Gå videre til innhold
Ny el-bil vinner designpris for utseende og bruk av lettvektsmaterialer

Nyhet -

Ny el-bil vinner designpris for utseende og bruk av lettvektsmaterialer

Billedtekst: Red Dots desingpris har blitt tildelt Hyundais nye IONIQ, el-bilen som kommer i tre forskjellige varianter med enten ren batteridrift, hybrid eller ladbar hybrid

Hyundais har vunnet en Red Dot designpris med den nye el-bilen IONIQ. Juryen, bestående av 38 eksperter fra 25 land, mente Hyundai er helt i spissen mht design og bruk av lettvekstmaterialer i den nye bilen. De betegnet bilen som fremtidsrettet og noe utenom det vanlige.

For å utnytte el-bilens energikilder best mulig har det vært viktig å spare vekt. IONIQ er bygget med 53 % høyfast stål kombinert med lettvektsaluminium. Det medfører en besparelse på 12, 6 kg (45 %) på bilens ikke-strukturelle vekt siden panser, bakdør og fjæringskomponenter er bygget i aluminium. Resten av bilens karosseri er bygget i Hyundais høyfaste stål for best mulig kollisjonssikring, uten at dette har fått følger for støy eller vibrasjoner. Også i hjulopphenget brukes det aluminium, noe som gir en besparelse på 10 kg sammenlignet med materielaer som vanligvis blir brukt til dette.

Interiør med pulverisert tremasse og vulkansk stein

Et annet eksempel på vektreduksjon er de innvendige dørdekslene som er laget av resirkulert plastikk kombinert med pulverisert tremasse og vulkansk stein. Kvalitet og lyddemping er like god som med ordinære materialer, men vektbesparelsen er på 20% sammenlignet med de materialer som vanligvis blir brukt.

Sukkerrør forbedrer luftkvalitet

En bevist nedtoning av oljebaserte materialer betyr for eksempel at teppene inne i bilen delvis er laget av råmateriale fra sukkerrør. Dette forbedrer luftkvaliteten inne i bilen og gjør at flere deler på bilen kan resirkuleres. Til og med bagasjeromsgardinen er laget av nye lettvektsmaterialer og er 25% lettere enn de som finnes på Hyundais øvrige modeller.

Hva er Red Dot Award?

Red Dot Design Award™ deles i de tre kategoriene Product Design, Communication Design og Design Concept. I år ble det levert inn 5 214 kandidater fra 57 land. Den offisielle presentasjonen av Red Dot Design Award™ holdes i Essen, Tyskland, 4. juli 2016.

Related links

Emner

Kategorier

Kontakter

Øyvind L. Knudsen

Øyvind L. Knudsen

Pressekontakt Kommunikasjonsdirektør

Relatert innhold

Velkommen til Hyundai Motor Norway.

Hyundai Motor Norway tilbyr innovative, moderne og driftssikre biler med høy kvalitet. Hyundai har de siste årene utviklet seg til å bli et ledende selskap på nullutslippsmobilitet, og er et av Norges mest solgte bilmerker. Hyundai har den bredeste porteføljen av elektrifiserte drivlinjer i verden, og fra 2023 selger merket kun helelektriske biler i Norge. Ved selskapets norske hovedkontor på Alna i Oslo er det cirka 40 ansatte.

Hyundai skaper og utvikler innovative teknologier, økosystemer og mobilitetsløsninger i dag, slik at vi kan gjøre det beste og riktige for mennesker i morgen.

Vil du vite mer om Hyundai, gå til www.hyundai.com.

Hyundai Motor Norway
Alf Bjerckes vei 8
0582 Oslo
Norway