte drivlinjer i verden, og fra 2021 selger merket kun ladbare, elektriske og hydrogenelektriske biler i Norge. Ved selskapets norske hovedkontor på Alna i Oslo er det cirka 30 ansatte.

Hyundai skaper og utvikler innovative teknologier, økosystemer og mobilitetsløsninger i dag, slik at vi kan gjøre det beste og riktige for mennesker i morgen.

Vil du vite mer om Hyundai, gå til www.hyundai.no eller www.hyundai.com.

Hyundai Motor Norway
Alf Bjerckes vei 8
0582 Oslo
Norway