Gå videre til innhold
Helt nye Hyundai KONA Electric. Foto: Hyundai
Helt nye Hyundai KONA Electric. Foto: Hyundai

Pressemelding -

Større, smartere og stiligere: Helt nye KONA Electric er her

 • Helt nye KONA Electric får en estimert rekkevidde på 490 kilometer (WLTP) med den store batteripakken på 65,4 kWt
 • Med OTA-oppdateringer (Over-the-Air) har man alltid tilgang til de siste oppdateringene trådløst og automatisk
 • Helt nye KONA Electric har toppmoderne elbilfunksjonalitet, og byr på utstyr som frunk, aktive luftspjeld, Vehicle-to-Load (V2L), head-up display, enpedalskjøring med i-PEDAL, smart regenerering, e-Active lyddesign og en lang rekke komfort- og sikkerhetsfunksjoner
 • KONA Electric viderefører elbilsatsningen fra IONIQ, og blir en av de mest komplette kompakt-SUVene på markedet

Hyundai har i dag lansert helt nye KONA Electric under en digital verdenspremiere. Bilen er en oppskalert lagspiller, som byr på en rekke smarte og avanserte sikkerhets- og nyttefunksjoner, så vel som klasseledende rekkevidde.

Andre generasjon Hyundai KONA er designet med utgangspunkt i den elektriske versjonen, og byr på en stor bredde av drivlinjer. I Norge er det helelektriske KONA Electric som gjelder, og bilen er en viktig del av Hyundais elbilstrategi som vil gi 11 nye helelektriske modeller innen 2030.

- KONA Electric spiller sammen med våre IONIQ-modeller en svært viktig rolle i styrke Hyundais elbillederskap. Den nye modellen bygger på det sterke ettermælet etter første generasjon KONA Electric, og er designet og utviklet for å lede an i konkurransen med en rekke unike egenskaper, sier President og toppsjef Jaehoon Chang i Hyundai Motor Company, og legger til:

- I Hyundai ser vi ikke på elbilrevolusjonen som bare den siste trenden i markedet. Vi ser på elbilen som en grunnleggende endring både for bilindustrien og samfunnet. Gjennom implementering av miljøvennlige mobilitetsløsninger, som elbilene våre, håper vi på å akselerere overgangen til ren mobilitet, og å skape fremskritt for menneskeheten.


  Med et kraftfullt og dynamisk design, så vel som oppskalerte dimensjoner, beholder KONA Electric sin ikoniske karakter. Bilen passer til aktive livsstiler for en bred aldersgruppe, og byr samtidig på en rekke nye teknologier og komfortfunksjoner som gir en trygg, tilkoblet og behagelig kjøreopplevelse. Blant de mange oppgraderingene i den nye bilen finner vi to store 12,3’’ skjermer, digital nøkkel, full OTA-støtte og det nye brukergrensesnittet Connected Car Navigation Cockpit (ccNC).

  KONA Electric leverer dessuten klasseledende elektrisk rekkevidde, med et WLTP-estimat på inntil 490 kilometer (ikke endelig typegodkjent). Bilen får en rekke elbilspesifikke funksjoner og egenskaper, som frunk, aktive luftspjeld, V2L-uttak, head-up display, enpedalskjøring med i-PEDAL, smart regenerering, e-Active lyddesign og en egen Eco-pakke.

  KONA har også en rekke smarte og avanserte kjøreassistentsystemer med Hyundai SmartSense. Dette inkluderer nivå 2-autonomi gjennom HDA 2, kollisjonsunngåelse (FCA), blindsonemonitor (BVM), smart fjernstyrt parkeringsassistent (RSPA) og førerstatusovervåkning (DSM).

  Sammenlignet med forrige generasjon KONA, har det nye modellen vokst kraftig. Lengden er økt med over 150 mm til 4 355 mm, mens akselavstanden er økt med 60 mm til 2 660 mm. Den nye modellen er 1 825 mm bred, og høyden har økt med 20 mm til 1 575 mm.

