Gå videre til innhold
Helt nye Hyundai KONA Electric. Foto: Hyundai
Helt nye Hyundai KONA Electric. Foto: Hyundai

Pressemelding -

Endelig er helt nye KONA Electric i Norge

  • Denne uken har endelig helt nye KONA Electric ankommet norske forhandlere
  • Fra 21. til 23. september kan kunder oppleve bilen hos forhandlere i hele landet under den nasjonale lanseringshelgen
  • Helt nye KONA Electric er større, stiligere og smartere enn noen gang, med en rekke nye funksjoner og egenskaper
  • Nykommeren har vokst til en romslig familiebil, med sin smarte kupé, bagasjerom på 466 liter og gjennomtenkte funksjoner som 40/20/40-delt baksete og frunk til ladekablene
  • Med inntil 514 kilometer rekkevidde til under 400 000 kroner, flytter Hyundai grensen for hvor mye rekkevidde, utstyr og plass man får for pengene

Helt nye KONA Electric har endelig ankommet landet, og denne helgen kan man se og kjøre bilen hos forhandlere i hele landet.

De aller første eksemplarene av helt nye KONA Electric har ankommet landet, og fra 21. til 23. september vil norske kunder for første gang kunne se og prøvekjøre bilen hos forhandlere i hele landet.

Helt nye KONA Electric er større, stiligere og smartere enn noen gang, og har store sko å fylle etter første generasjon KONA Electric, som siden 2018 er registrert i over 20 000 eksemplarer i Norge.

- Endelig er vår nye kompakte SUV på plass i Norge, og vi gleder oss veldig til at norske bilkjøpere skal få satt seg bak rattet på denne stilige, smarte og praktiske bilen, sier kommunikasjonsdirektør Øyvind L. Knudsen i Hyundai Motor Norway.

- KONA Electric har vokst fra å være en ganske liten og kompakt bil, til å bli en romslig SUV med stort bagasjerom, fleksible løsninger som 40/20/40-delt baksete, god benplass både foran og bak, massevis av avansert teknologi og omfattende utstyrspakker. Vi tror at dette er en bil som vil passe for mange forskjellige kundegrupper.

Helt nye Hyundai KONA Electric. Foto: Hyundai

Med et kraftfullt og dynamisk design, og oppskalerte dimensjoner har KONA Electric fått fornyet og forsterket karakter. Bilen passer til aktive livsstiler for en bred aldersgruppe, og byr samtidig på en rekke nye teknologier og komfortfunksjoner som gir en trygg, tilkoblet og behagelig kjøreopplevelse. Blant de mange oppgraderingene i den nye bilen finner man to store 12,3’’ skjermer, digital nøkkel for smarttelefoner, full OTA-støtte og det nye brukergrensesnittet Connected Car Navigation Cockpit (ccNC).

KONA Electric leverer dessuten klasseledende elektrisk rekkevidde, med kombinert WLTP på inntil 514 kilometer. Bilen får en rekke smarte funksjoner og egenskaper, som frunk, V2L både innvendig og utvendig, avansert head-up display, enpedalskjøring med i-PEDAL, smart regenerering, e-Active lyddesign og en egen Eco-interiørpakke (utstyrsnivå Exclusive).

Helt nye KONA Electric har også en rekke smarte og avanserte kjøreassistentsystemer med Hyundai SmartSense. Dette inkluderer nivå 2-autonomi gjennom HDA 2, kollisjonsunngåelse (FCA), blindsonemonitor (BVM) og førerstatusovervåkning (DSM). Bilen kan også fås med smart fjernstyrt parkeringsassistent (RSPA), som lar sjåføren fjernstyre bilen inn og ut av parkeringsluker kun ved å trykke på nøkkelen.

Sammenlignet med forrige generasjon KONA, har det nye modellen vokst kraftig. Lengden er økt med over 150 mm til 4 355 mm, mens akselavstanden er økt med 60 mm til 2 660 mm. Den nye modellen er 1 825 mm bred, og høyden har økt med 20 mm til 1 575 mm.

