Gå videre til innhold
Hyundai IONIQ 6. Foto: Hyundai Motor Company
Hyundai IONIQ 6. Foto: Hyundai Motor Company

Pressemelding -

IONIQ 6 er kåret til Årets Bil, Årets Elbil og Årets Bildesign i verden

 • IONIQ 6 tok en real storeslem da bilen i dag ble kåret til Årets Bil i verden, Årets Elbil i verden og Årets Bildesign i verden
 • Dermed følger den i fotsporene til IONIQ 5 som tok trippel-seieren i 2022
 • IONIQ 6 kan lades fra 10 til 80 prosent på bare 18 minutter, og har en WLTP-rekkevidde på inntil 614 kilometer
 • Som en ledende leverandør av smarte mobilitetsløsninger, planlegger Hyundai Motor å introdusere 17 batterielektriske biler innen 2030

Hyundai Motor Companys allerede prisvinnende IONIQ 6, har i dag fått den svært høythengende utnevnelsen World Car of the Year - Årets Bil i verden.

I tillegg til å være Årets Bil, er IONIQ 6 også kåret til Årets Elbil og Årets Bildesign, med utnevnelsene World Electric Vehicle og World Car Design of the Year. Bilens unike og aerodynamiske design, og den svarte lange rekkevidden, fikk mye ros av juryen. World Car Awards gikk av stabelen under New York International Auto Show (NYIAS) i dag.

Det var en jury bestående av 100 motorjournalister fra 32 land som valgte IONIQ 6 blant de tre finalistene, som alle ble lansert i 2022. Med dagens utmerkelser, vinner Hyundai tredobbelt for andre år på rad, etter at IONIQ 5 i 2022 vant i alle de samme kategoriene.

- Vi er svært begeistret over å motta disse prestisjefylte utmerkelsene for andre år på rad. De gir anerkjennelse til alle talentene våre, og innsatsen som legges ned av alle i Hyundai Motor Company for at vi skal kunne levere elbiler som IONIQ 6, sier President og CEO Jaehoon Chang i Hyundai Motor Company.

- Dette er en ære som styrker vårt engasjement i å være en global leder på elektriske kjøretøyer, og det bidrar til å styrke vårt arbeid som en leverandør av smarte mobilitetsløsninger.

  Han får støtte fra EVP og leder for Hyundai Global Design Center, SangYup Lee:

  - Vi ønsker alltid å treffe kundene på et emosjonelt nivå, og med IONIQ 6 har vi virkelig skapt noe unikt. Den har en selvsikker streamliner-formgivning, som kombinerer et følelsesmessig attraktivt design med svært høy aerodynamisk effektivitet, og som gir veldig lang rekkevidde.

  - På innsiden ønsket vi å lage et personlig studio, som både gir ro og funksjonalitet, og som vi mener at hever elbildesignet.

   IONIQ 6 er andre modell ut på Hyundais dedikerte elbilportefølje IONIQ. Bilen drar full nytte av den avanserte elbilplattformen E-GMP (Electric-Global Modular Platform). Det betyr blant annet 800V-teknologi, som gir muligheten for lynrask lading fra 10 til 80 prosent på så lite som 18 minutter.

   Med en ekstremt lav luftmotstandskoeffisient på bare 0,21, er IONIQ 6 en av de mest aerodynamiske elbilene i verden. Dermed er den svært effektiv, og har rekkevidde på inntil 614 kilometer. Med Long Range-batteripakke og 18’’ felger har bilen et WLTP-forbruk på bare 14,3 kWt/100km.

   Bilen har ellers en rekke innovative løsninger, som V2L (Vehicle-to-Load), svært avanserte førerassistentsystemer og tilkoblede tjenester med OTA-oppdateringer. Det romslige interiøret har en ergonomisk utførelse, og drar full nytte av den lange akselavstanden på hele 2 950 mm. Innvendig finner man blant annet tofarget stemningsbelysning, muligheten for å sette opp bilen selv med EV Performance Tune-up, og Active Sound Design (e-ASD), for å nevne noe.

   I tillegg til prisene IONIQ 6 nettopp har vunnet, har Hyundai tidligere i år fått en annen høyhengende pris av World Car of the Year-juryen. SangYup Lee ble i februar kåret til World Car Person of the Year for 2023, takket være hans sentrale rolle i utviklingen av flere banebrytende og innovative biler som ble vist frem i 2022. Dette inkluderer IONIQ 6, helt nye KONA Electric og konseptbilen N Vision 74.

   IONIQ 6 har også vunnet en rekke priser allerede, og er blant annet utnevnt til Best in Class i segmentet for store familiebiler av EuroNCAP.

   Hyundai Motor, inkludert Genesis, planlegger å lansere 17 nye elbilmodeller innen 2030. Innen samme år vil merkets globale elbilsalg øke til 1,87 millioner biler.

   Emner

   Kategorier


   Hyundai Motor Norway tilbyr innovative, moderne og driftssikre biler med høy kvalitet. Hyundai har de siste årene utviklet seg til å bli et ledende selskap på nullutslippsmobilitet, og er et av Norges mest solgte bilmerker. Hyundai har den bredeste porteføljen av elektrifiserte drivlinjer i verden.

