Gå videre til innhold
Dette er Hyundais nye sportslige i30 N "hot hatch" som yter opp til 275 hk.
Dette er Hyundais nye sportslige i30 N "hot hatch" som yter opp til 275 hk.

Blogginnlegg -

Hyundais nye hot hatch utsolgt etter to dager

Hyundais nye i30 N er en sportslig bil med ekstra krefter og kjøreegenskaper. I sommer ble 100 spesialutgaver lagt ut for reservasjon av den tyske importøren. Etter bare to dager var ventelisten fulltegnet, selv om bilen ikke er forventet før nærmere årsskiftet.

Denne biltypen, på engelsk kalt hot hatch*, er utviklet for å levere topp kjøreopplevelser både på landevei og bane. -Vårt mål er at eierne av disse bilene skal ha et konstant smil om munnen når de er ute og kjører, sier Albert Biermann, N-sjefen hos Hyundai. Og han vet hva hans snakker om, for han kom til Hyundai fra jobben hos BMW som ansvarlig for deres sportslige M-serie.

Testet på Nürburgring

For å teste hvordan bilen fungerer i den virkelige verden, stilte Hyundai opp med to biler i Nürburgrings 24-timers løp i sommer. Løpet gikk både gjennom den tradisjonsrike Nordschleife og deler av Formen 1-banen. 156 biler deltok, hvorav 109 fullførte, med 205 000 elleville tilskuere tilstede. Midt på dagen var temperaturen opp mot 30 grader, så her fikk både sjåfører og biler prøvet seg. Oppgradering av bilene ble kun gjort for å øke sikkerheten ift FIA sitt reglement, og de to bilene fra Hyundai kjørte tilsammen 240 runder, tilsvarende 6000 km. - Vi gjennomførte uten tekniske problemer og er svært fornøyd, sa Albert Biermann etter løpet.

Hvorfor N?

Hyundai har valgt å kalle sin nye serie av biler med høy ytelse for N. Bokstaven står for Namyang i Korea, hvor selskapets utviklingssenter befinner seg, og for Nürburgring i Tyskland, hvor bilen har blitt testet ut på Hyundais testsenter der.

Motor som sparker

Bilen har en 2,0 liters turbomotor som kan levere opp til 275 hk (353 Nm), og den manuelle girkassen har seks trinn. Både motoren, dempingen av bilen, førerassistentystemer, motorlyd og styring kan justeres i fem forskjellige modus.

Fem sikkerhetsstjerner

I sommer ble det også kjent at 5-dørsversjonen av Hyundai i30 oppnådde toppscore med fem stjerner i EURO NCAP sikkerhetstest. Bilen gjorde det spesielt godt innenfor voksen- og barnesikkerhet, fotgjengersikkerhet og systemer for sikkerhetsassistanse.

Kommer snart til Norge

Hyundai i30 N forventes å komme til Norge nærmere årsskiftet, men både 5-dørs- og stasjonsvognutgaven av i30 finnes nå hos Hyundais forhandlere. I sommer ble det også lansert en fastbackversjon, men den norske importøren har ikke bestemt seg for om den skal tas til landet. 

RAMMESAK

*Hot Hatch" (kortform av hot hatchback) er en høyytelsesversjon av en hatchback, eksempelvis en Golf eller en i30. Den er vanligvis basert på en familieorientert mindre bil (B eller C-klasse), men med en kraftig motor og forbedrede kjøreegenskaper. Bilene har ofte enkelte aerodynamiske detaljer i karosseriet, større hjul, og forsterkede bremser. Hvis versjonen også lages som stasjonsvogn heter den sportwagon.

Related links

Emner

Kategorier

Kontakter

Øyvind L. Knudsen

Øyvind L. Knudsen

Pressekontakt Kommunikasjonsdirektør

Relatert innhold

Velkommen til Hyundai Motor Norway.

Hyundai Motor Norway tilbyr innovative, moderne og driftssikre biler med høy kvalitet. Hyundai har de siste årene utviklet seg til å bli et ledende selskap på nullutslippsmobilitet, og er et av Norges mest solgte bilmerker. Hyundai har den bredeste porteføljen av elektrifiserte drivlinjer i verden, og fra 2023 selger merket kun helelektriske biler i Norge. Ved selskapets norske hovedkontor på Alna i Oslo er det cirka 40 ansatte.

Hyundai skaper og utvikler innovative teknologier, økosystemer og mobilitetsløsninger i dag, slik at vi kan gjøre det beste og riktige for mennesker i morgen.

Vil du vite mer om Hyundai, gå til www.hyundai.com.

Hyundai Motor Norway
Alf Bjerckes vei 8
0582 Oslo
Norway