Foran kan bilen leveres med comfort relaxation-seter, som gir muligheten for å legge seg tilbake til en «vektløs» avslapningsposisjon. I baksetet finner man det Hyundai kaller et Curveless Bench Seat. Dette nye baksetet maksimerer plassutnyttelsen, og man har muligheten til å stille bakseteryggen i ulike vinkler.

I bagasjerommet har man plass til hele 466 liter bagasje (VDA), og KONA Electric er dermed en svært praktisk bil. Å laste inn i bagasjerommet er enklere enn noen gang, takket være muligheten for smart handsfree bakluke. I frunken har man ytterligere 27 liter lagringsplass.

- Helt nye KONA Electric blir en veldig viktig modell for oss i Norge, og den har et bredt utvalg av egenskaper som norske kunder vil sette stor pris på. Så nå er det bare å ta turen til nærmeste Hyundai-forhandler for å se og oppleve nykommeren, avslutter Knudsen i Hyundai.

Emner

Kategorier


Hyundai Motor Norway tilbyr innovative, moderne og driftssikre biler med høy kvalitet. Hyundai har de siste årene utviklet seg til å bli et ledende selskap på nullutslippsmobilitet, og er et av Norges mest solgte bilmerker. Hyundai har den bredeste porteføljen av elektrifiserte drivlinjer i verden.

Kontakter

Øyvind L. Knudsen

Øyvind L. Knudsen

Pressekontakt Kommunikasjonsdirektør

Relatert innhold

Helt nye Hyundai KONA Electric. Foto: Hyundai

Helt nye KONA Electric har fått priser – Hyundais nyeste blir svært gunstig

Hyundai Motor Norway har i dag sluppet prisene på helt nye KONA Electric Nykommeren er større, smartere og stiligere enn noen gang, og byr på svært mye plass, teknologi, utstyr og rekkevidde for pengene Helt nye KONA Electric har vokst til en romslig familiebil, med sin smarte kupé, bagasjerom på 466 liter og gjennomtenkte funksjoner som 40/20/40-delt baksete og frunk til ladekablene Med inntil 5

Helt nye IONIQ 5 N. Foto: Hyundai Motor Company.

Helt nye IONIQ 5 N er endelig avduket – setter ny standard for elektriske ytelser

IONIQ 5 N er den første elbilen fra Hyundai N, og skaper et nytt segment for elbiler med ekstreme ytelser, takket være avansert teknologi og baneegenskaper Med IONIQ 5 N tar Hyundai N det første steget i en elektrifiseringsstrategi som vil gi flere nye helelektriske N-modeller IONIQ 5 N bygger opp under de tre N-pilarene Corner Rascal, Racetrack Capability og Everyday Sportscar. Bilen drar nytte

IONIQ 5 N på Nürburgring. Foto: Hyundai

IONIQ 5 N i siste fase av utviklingen – verdenspremieren nærmer seg raskt

IONIQ 5 N gjennomgår nå de aller siste testene på Nürburgring før verdenspremieren IONIQ 5 N er den første elektriske N-modellen, og er utviklet i tråd med N-pilarene Corner Rascal, Racetrack Capability og Everyday Spartscar IONIQ 5 N får sin verdenspremiere under Goodwood Festival of Speed, med en eksklusiv N-paviljong og bakkeløp
Hyundai gjør nå de siste banetestene av kommende IONIQ 5 N p

Velkommen til Hyundai Motor Norway.

Hyundai Motor Norway tilbyr innovative, moderne og driftssikre biler med høy kvalitet. Hyundai har de siste årene utviklet seg til å bli et ledende selskap på nullutslippsmobilitet, og er et av Norges mest solgte bilmerker. Hyundai har den bredeste porteføljen av elektrifiserte drivlinjer i verden, og fra 2023 selger merket kun helelektriske biler i Norge. Ved selskapets norske hovedkontor på Alna i Oslo er det cirka 40 ansatte.

Hyundai skaper og utvikler innovative teknologier, økosystemer og mobilitetsløsninger i dag, slik at vi kan gjøre det beste og riktige for mennesker i morgen.

Vil du vite mer om Hyundai, gå til www.hyundai.com.

Hyundai Motor Norway

Alf Bjerckes vei 8
0582 Oslo
Norway