Gå videre til innhold
Hyundai Kona Electric. Foto: Hyundai
Hyundai Kona Electric. Foto: Hyundai

Pressemelding -

Kona Electric utnevnt til beste elbil

Hyundai Kona Electric anerkjennes som den beste elbilen til salgs blant kompakte familiebiler i tidenes første utgave av TopGear Electric Awards.

Etter en imponerende testrute på tvers av ni europeiske land og med 1.600 kilometer tilbakelagt er Kona Electric utnevnt til den beste elbilen på markedet blant de kompakte familiebilene. Hyundais svært populære elektriske SUV blir ikke bare anerkjent for effektiviteten og den lange rekkevidden, men også for den uanstrengte og gode kjøreopplevelsen.

Testen ble gjennomført i form av et 24-timersløp, med BBC TopGear Magazines sjefsredaktør Charlie Turner bak rattet. Han benyttet det europeiske hurtigladenettverket til å lade opp totalt 316 kWt i løpet av testen, og ladet til maksimalt 80 prosent for å få mest mulig kjøretid. Fra startstreken i Tsjekkia gikk turen via Tyskland, Østerrike, Sveits, Liechtenstein, Frankrike, Luxembourg og Belgia, til Nederland.

- At vi nå befinner oss i en «lockdown» gjør at det å reise gjennom så mange land kan virke som en fjern drøm. For fremtiden er det likevel veldig betryggende å vite at vi med økende elektrifisering av bilparken har biler som Kona Electric, som allerede nå leverer. Selv om de fleste aldri vil legge ut på en så lang reise som vi gjorde, har vi vist at rekkeviddeangst ikke behøver å være en del av langdistansekjøring med elbil, sier Turner i TopGear.

Andreas-Christoph Hofmann, som er toppsjef for marked og produkt i Hyundai Motor Europe, støtter Turner.

- Siden lanseringen i 2018 har Kona Electric fortsatt å overbevise som en allrounder med fornuftig prisnivå og null utslipp. Bilen kombinerer praktiske løsninger med lang rekkevidde og fantastiske ytelser. De siste oppdateringene som er gjort har blant annet gitt bedre tilkoblede tjenester og muligheten for trefase ombordlader, noe som har gjort totalpakken enda mer attraktiv. Vi synes det er veldig hyggelig at TopGear anerkjenner styrkene som ligger i Kona Electric, og denne prisen går inn i den lange rekken av anerkjennelser vi har fått for denne flotte bilen.

To av Norges mest populære biler

Kona Electric har vært en enorm suksess for Hyundai i Norge, og var sammen med IONIQ electric to av de ti mest solgte bilene i Norge i 2019. Så langt i 2020 er Kona Electric Norges fjerde mest solgte bil, og IONIQ electric holder stand på topp ti. Det solide salget har i år gjort Hyundai til Norges sjette største bilmerke, og ser man på rene elbiler er Hyundai Norges tredje største merke. Med en elbilandel på 93,8 prosent er Hyundai helt i tet på elektrifisering av nybilparken.

Fra mars åpnet Hyundai europeisk produksjon av Kona Electric i Tsjekkia, og samtidig fikk bilen økt rekkevidden til hele 484 kilometer. Kona Electric fikk i tillegg mulighet for hengerfeste, så vel som oppdatert fjæringsoppsett. Tsjekkisk produksjon har i tillegg gjort at leveringstidene på Kona Electric er kuttet drastisk, og en helt normalisert leveringssituasjon er ventet i løpet av sommeren 2020. 

Emner


Hyundai Motor Norway tilbyr innovative, moderne og driftssikre biler med høy kvalitet. Hyundai har de siste årene utviklet seg til å bli et ledende selskap på nullutslippsmobilitet, og er et av Norges mest solgte bilmerker. Hyundai har den bredeste porteføljen av elektrifiserte drivlinjer i verden.

Kontakter

Øyvind L. Knudsen

Øyvind L. Knudsen

Pressekontakt Kommunikasjonsdirektør

Relatert innhold

Velkommen til Hyundai Motor Norway.

Hyundai Motor Norway tilbyr innovative, moderne og driftssikre biler med høy kvalitet. Hyundai har de siste årene utviklet seg til å bli et ledende selskap på nullutslippsmobilitet, og er et av Norges mest solgte bilmerker. Hyundai har den bredeste porteføljen av elektrifiserte drivlinjer i verden, og fra 2023 selger merket kun helelektriske biler i Norge. Ved selskapets norske hovedkontor på Alna i Oslo er det cirka 40 ansatte.

Hyundai skaper og utvikler innovative teknologier, økosystemer og mobilitetsløsninger i dag, slik at vi kan gjøre det beste og riktige for mennesker i morgen.

Vil du vite mer om Hyundai, gå til www.hyundai.com.

Hyundai Motor Norway
Alf Bjerckes vei 8
0582 Oslo
Norway