Følg Hyundai Motor Norway

Hyundais norske kunder har aldri vært mer fornøyde

Pressemelding   •   jun 28, 2019 09:00 CEST

Hyundai KONA electric på Fornebu. Foto: Hyundai

Hyundai Motor Norway har i løpet av første halvår i 2019 kapret sjetteplassen på salgsstatistikken i Norge, med en markedsandel på over fem prosent. Veksten skyldes i stor grad en meget konkurransedyktig produktportefølje, med en rekke elektriske og elektrifiserte modeller.

Til og med 23. juni var det registrert 3.887 nye Hyundai i Norge, noe som tilsvarer mer enn en dobling fra samme periode i fjor.

- Man skulle kanskje tro at en såpass ekstrem vekst ville gi seg utslag i kunder som opplever selgere og teknisk personell med dårlig tid, men vi ser tvert imot at kundene våre aldri har vært mer fornøyde. Det skyldes en fenomenal innsats ute hos forhandlerne, i tillegg til en veldig bevisst satsning hos importøren, sier Produkt- og PR-sjef Øyvind L. Knudsen i Hyundai Motor Norway.

Kundeopplevelsene står helt sentralt for Hyundai, og ved utgangen av første halvår er tallenes tale svært tydelig. Mer enn 8 av 10 nybilkunder vil nå definitivt anbefale sin Hyundai-forhandler til venner og familie.

Unge og bevisste kunder

Hyundai knytter til seg nye og yngre kunder med høye forventninger til både produkt, forhandlernettverk og kjøpsprosess. Hyundai Motor Norway ser at god trening og målrettet arbeid over tid har gitt både rett fokus og ikke minst et oppløftende resultat i fornøyde kunder og nye Hyundai-ambassadører.

Alle måleparameterne i Hyundais undersøkelser viser god score, men spesielt er tilfredshet i opplevelsene med personalet og overlevering av bil viktige elementer i fremgangen.

Det å bli møtt av serviceinnstilt personale med god produktkunnskap, støtter opp om dagens digitale kjøpsforberedelse. Dette er fortsatt svært viktig for kunden for å få på plass de siste detaljene og besvart eventuelle spørsmål før kontrakten signeres.

- Innsatsen som gjøres ute hos våre forhandlere fortjener mye ros, og vi er virkelig glade for den sterke utviklingen, sier markedsdirektør Christian Stenbo i Hyundai Motor Norway.

Av sine kundeundersøkelser ser Hyundai at kundene spesielt verdsetter en enkel og smidig kjøpsprosess, informasjonsflyt og avslutningsvis en grundig gjennomgang ved overlevering av den nye bilen.

Dagens biler inneholder mye teknologi, sikkerhet og utstyr, og det at kunde og selger tar seg tid til en god gjennomgang av bilen, gjør at kundene får maksimal glede av bilen og kjennskap til hvilke muligheter teknologien byr på.

Et av fokusområdene fra importør har vært å styrke kundekommunikasjon i perioder med leveringstid på enkelte modeller. Den mentale kølappen før levering og følelsen av å bli godt ivaretatt mens man venter er viktig for kundens trygghet.

Hyundai Motor Norway jobber i dag med spennende teknologiske løsninger som vil ivareta kunden ved alle faser av bilholdet og møte fremtidens ønsker på en god måte.

- Digitalisering og automatisering står helt sentralt, og vi fortsetter arbeidet med å gjøre våre løsninger enda bedre. Dette er en kontinuerlig prosess, og vi ser særlig at salget av elbiler gir oss verdifull innsikt som gjør at vi kan ligge langt fremme på dette, sier Stenbo i Hyundai.

Til topps på kvalitet

Nylig tok Hyundai Motor Group også alle pallplassene i J.D. Powers IQS-undersøkelse for andre året på rad. 

- Dette er en viktig indikator på nybilkvalitet, og representerer et langt større utvalg enn man får i studier fra mindre markeder, sier Øyvind Knudsen i Hyundai.

- For oss er det veldig hyggelig å se at kvaliteten vår er på topp i store internasjonale tester, samtidig som rykende ferske tall her hjemme viser at vi har meget fornøyde kunder. Til sammen er det med på å legge grunnlaget for fornøyde kunder over tid.

Nybilkvaliteten på tvers av hele Hyundais modellportefølje bidro til at konsernet gjentok fjorårets storeslem i den omfattende kvalitetsundersøkelsen til J.D. Power. Undersøkelsen måler antall biler med et opplevd problem per 100 kjøretøyer i løpet av de første 90 dagene etter overtakelse. 2019-utgaven baserer seg på svar fra 76.256 nybilkunder i det amerikanske markedet.

Hyundai kuttet antallet opplevde problemer med ytterligere tre per 100 biler i år, og endte med en score på 71 per 100 biler. Dette er et solid resultat, langt under snittet på 93 per 100 biler.

Hyundai Motor Groups premiummerke Genesis vant i år som i fjor, tett fulgt av konsernsøsknene Kia og Hyundai på andre og tredje plass. Gapet ned til fjerdeplass var stort, med hele 12 flere biler med opplevde problemer per 100 kjøretøyer. 

Hyundai Motor Company i Korea er en av verdens største bilprodusenter med over 100 000 ansatte. Hyundai er representert i 193 land med rundt 6 000 forhandlere. I Norge har selskapet 55 forhandlere, og har solgt over 100 000 biler siden merket kom til landet i 1992.

Kommentarer (0)

Legg til kommentar

Kommentar

Ved å sende inn kommentaren aksepterer du at dine personopplysninger behandles i samsvar med Mynewsdesks Personvernerklæring.