Gå videre til innhold
Hyundai IONIQ 6. Foto: Hyundai Motor Norway
Hyundai IONIQ 6. Foto: Hyundai Motor Norway

Pressemelding -

IONIQ 6: Blir den Årets Bil i verden?

  • Hyundai tok i 2022 hjem den gjeve tittelen for Årets Bil i verden med IONIQ 5. Nå er det klart at IONIQ 6 er en av tre finalister til prisen for 2023.
  • IONIQ 5 ble i fjor både Årets Bil i verden, Årets Elbil i verden og Årets Bildesign i verden. IONIQ 6 er finalist for alle de tre titlene i år.

Hyundais helt nye elbil IONIQ 6 lanseres i Norge denne helgen, og nå er det også klart at bilen er en av tre finalister til å vinne den høythengende prisen som Årets Bil i verden. Bilen er også en av tre finalister i kategoriene Årets Elbil i verden og Årets Bildesign i verden.

I likhet med fjorårets vinner av samtlige tre kategorier, IONIQ 5, er nykommeren IONIQ 6 basert på Hyundais avanserte og dedikerte elbilplattform E-GMP (Electric-Global Modular Platform). Siden bilens avduking i 2022, har den høstet svært positiv respons både blant publikum og i motorpressen globalt.

Allerede har IONIQ 6 rukket å vinne en rekke prestisjefylte priser, og er blant annet kåret til Årets Sedan av GQ Awards og Årets Nye Bil av Le Guide de l'auto. I tillegg er IONIQ 6 utnevnt til Best in Class av Euro NCAP i klassen for store familiebiler. Det betyr at den i sitt segment er den sikreste bilen Euro NCAP testet i 2022, og innebærer naturligvis en fem-stjerners sikkerhetsrating.

Om den vinner en eller flere av titlene som Årets Bil i verden, Årets Elbil i verden og Årets Bildesign i verden blir klart under årets utgave av World Car Awards, som tradisjonen tro skjer under New York International Auto Show.

Prisutdelingen skjer femte april, under den attende utgaven av World Car Awards. Juryen består av 100 internasjonale eksperter fra 32 land. Som finalist er det allerede klart at IONIQ 6 regnes som en av de tre beste i verden i de respektive kategoriene.

Emner

Kategorier


Hyundai Motor Norway tilbyr innovative, moderne og driftssikre biler med høy kvalitet. Hyundai har de siste årene utviklet seg til å bli et ledende selskap på nullutslippsmobilitet, og er et av Norges mest solgte bilmerker. Hyundai har den bredeste porteføljen av elektrifiserte drivlinjer i verden.

Kontakter

Øyvind L. Knudsen

Øyvind L. Knudsen

Pressekontakt Kommunikasjonsdirektør

Relatert innhold

Velkommen til Hyundai Motor Norway.

Hyundai Motor Norway tilbyr innovative, moderne og driftssikre biler med høy kvalitet. Hyundai har de siste årene utviklet seg til å bli et ledende selskap på nullutslippsmobilitet, og er et av Norges mest solgte bilmerker. Hyundai har den bredeste porteføljen av elektrifiserte drivlinjer i verden, og fra 2023 selger merket kun helelektriske biler i Norge. Ved selskapets norske hovedkontor på Alna i Oslo er det cirka 40 ansatte.

Hyundai skaper og utvikler innovative teknologier, økosystemer og mobilitetsløsninger i dag, slik at vi kan gjøre det beste og riktige for mennesker i morgen.

Vil du vite mer om Hyundai, gå til www.hyundai.com.

Hyundai Motor Norway
Alf Bjerckes vei 8
0582 Oslo
Norway