  Et elbildrevet eksteriørdesign

  Helt nye KONA er designet som elbil først, og har dermed et eksteriør som gjenspeiler rent volum og dynamiske ytelser.

  Med en luftmotstandskoeffisient på bare 0,27 har KONA Electric solide aerodynamiske egenskaper som ikke går på akkord med et stilfullt ytre. Mellom en strømlinjeformet og stilig front og hekk, finner man parametriske overflater og rettvinklede skjermer som gir både karakter og volum. En kromlinje strekker seg på tvers av hekkspoileren og fortsetter inn i vinduslinjen på hver side. Elbilen har såkalt Pixelated Seamless Horizon Lamp som går over hele bilens bredde og skaper et unikt utseende.

  Et romslig og funksjonelt interiør

  Med oppskalert størrelse og universell arkitektur, har KONA Electric fått et romslig interiør som passer varierte livsstiler. Med et førerorientert miljø i forsetet, har dashbordet fått et flytende design med to store 12,3’’ skjermer.

  Girsvelgeren er flyttet til rattstammen, noe som gir bedre plass i bilens midtkonsoll. KONAs interiørdesign understreker at den er større og bredere enn før, og bidrar til følelsen av et funksjonelt og komfortabelt rom for både fører og passasjerer. Dette inntrykket er forsterket av et intuitivt og smart grensesnitt av knapper og kjørekontroller som er plassert rundt rattet.

  Foran kan bilen leveres med relaxation comfort-seter, som gir muligheten for å legge seg tilbake til en «vektløs» avslapningsposisjon. I baksetet finner man det Hyundai kaller et Curveless Bench Seat. Dette nye baksetet maksimerer plassutnyttelsen, og man har muligheten til å stille bakseteryggen i ulike vinkler.

  I bagasjerommet har man plass til hele 466 liter bagasje (VDA), og KONA Electric er dermed en svært praktisk bil. Å laste inn i bagasjerommet er enklere enn noen gang, takket være muligheten for smart handsfree bakluke. I frunken har man ytterligere 27 liter lagringsplass.

  En rekke elbilspesifikke egenskaper

  KONA Electric har en rekke unike elbilfunksjoner som gir en enda bedre opplevelse om bord. Forvarming av batteripakken før hurtiglading sørger for gode ladehastigheter i kaldt vær, samtidig som en oppvarmet ladeluke gjør at man trygt kan åpne ladeluken selv i temperaturer på 30 minusgrader.

  Bilens head-up display sørger for en 12’’ projeksjon på frontruten. Dermed har man alltid relevant informasjon tilgjengelig uten å måtte ta blikket av veien. Med e-Active lyddesign får man en virtuell elbillyd som skaper en enda mer engasjerende kjøreopplevelse.

  KONA Electric kan også leveres med V2L (Vehicle-to-Load) både innvendig og utvendig. Dette systemet gjør at man kan gi strøm til ethvert vanlig elektrisk apparat som går på en 16A-kurs og har en vanlig stikkontakt.

  Med i-PEDAL kan man få full enpedalskjøring, og bilens smarte regenereringssystem tilpasser automatisk hvor mye regenerering som trengs basert på trafikken foran.

  Tilkoblet med OTA og en rekke teknologier

  Helt nye KONA leveres med full støtte for OTA-oppdateringer (Over-the-Air). Dermed er bilen alltid oppdatert med siste programvare.

  Bilen kan også låses eller åpnes med Digital Key 2 Touch, som betyr at man kan benytte en smarttelefon eller smartklokke med NFC til dette.

  Innvendig er de to 12,3’’ skjermene integrert med det nye systemet Connected Car Navigation Cockpit (ccNC). Dette byr på avansert grafikk og perfekt sammenheng mellom skjermene. Når man parkerer får man full oversikt med bilens Surround View Monitor (SVM), samtidig som bilens Full-LED projeksjonslys lyser opp veien.

