Gå videre til innhold
Helt nye Hyundai KONA Electric. Foto: Hyundai
Helt nye Hyundai KONA Electric. Foto: Hyundai

Pressemelding -

Helt nye KONA Electric har fått priser – Hyundais nyeste blir svært gunstig

 • Hyundai Motor Norway har i dag sluppet prisene på helt nye KONA Electric
 • Nykommeren er større, smartere og stiligere enn noen gang, og byr på svært mye plass, teknologi, utstyr og rekkevidde for pengene
 • Helt nye KONA Electric har vokst til en romslig familiebil, med sin smarte kupé, bagasjerom på 466 liter og gjennomtenkte funksjoner som 40/20/40-delt baksete og frunk til ladekablene
 • Med inntil 514 kilometer rekkevidde til under 400 000 kroner, flytter Hyundai grensen for hvor mye rekkevidde, utstyr og plass man får for pengene
 • Helt nye KONA Electric er i salg fra og med i dag, 7. august 2023

Hyundai Motor Norway har i dag sluppet prisene på helt nye KONA Electric. Med god plass til både passasjerer og bagasje, massevis av teknologi og en omfattende standardutstyrspakke, blir nykommeren svært gunstig priset i det norske markedet.

Helt nye KONA Electric har store sko å fylle etter første generasjon KONA Electric, som siden 2018 er registrert i over 20 000 eksemplarer i Norge. Nykommeren er både større, smartere og med et stiligere design enn noen gang. Nå har helt nye KONA Electric fått norske priser.

- Med helt nye KONA Electric viderefører vi det kundene virkelig har verdsatt ved forrige generasjon, men i en helt ny innpakning og med massevis av ny teknologi og utstyr. I tillegg har nyheten vokst tilnærmet en hel klasse, og den er nå klar for å ta opp kampen også blant familiebilene, sier Produkt- og PR-sjef Øyvind L. Knudsen i Hyundai Motor Norway.

- Det oppleves egentlig som rett bil til rett tid, all den tid den byr på de egenskapene norske kunder ser etter. En romslig og praktisk SUV med kompakte ytre mål, som både har veldig lang rekkevidde og byr på avansert teknologi og omfattende utstyrspakker til en fornuftig pris.

  Med et kraftfullt og dynamisk design, og oppskalerte dimensjoner har KONA Electric fått fornyet og forsterket karakter. Bilen passer til aktive livsstiler for en bred aldersgruppe, og byr samtidig på en rekke nye teknologier og komfortfunksjoner som gir en trygg, tilkoblet og behagelig kjøreopplevelse. Blant de mange oppgraderingene i den nye bilen finner man to store 12,3’’ skjermer, digital nøkkel for smarttelefoner, full OTA-støtte og det nye brukergrensesnittet Connected Car Navigation Cockpit (ccNC).

  KONA Electric leverer dessuten klasseledende elektrisk rekkevidde, med kombinert WLTP på inntil 514 kilometer. Bilen får en rekke smarte funksjoner og egenskaper, som frunk, V2L både innvendig og utvendig, avansert head-up display, enpedalskjøring med i-PEDAL, smart regenerering, e-Active lyddesign og en egen Eco-interiørpakke (utstyrsnivå Exclusive).

  Helt nye KONA Electric har også en rekke smarte og avanserte kjøreassistentsystemer med Hyundai SmartSense. Dette inkluderer nivå 2-autonomi gjennom HDA 2, kollisjonsunngåelse (FCA), blindsonemonitor (BVM) og førerstatusovervåkning (DSM). Bilen kan også fås med smart fjernstyrt parkeringsassistent (RSPA), som lar sjåføren fjernstyre bilen inn og ut av parkeringsluker kun ved å trykke på nøkkelen.

  Sammenlignet med forrige generasjon KONA, har det nye modellen vokst kraftig. Lengden er økt med over 150 mm til 4 355 mm, mens akselavstanden er økt med 60 mm til 2 660 mm. Den nye modellen er 1 825 mm bred, og høyden har økt med 20 mm til 1 575 mm.

  Svært attraktive priser med smarte og omfattende utstyrspakker

  Helt nye KONA Electric vil i Norge tilbys i tre velutstyrte varianter; Advanced, Exclusive og Premium. Startprisen er 340 000 kroner (eks. veil. levering).

  Advanced har en omfattende utstyrspakke som inkluderer svært mye teknologi som standard. Dette inkluderer blant annet LED-lys, 12,3’’ tilkoblet infotainment og 12,3’’ digitalt instrumentpanel, en rekke SmartSense-systemer, V2L, oppvarmet ladeluke, akustisk frontrute og nyheten In Cabin Camera som følger med på sjåførens ansikt for å oppdage tretthet, og mye mer.

