Gå videre til innhold
Hyundai har startet produksjonen av Kona Electric i Tsjekkia. Foto: Hyundai
Hyundai har startet produksjonen av Kona Electric i Tsjekkia. Foto: Hyundai

Pressemelding -

​Nå er Kona Electric-produksjonen i gang i Tsjekkia

Hyundai Motor Company har nå startet opp produksjonen av Kona Electric ved selskapets fabrikk i Tsjekkia. De første elbilene til det europeiske markedet forlot fabrikken denne uken.

Den tsjekkiske fabrikken, som ligger ved byen Nošovice, produserer Kona Electric med stor batteripakke. Denne har en motor på 204 hk, et 64 kWt batteri og en WLTP-rekkevidde på 484 kilometer. Kona Electric er den første elbilen av ny generasjon som blir produsert i Tsjekkia. Sammen med økt produksjon ved Hyundais fabrikk i Ulsan i Sør-Korea vil Nošovice-fabrikken bidra til å tredoble tilgangen på Kona Electric i det europeiske markedet i 2020.

- Utvidelsen av Kona Electric-produksjonen er et viktig steg i å møte økende europeisk etterspørsel etter elbiler, sier president Dong Woo Choi i Hyundai Motor Europe.

- Gjennom å redusere avstanden fra fabrikk til sluttkunde gir dessuten kortere leveringstid. Vi styrker også Europa som produksjonsregion gjennom å produsere nullutslippsmobilitet lokalt.

Første helelektriske bil fra Tsjekkia

Kona Electric er den første helelektriske bilen som produseres i Tsjekkia. Alle ledd i produksjonslinjen ved fabrikken i Nošovice er nøye forberedt på elbilproduksjon. Blant annet er produksjonslinjen utvidet med 15 meter for å gjøre plass til montering av batteripakker.

Batteriene til biler fra den tsjekkiske fabrikken produseres også i Europa. Dette sørger for effektivitet gjennom kort transportvei. Det er i tillegg satt opp et nytt automatisert lagringsanlegg for batterier ved fabrikken.

Økt produksjon helt nødvendig

Med høy etterspørsel etter Kona Electric i det europeiske markedet, har det vært helt nødvendig å opprette lokal produksjon. Fabrikken i Nošovice har kapasitet til å produsere 35.000 Kona Electric årlig.

I 2020 forventer Hyundai å levere 80.000 nullutslippsbiler i Europa. Dette inkluderer Kona Electric, IONIQ Electric og hydrogenelektriske NEXO. Med dette forventer Hyundai å være Europas største leverandør av nullutslippsbiler i 2020. 

Emner

Kategorier


Hyundai Motor Norway tilbyr innovative, moderne og driftssikre biler med høy kvalitet. Hyundai har de siste årene utviklet seg til å bli et ledende selskap på nullutslippsmobilitet, og er et av Norges mest solgte bilmerker. Hyundai har den bredeste porteføljen av elektrifiserte drivlinjer i verden.

Kontakter

Øyvind L. Knudsen

Øyvind L. Knudsen

Pressekontakt Kommunikasjonsdirektør

Relatert innhold

Velkommen til Hyundai Motor Norway.

Hyundai Motor Norway tilbyr innovative, moderne og driftssikre biler med høy kvalitet. Hyundai har de siste årene utviklet seg til å bli et ledende selskap på nullutslippsmobilitet, og er et av Norges mest solgte bilmerker. Hyundai har den bredeste porteføljen av elektrifiserte drivlinjer i verden, og fra 2023 selger merket kun helelektriske biler i Norge. Ved selskapets norske hovedkontor på Alna i Oslo er det cirka 40 ansatte.

Hyundai skaper og utvikler innovative teknologier, økosystemer og mobilitetsløsninger i dag, slik at vi kan gjøre det beste og riktige for mennesker i morgen.

Vil du vite mer om Hyundai, gå til www.hyundai.com.

Hyundai Motor Norway
Alf Bjerckes vei 8
0582 Oslo
Norway