  Et premiumlydanlegg fra Bose, med åtte høyttalere og subwoofer, er også tilgjengelig. Systemet er finjustert av lydingeniører for å gi en rik og fullverdig lydopplevelse. Både foran og bak finner man to USB-C-kontakter. KONA har også det siste av tilkoblet teknologi fra Hyundai, og vil på et senere tidspunkt få støtte for Bluelink® Streaming Service for musikk og video.

  SmartSense gir trygghet for alle

  Helt nye KONA Electric er naturligvis utstyrt med neste nivå av SmartSense aktive sikkerhetssystemer, og skiller seg dermed ut i segmentet. Dette gir svært høy sikkerhet og komfort.

  Med førerstatusovervåkning (DSM) benytter bilen et integrert kamera for å analysere sjåførens ansikt, og om den oppdager at man er trøtt eller uoppmerksom, vil bilen advare og ved behov gripe inn. Smart fjernstyrt parkeringsassistent (RSPA) gir parkering lekende lett. Bilen kan fjernstyres via knappene på nøkkelen uten at man selv sitter i den.

  Blindsonemonitoren (BVM) gir en helt ny opplevelse når man skifter fil. Ved å blink til en av sidene, aktiverer man et kamera som viser blindsonen i instrumentpanelet. Systemet er også aktivt, som vil si at det kan gi advarsel og gripe inn om en kollisjon er sannsynlig.

  Smarte systemer som FCA 2.0 bidrar til kollisjonssikkerheten fremover, ved å både by på unngående styring, nødbremse, kryssovervåkning og mer.

  HDA 2 lar bilen følge filen, skifte fil, tilpasse farten og holde trygg avstand til trafikken foran. Systemet byr dermed på nivå 2-autonomi.

  I tillegg har KONA Electric en rekke andre smarte og innovative sikkerhets- og komfortsystemer.

  Se verdenspremieren for helt nye KONA Electric her.

  Emner

  Kategorier


  Hyundai Motor Norway tilbyr innovative, moderne og driftssikre biler med høy kvalitet. Hyundai har de siste årene utviklet seg til å bli et ledende selskap på nullutslippsmobilitet, og er et av Norges mest solgte bilmerker. Hyundai har den bredeste porteføljen av elektrifiserte drivlinjer i verden.

  Kontakter

  Øyvind L. Knudsen

  Øyvind L. Knudsen

  Pressekontakt Kommunikasjonsdirektør

  Relatert innhold

  Hyundai IONIQ 6. Foto: Hyundai Motor Company

  Prestisjeutmerkelse for IONIQ 6 - kåret til "Best in Class" av Euro NCAP

  Helt nye Hyundai IONIQ 6 fikk på tampen av fjoråret full uttelling med en Euro NCAP-rating på fem stjerner. Nå er det klart at IONIQ 6 ikke bare fikk full score, men at den også er aller best i klassen for store familiebiler Hyundais nyeste elbilmodell gjorde det svært godt i kategoriene for både voksen person om bord, barn om bord ogsikkerhetsassistenter IONIQ 6 har det siste av moderne sikkerh

  Helt nye Hyundai KONA Electric. Foto: Hyundai Motor Company

  Dette er helt nye Hyundai KONA Electric - blir større, stiligere og mer dynamisk

  Hyundai har i dag sluppet de første bildene av neste generasjon KONA Electric, som lanseres i 2023. Med et høyteknologisk elbildesign, vokser KONA Electric både i størrelse og følelser Globalt kommer KONA i flere utgaver, men i Norge er det den unike elbilversjonen som blir tilgjengelig. KONA får også en stilig N Line-versjon Oppskalerte KONA Electric har ikke bare et dynamisk utseende, den er og

