Gå videre til innhold
Helt nye Hyundai IONIQ 5. Foto: Hyundai
Helt nye Hyundai IONIQ 5. Foto: Hyundai

Pressemelding -

Hyundai slipper svært konkurransedyktige priser på IONIQ 5

Etter å ha solgt ut lanseringsutgaven Project 45 på minutter, slipper Hyundai nå ordinære priser på IONIQ 5. Fra start tilbys bilen med stort batteri, full utstyrspakke som standard og valget mellom bak- og firehjulstrekk.

Hyundai slipper i dag priser på IONIQ 5 for ordinært salg. Det ordinære salget starter 3. mai 2021, med leveringsstart i sommer. IONIQ 5 lanseres fra start med full utstyrspakke som standard, stor batteripakke, og valget mellom bak- og firehjulstrekk.

- Vi lanserer nå IONIQ 5 for ordinært salg, og begynner å skrive kontrakter i mai. IONIQ 5 kommer fra start med Premium utstyrsnivå som standard, og Long Range-batteripakken. Kundene kan velge mellom bak- og firehjulstrekk, sier Produkt- og PR-sjef Øyvind Lillestrøm Knudsen i Hyundai Motor Norway.

  Svært velutstyrt bil

  IONIQ 5 er en påkostet og attraktiv crossover i familiesegmentet. Takket være en bredde på hele 1 890 millimeter, en lengde på 4 635 millimeter og en akselavstand på hele 3 000 mm er bilen svært romslig.

  - Dette er en stor familiebil i det typiske familie-SUV, eller crossoversegmentet. Utvendig er bilen blant de største i klassen, og innvendig sprenger den grenser med sin smarte utforming og enorme akselavstand. Dermed er den romslig som en bil i D-segmentet, sier Knudsen i Hyundai.

  - IONIQ 5 har dessuten et helt flatt gulv takket være den nye dedikerte elbilplattformen vår. Med denne bilen flytter vi normene for interiørdesign med elementer som minnefunksjon på samtlige seter, flyttbar midtkonsoll, og et baksete som kan skyves hele 20 cm i 40/60-delt konfigurasjon. Det gjør IONIQ 5 til en virkelig fleksibel familiebil, som kan tilpasses de aller fleste behov.

   Når det ordinære salget åpner i mai, vil IONIQ 5 tilbys med Premium utstyrsnivå som standard. Dette er Hyundais høyeste utstyrsnivå, og betyr at nær sagt alt tenkelig utstyr er standardisert. De eneste tilvalgene man kan velge er oppgradering fra 19’’ til 20’’ felger, samt et heldekkende Vision Roof-glasstak.

   Standard Range-batteripakke vil først lanseres på et senere tidspunkt.

   - IONIQ 5 byr på banebrytende plassutnyttelse, nyskapende teknologi og en rekke helt nye utstyrselementer. Blant annet har bilen et augmented reality head-up display på hele 44’’, så vel som våre helt nye og fantastisk komfortable avslapningsseter som kan legges tilbake til en nullgravitasjonsposisjon. I tillegg er bilen naturligvis utstyrt med det aller siste av aktive førerassistent- og sikkerhetssystemer, så vel som omfattende lyddemping og komfortelementer som lydanlegg fra BOSE, sier Knudsen i Hyundai, og legger til:

   - Alt er naturligvis inkludert i Premium utstyrsnivå, og med prisene vi presenterer i dag tilbyr vi en meget konkurransedyktig nestegenerasjonselbil i IONIQ 5. Bilen har også støtte for 800V lynlading som standard, og byr på en totalpakke som vi mener er uovertruffen.

   IONIQ 5 kan takket være sitt avanserte batteri- og ladesystem med sømløs støtte for lading på både 800V og 400V lades fra 10 til 80 prosent på under 18 minutter. 100km ekstra rekkevidde lades opp på under 5 minutter. I tillegg leveres IONIQ 5 med V2L (Vehicle to Load), som gjør at man kan drive de aller fleste 220V-apparater med strøm fra bilens batteri. IONIQ 5 leveres med V2L-kontakter både innvendig og utvendig. 

   - IONIQ 5 er en familiebil med ekte crossover-DNA. Det betyr solide praktiske egenskaper, høy sittestilling, god bakkeklaring og massevis av plass. Med mulighet for firehjulstrekk er bilen helt optimal for norske kunders bilbehov, sier Knudsen i Hyundai.

    IONIQ 5 Long Range har rekkevidde på inntil 481 kilometer som bakhjulstrekker, og inntil 460 kilometer som firehjulstrekker. Med bakhjulstrekk leverer bilen 350 Nm dreiemoment og 217 hestekrefter. I firehjulstrekkeren økes dette til hele 605 Nm dreiemoment 305 hestekrefter. 0-100 km/t går unna på henholdsvis 7,4 og 5,2 sekunder.

    IONIQ 5 Long Range kan trekke tilhenger på 1 600 kilo, uavhengig av om bilen har bak- eller firehjulstrekk. Kombinert med fleksibiliteten og den innvendige plassen gjør dette IONIQ 5 til en av de virkelige lederne i det elektriske familiebilsegmentet.

    IONIQ 5 prisliste:

    IONIQ 5 Long Range RWD Premium kr. 464 000 + levering

    IONIQ 5 Long Range AWD Premium kr. 494 000 + levering

    20'' lettmetallfelger + kr. 5 000

    Vision Roof (krever 20'' lettmetallfelger) + kr. 15 000

    IONITY inkludert

    I tillegg til en fullastet elektrisk familiebil med banebrytende egenskaper, vil alle kunder i en periode få med gratis 12 måneders IONITY-abonnement når de kjøper sin IONIQ 5. Dermed kan IONIQ 5-kunder lade på IONITY-stasjoner for bare 1,65 kroner per kW (priser gjeldende per april 2021). IONITY-abonnementet er en del av Charge MyHyundai, og gir rabatterte ladepriser i hele Europa.

    Ordinært salg av IONIQ 5 åpner mandag 3. mai.

    Emner

    Kategorier


    Hyundai Motor Norway tilbyr innovative, moderne og driftssikre biler med høy kvalitet. Hyundai har de siste årene utviklet seg til å bli et ledende selskap på nullutslippsmobilitet, og er et av Norges mest solgte bilmerker. Hyundai har den bredeste porteføljen av elektrifiserte drivlinjer i verden.

    Pressekontakt

    Øyvind L. Knudsen

    Øyvind L. Knudsen

    Pressekontakt Produkt & PR-sjef

    Relatert innhold

    Velkommen til Hyundai Motor Norway.

    Hyundai Motor Norway tilbyr innovative, moderne og driftssikre biler med høy kvalitet. Hyundai har de siste årene utviklet seg til å bli et ledende selskap på nullutslippsmobilitet, og er et av Norges mest solgte bilmerker. Hyundai har den bredeste porteføljen av elektrifiserte drivlinjer i verden, og fra 2021 selger merket kun ladbare, elektriske og hydrogenelektriske biler i Norge. Ved selskapets norske hovedkontor på Alna i Oslo er det cirka 30 ansatte.

    Hyundai skaper og utvikler innovative teknologier, økosystemer og mobilitetsløsninger i dag, slik at vi kan gjøre det beste og riktige for mennesker i morgen.

    Vil du vite mer om Hyundai, gå til www.hyundai.no eller www.hyundai.com.

    Hyundai Motor Norway
    Alf Bjerckes vei 8
    0582 Oslo
    Norway