  Exclusive byr i tillegg på elementer som Eco-interiør med miljøvennlige delskinn/delalcantara-seter, smart elektrisk bakluke, oppgraderte LED-lys, trådløs mobillader og oppvarmede bakseter, for å nevne noe.

  Premium er det fullutstyrte alternativet, som byr på mer eller mindre alt tilgjengelig utstyr som standard. Dette inkluderer blant annet ventilerte comfort relaxation-skinnseter som kan legges tilbake til en nullgravitasjonsposisjon med et knappetrykk, Digital Key 2.0, avansert Head-up Display, kraftig BOSE lydanlegg og de mest avanserte SmartSense-systemene.

  I tillegg kan man velge å legge til 19’’ lettmetallfelger (17’’ er standard) på både Exclusive og Premium, mens Premium også kan velges med elektrisk soltak (Vision Pack).

  Veiledende priser, helt nye KONA Electric:


  - Vi er veldig glade for å endelig kunne starte salget av helt nye KONA Electric. Her får norske kunder en komplett pakke til konkurransedyktig pris, uansett utgave, sier Knudsen i Hyundai Motor Norway.

  - Den unike kombinasjonen av plass, teknologi og rekkevidde i et stilig og funksjonelt design gjør at denne bilen virkelig skiller seg ut.

   Et romslig og funksjonelt interiør

   Med oppskalert størrelse og universell arkitektur, har KONA Electric fått et romslig interiør som passer varierte livsstiler. Med et førerorientert miljø i forsetet, har dashbordet fått et flytende design med to store 12,3’’ skjermer.

   Girsvelgeren er flyttet til rattstammen, noe som gir bedre plass i bilens midtkonsoll. KONAs interiørdesign understreker at den er større og bredere enn før, og bidrar til følelsen av et funksjonelt og komfortabelt rom for både fører og passasjerer. Dette inntrykket er forsterket av et intuitivt og smart grensesnitt av knapper og kjørekontroller som er plassert rundt rattet.

   Foran kan bilen leveres med comfort relaxation-seter, som gir muligheten for å legge seg tilbake til en «vektløs» avslapningsposisjon. I baksetet finner man det Hyundai kaller et Curveless Bench Seat. Dette nye baksetet maksimerer plassutnyttelsen, og man har muligheten til å stille bakseteryggen i ulike vinkler.

   I bagasjerommet har man plass til hele 466 liter bagasje (VDA), og KONA Electric er dermed en svært praktisk bil. Å laste inn i bagasjerommet er enklere enn noen gang, takket være muligheten for smart handsfree bakluke. I frunken har man ytterligere 27 liter lagringsplass.

   En rekke elbilspesifikke egenskaper

   KONA Electric har en rekke unike elbilfunksjoner som gir en enda bedre opplevelse om bord. Forvarming av batteripakken før hurtiglading sørger for jevne ladehastigheter i kaldt vær, samtidig som en oppvarmet ladeluke gjør at man trygt kan åpne luken selv i temperaturer på 30 minusgrader.

   Bilens head-up display sørger for en 12’’ projeksjon på frontruten. Dermed har man alltid relevant informasjon tilgjengelig uten å måtte ta blikket av veien. Med e-Active lyddesign får man en virtuell elbillyd som skaper en enda mer engasjerende kjøreopplevelse.

   KONA Electric leveres som standard i Norge med V2L (Vehicle-to-Load) både innvendig og utvendig. Dette systemet gjør at man kan gi strøm til ethvert vanlig elektrisk apparat som går på en 16A-kurs og har en vanlig stikkontakt.

   Med i-PEDAL kan man få full enpedalskjøring, og bilens smarte regenereringssystem tilpasser automatisk hvor mye regenerering som trengs basert på trafikken foran.

   Tilkoblet med OTA og en rekke teknologier

   Helt nye KONA leveres med full støtte for OTA-oppdateringer (Over-the-Air). Dermed er bilen alltid oppdatert med siste programvare.

   Bilen kan også fås med Digital Key 2.0, som betyr at man kan benytte en kompatibel smarttelefon eller smartklokke med NFC som nøkkel.

   Innvendig er de to 12,3’’ skjermene integrert med det nye systemet Connected Car Navigation Cockpit (ccNC). Dette byr på avansert grafikk og perfekt sammenheng mellom skjermene. Når man parkerer kan man få full oversikt med bilens Surround View Monitor (SVM), samtidig som bilens Full-LED projeksjonslys lyser opp veien.