   Kontakter

   Øyvind L. Knudsen

   Øyvind L. Knudsen

   Pressekontakt Kommunikasjonsdirektør

   Relatert innhold

   Kommende Hyundai IONIQ 5 N. Foto: Hyundai Motor Company

   Ekstrem elbil på ekstremt føre – IONIQ 5 N viser muskler under iskalde forhold

   Hyundais N-divisjon (Hyundai N) har denne vinteren testet den kommende helelektriske høyytelsesbilen IONIQ 5 N under ekstreme forhold i Arjeplog i Nord-Sverige IONIQ 5 N byr på heftige elektriske ytelser, og de teknologiske nyvinningene demonstrerer hvor langt Hyundai N har kommet i den elektriske utviklingen Lanseringen av IONIQ 5 N er ventet å skje i andre halvår 2023, som Hyundai Ns første hel

   Hyundai IONIQ 6. Foto: Hyundai Motor Company

   Prestisjeutmerkelse for IONIQ 6 - kåret til "Best in Class" av Euro NCAP

   Helt nye Hyundai IONIQ 6 fikk på tampen av fjoråret full uttelling med en Euro NCAP-rating på fem stjerner. Nå er det klart at IONIQ 6 ikke bare fikk full score, men at den også er aller best i klassen for store familiebiler Hyundais nyeste elbilmodell gjorde det svært godt i kategoriene for både voksen person om bord, barn om bord ogsikkerhetsassistenter IONIQ 6 har det siste av moderne sikkerh

   Helt nye Hyundai KONA Electric. Foto: Hyundai Motor Company

   Dette er helt nye Hyundai KONA Electric - blir større, stiligere og mer dynamisk

   Hyundai har i dag sluppet de første bildene av neste generasjon KONA Electric, som lanseres i 2023. Med et høyteknologisk elbildesign, vokser KONA Electric både i størrelse og følelser Globalt kommer KONA i flere utgaver, men i Norge er det den unike elbilversjonen som blir tilgjengelig. KONA får også en stilig N Line-versjon Oppskalerte KONA Electric har ikke bare et dynamisk utseende, den er og

   Hyundai IONIQ 5. Foto: Hyundai Motor Company

   Hyundai lanserer ny utgave av IONIQ 5 – nå blir startprisen 45 000 kroner lavere

   Hyundai har i dag lansert nyheten IONIQ 5 Advanced i det norske markedet Den nye modellen byr på en solid utstyrspakke til en fornuftig pris, og har svært mye funksjonalitet som standard Nå får man også IONIQ 5 Premium til svært gunstige leasingpriser, og biler er tilgjengelig for rask levering
   Hyundai Motor Norway har i dag lansert en ny utgave av IONIQ 5, med helt nye Advanced. Den nye vers

   IONIQ 5 N på Nürburgring. Foto: Hyundai

   IONIQ 5 N i siste fase av utviklingen – verdenspremieren nærmer seg raskt

   IONIQ 5 N gjennomgår nå de aller siste testene på Nürburgring før verdenspremieren IONIQ 5 N er den første elektriske N-modellen, og er utviklet i tråd med N-pilarene Corner Rascal, Racetrack Capability og Everyday Spartscar IONIQ 5 N får sin verdenspremiere under Goodwood Festival of Speed, med en eksklusiv N-paviljong og bakkeløp
   Hyundai gjør nå de siste banetestene av kommende IONIQ 5 N p

   Helt nye Hyundai KONA Electric. Foto: Hyundai

   Helt nye KONA Electric har fått priser – Hyundais nyeste blir svært gunstig

   Hyundai Motor Norway har i dag sluppet prisene på helt nye KONA Electric Nykommeren er større, smartere og stiligere enn noen gang, og byr på svært mye plass, teknologi, utstyr og rekkevidde for pengene Helt nye KONA Electric har vokst til en romslig familiebil, med sin smarte kupé, bagasjerom på 466 liter og gjennomtenkte funksjoner som 40/20/40-delt baksete og frunk til ladekablene Med inntil 5

   Velkommen til Hyundai Motor Norway.

   Hyundai Motor Norway tilbyr innovative, moderne og driftssikre biler med høy kvalitet. Hyundai har de siste årene utviklet seg til å bli et ledende selskap på nullutslippsmobilitet, og er et av Norges mest solgte bilmerker. Hyundai har den bredeste porteføljen av elektrifiserte drivlinjer i verden, og fra 2023 selger merket kun helelektriske biler i Norge. Ved selskapets norske hovedkontor på Alna i Oslo er det cirka 40 ansatte.

   Hyundai skaper og utvikler innovative teknologier, økosystemer og mobilitetsløsninger i dag, slik at vi kan gjøre det beste og riktige for mennesker i morgen.

   Vil du vite mer om Hyundai, gå til www.hyundai.com.

   Hyundai Motor Norway

   Alf Bjerckes vei 8
   0582 Oslo
   Norway