  IONIQ 5 med V2G. Foto: Hyundai Motor Europe

  Slik vil Hyundais innovative V2G-teknologi bidra til en bærekraftig fremtid

  Elbiler som støtter innovativ V2G-teknologi (Vehicle-to-Grid) kan benyttes som mobile lagringsenheter for fornybar energi Gjennom å utnytte fornybar energi som er lagret i elbilbatterier, vil V2G kunne gi nytte til både eierne og samfunnet som helhet ved å mate nettet med strøm når forbruket er høyt Hyundai har prosjekter i Nederland og Tyskland som gir et innblikk inn i den lovende fremtiden for

  Hyundai IONIQ 6. Foto: Hyundai Motor Company

  IONIQ 6 er kåret til Årets Bil, Årets Elbil og Årets Bildesign i verden

  IONIQ 6 tok en real storeslem da bilen i dag ble kåret til Årets Bil i verden, Årets Elbil i verden og Årets Bildesign i verden Dermed følger den i fotsporene til IONIQ 5 som tok trippel-seieren i 2022 IONIQ 6 kan lades fra 10 til 80 prosent på bare 18 minutter, og har en WLTP-rekkevidde på inntil 614 kilometer Som en ledende leverandør av smarte mobilitetsløsninger, planlegger Hyundai Motor å in

  Hyundai IONIQ 5. Foto: Hyundai Motor Company

  Hyundai lanserer ny utgave av IONIQ 5 – nå blir startprisen 45 000 kroner lavere

  Hyundai har i dag lansert nyheten IONIQ 5 Advanced i det norske markedet Den nye modellen byr på en solid utstyrspakke til en fornuftig pris, og har svært mye funksjonalitet som standard Nå får man også IONIQ 5 Premium til svært gunstige leasingpriser, og biler er tilgjengelig for rask levering
  Hyundai Motor Norway har i dag lansert en ny utgave av IONIQ 5, med helt nye Advanced. Den nye vers

  Kommende Hyundai IONIQ 5 N. Foto: Hyundai Motor Company

  Ekstrem elbil på ekstremt føre – IONIQ 5 N viser muskler under iskalde forhold

  Hyundais N-divisjon (Hyundai N) har denne vinteren testet den kommende helelektriske høyytelsesbilen IONIQ 5 N under ekstreme forhold i Arjeplog i Nord-Sverige IONIQ 5 N byr på heftige elektriske ytelser, og de teknologiske nyvinningene demonstrerer hvor langt Hyundai N har kommet i den elektriske utviklingen Lanseringen av IONIQ 5 N er ventet å skje i andre halvår 2023, som Hyundai Ns første hel

  Helt nye Hyundai KONA Electric. Foto: Hyundai

  Helt nye KONA Electric har fått priser – Hyundais nyeste blir svært gunstig

  Hyundai Motor Norway har i dag sluppet prisene på helt nye KONA Electric Nykommeren er større, smartere og stiligere enn noen gang, og byr på svært mye plass, teknologi, utstyr og rekkevidde for pengene Helt nye KONA Electric har vokst til en romslig familiebil, med sin smarte kupé, bagasjerom på 466 liter og gjennomtenkte funksjoner som 40/20/40-delt baksete og frunk til ladekablene Med inntil 5

  Velkommen til Hyundai Motor Norway.

  Hyundai Motor Norway tilbyr innovative, moderne og driftssikre biler med høy kvalitet. Hyundai har de siste årene utviklet seg til å bli et ledende selskap på nullutslippsmobilitet, og er et av Norges mest solgte bilmerker. Hyundai har den bredeste porteføljen av elektrifiserte drivlinjer i verden, og fra 2023 selger merket kun helelektriske biler i Norge. Ved selskapets norske hovedkontor på Alna i Oslo er det cirka 40 ansatte.

  Hyundai skaper og utvikler innovative teknologier, økosystemer og mobilitetsløsninger i dag, slik at vi kan gjøre det beste og riktige for mennesker i morgen.

  Vil du vite mer om Hyundai, gå til www.hyundai.com.

  Hyundai Motor Norway

  Alf Bjerckes vei 8
  0582 Oslo
  Norway