Gå videre til innhold
Hyundai IONIQ 6. Foto: Hyundai Motor Norway
Hyundai IONIQ 6. Foto: Hyundai Motor Norway

Pressemelding -

IONIQ 6: Blir den Årets Bil i verden?

  • Hyundai tok i 2022 hjem den gjeve tittelen for Årets Bil i verden med IONIQ 5. Nå er det klart at IONIQ 6 er en av tre finalister til prisen for 2023.
  • IONIQ 5 ble i fjor både Årets Bil i verden, Årets Elbil i verden og Årets Bildesign i verden. IONIQ 6 er finalist for alle de tre titlene i år.

Hyundais helt nye elbil IONIQ 6 lanseres i Norge denne helgen, og nå er det også klart at bilen er en av tre finalister til å vinne den høythengende prisen som Årets Bil i verden. Bilen er også en av tre finalister i kategoriene Årets Elbil i verden og Årets Bildesign i verden.

I likhet med fjorårets vinner av samtlige tre kategorier, IONIQ 5, er nykommeren IONIQ 6 basert på Hyundais avanserte og dedikerte elbilplattform E-GMP (Electric-Global Modular Platform). Siden bilens avduking i 2022, har den høstet svært positiv respons både blant publikum og i motorpressen globalt.

Allerede har IONIQ 6 rukket å vinne en rekke prestisjefylte priser, og er blant annet kåret til Årets Sedan av GQ Awards og Årets Nye Bil av Le Guide de l'auto. I tillegg er IONIQ 6 utnevnt til Best in Class av Euro NCAP i klassen for store familiebiler. Det betyr at den i sitt segment er den sikreste bilen Euro NCAP testet i 2022, og innebærer naturligvis en fem-stjerners sikkerhetsrating.

Om den vinner en eller flere av titlene som Årets Bil i verden, Årets Elbil i verden og Årets Bildesign i verden blir klart under årets utgave av World Car Awards, som tradisjonen tro skjer under New York International Auto Show.

Prisutdelingen skjer femte april, under den attende utgaven av World Car Awards. Juryen består av 100 internasjonale eksperter fra 32 land. Som finalist er det allerede klart at IONIQ 6 regnes som en av de tre beste i verden i de respektive kategoriene.

Emner

Kategorier


Hyundai Motor Norway tilbyr innovative, moderne og driftssikre biler med høy kvalitet. Hyundai har de siste årene utviklet seg til å bli et ledende selskap på nullutslippsmobilitet, og er et av Norges mest solgte bilmerker. Hyundai har den bredeste porteføljen av elektrifiserte drivlinjer i verden.

Kontakter

Øyvind L. Knudsen

Øyvind L. Knudsen

Pressekontakt Kommunikasjonsdirektør

Relatert innhold

Hyundai IONIQ 6. Foto: Hyundai Motor Company

Prestisjeutmerkelse for IONIQ 6 - kåret til "Best in Class" av Euro NCAP

Helt nye Hyundai IONIQ 6 fikk på tampen av fjoråret full uttelling med en Euro NCAP-rating på fem stjerner. Nå er det klart at IONIQ 6 ikke bare fikk full score, men at den også er aller best i klassen for store familiebiler Hyundais nyeste elbilmodell gjorde det svært godt i kategoriene for både voksen person om bord, barn om bord ogsikkerhetsassistenter IONIQ 6 har det siste av moderne sikkerh

Helt nye Hyundai KONA Electric. Foto: Hyundai Motor Company

Dette er helt nye Hyundai KONA Electric - blir større, stiligere og mer dynamisk

Hyundai har i dag sluppet de første bildene av neste generasjon KONA Electric, som lanseres i 2023. Med et høyteknologisk elbildesign, vokser KONA Electric både i størrelse og følelser Globalt kommer KONA i flere utgaver, men i Norge er det den unike elbilversjonen som blir tilgjengelig. KONA får også en stilig N Line-versjon Oppskalerte KONA Electric har ikke bare et dynamisk utseende, den er og

IONIQ 5 med V2G. Foto: Hyundai Motor Europe

Slik vil Hyundais innovative V2G-teknologi bidra til en bærekraftig fremtid

Elbiler som støtter innovativ V2G-teknologi (Vehicle-to-Grid) kan benyttes som mobile lagringsenheter for fornybar energi Gjennom å utnytte fornybar energi som er lagret i elbilbatterier, vil V2G kunne gi nytte til både eierne og samfunnet som helhet ved å mate nettet med strøm når forbruket er høyt Hyundai har prosjekter i Nederland og Tyskland som gir et innblikk inn i den lovende fremtiden for

Hyundai IONIQ 6. Foto: Hyundai Motor Company

IONIQ 6 er kåret til Årets Bil, Årets Elbil og Årets Bildesign i verden

IONIQ 6 tok en real storeslem da bilen i dag ble kåret til Årets Bil i verden, Årets Elbil i verden og Årets Bildesign i verden Dermed følger den i fotsporene til IONIQ 5 som tok trippel-seieren i 2022 IONIQ 6 kan lades fra 10 til 80 prosent på bare 18 minutter, og har en WLTP-rekkevidde på inntil 614 kilometer Som en ledende leverandør av smarte mobilitetsløsninger, planlegger Hyundai Motor å in

Kommende Hyundai IONIQ 5 N. Foto: Hyundai Motor Company

Ekstrem elbil på ekstremt føre – IONIQ 5 N viser muskler under iskalde forhold

Hyundais N-divisjon (Hyundai N) har denne vinteren testet den kommende helelektriske høyytelsesbilen IONIQ 5 N under ekstreme forhold i Arjeplog i Nord-Sverige IONIQ 5 N byr på heftige elektriske ytelser, og de teknologiske nyvinningene demonstrerer hvor langt Hyundai N har kommet i den elektriske utviklingen Lanseringen av IONIQ 5 N er ventet å skje i andre halvår 2023, som Hyundai Ns første hel

Velkommen til Hyundai Motor Norway.

Hyundai Motor Norway tilbyr innovative, moderne og driftssikre biler med høy kvalitet. Hyundai har de siste årene utviklet seg til å bli et ledende selskap på nullutslippsmobilitet, og er et av Norges mest solgte bilmerker. Hyundai har den bredeste porteføljen av elektrifiserte drivlinjer i verden, og fra 2023 selger merket kun helelektriske biler i Norge. Ved selskapets norske hovedkontor på Alna i Oslo er det cirka 40 ansatte.

Hyundai skaper og utvikler innovative teknologier, økosystemer og mobilitetsløsninger i dag, slik at vi kan gjøre det beste og riktige for mennesker i morgen.

Vil du vite mer om Hyundai, gå til www.hyundai.com.

Hyundai Motor Norway

Alf Bjerckes vei 8
0582 Oslo
Norway