   Et premiumlydanlegg fra BOSE, med åtte høyttalere og subwoofer, er også tilgjengelig. Systemet er finjustert av lydingeniører for å gi en rik og fullverdig lydopplevelse. Både foran og bak finner man to USB-C-kontakter. KONA har også det siste av tilkoblet teknologi fra Hyundai, og vil på et senere tidspunkt få støtte for Bluelink® Streaming Service for musikk og video.

   SmartSense gir trygghet for alle

   Helt nye KONA Electric er naturligvis utstyrt med neste nivå av SmartSense aktive sikkerhetssystemer, og skiller seg dermed ut i segmentet. Dette gir svært høy sikkerhet og komfort.

   Med førerstatusovervåkning (ICC) benytter bilen et integrert kamera for å analysere sjåførens ansikt, og om den oppdager at man er trøtt eller uoppmerksom, vil bilen advare. Smart fjernstyrt parkeringsassistent (RSPA) gjør parkering lekende lett. Bilen kan fjernstyres via knappene på nøkkelen uten at man selv sitter i den.

   Blindsonemonitoren (BVM) gir en helt ny opplevelse når man skifter fil. Ved å blink til en av sidene, aktiverer man et kamera som viser blindsonen i instrumentpanelet. Systemet er også aktivt, som vil si at det kan gi advarsel og gripe inn om en kollisjon er sannsynlig.

   Smarte systemer som FCA 2.0 bidrar til avansert kollisjonssikkerhet fremover, ved å både by på unngående styring, nødbremse, kryssovervåkning og mer.

   HDA 2 lar bilen følge filen, skifte fil, tilpasse farten og holde trygg avstand til trafikken foran. Systemet byr dermed på nivå 2-autonomi.

   I tillegg har KONA Electric en rekke andre smarte og innovative sikkerhets- og komfortsystemer.

   Salget starter umiddelbart

   Salget av helt nye KONA Electric starter i dag, 7. august 2023, hos alle Hyundais norske forhandlere. De første bilene er ventet til landet allerede i månedsskiftet september/oktober.

   Mer informasjon om helt nye Hyundai KONA Electric og komplett prisliste finner du her.

   Emner

   Kategorier


   Hyundai Motor Norway tilbyr innovative, moderne og driftssikre biler med høy kvalitet. Hyundai har de siste årene utviklet seg til å bli et ledende selskap på nullutslippsmobilitet, og er et av Norges mest solgte bilmerker. Hyundai har den bredeste porteføljen av elektrifiserte drivlinjer i verden.

   Kontakter

   Øyvind L. Knudsen

   Øyvind L. Knudsen

   Pressekontakt Kommunikasjonsdirektør

   Relatert innhold

   Helt nye IONIQ 5 N. Foto: Hyundai Motor Company.

   Helt nye IONIQ 5 N er endelig avduket – setter ny standard for elektriske ytelser

   IONIQ 5 N er den første elbilen fra Hyundai N, og skaper et nytt segment for elbiler med ekstreme ytelser, takket være avansert teknologi og baneegenskaper Med IONIQ 5 N tar Hyundai N det første steget i en elektrifiseringsstrategi som vil gi flere nye helelektriske N-modeller IONIQ 5 N bygger opp under de tre N-pilarene Corner Rascal, Racetrack Capability og Everyday Sportscar. Bilen drar nytte

   Hyundai IONIQ 5. Foto: Hyundai Motor Company

   Hyundai lanserer ny utgave av IONIQ 5 – nå blir startprisen 45 000 kroner lavere

   Hyundai har i dag lansert nyheten IONIQ 5 Advanced i det norske markedet Den nye modellen byr på en solid utstyrspakke til en fornuftig pris, og har svært mye funksjonalitet som standard Nå får man også IONIQ 5 Premium til svært gunstige leasingpriser, og biler er tilgjengelig for rask levering
   Hyundai Motor Norway har i dag lansert en ny utgave av IONIQ 5, med helt nye Advanced. Den nye vers

   Hyundai IONIQ 6. Foto: Hyundai Motor Company

   IONIQ 6 er kåret til Årets Bil, Årets Elbil og Årets Bildesign i verden

   IONIQ 6 tok en real storeslem da bilen i dag ble kåret til Årets Bil i verden, Årets Elbil i verden og Årets Bildesign i verden Dermed følger den i fotsporene til IONIQ 5 som tok trippel-seieren i 2022 IONIQ 6 kan lades fra 10 til 80 prosent på bare 18 minutter, og har en WLTP-rekkevidde på inntil 614 kilometer Som en ledende leverandør av smarte mobilitetsløsninger, planlegger Hyundai Motor å in

   Hyundai IONIQ 6. Foto: Hyundai Motor Company

   Prestisjeutmerkelse for IONIQ 6 - kåret til "Best in Class" av Euro NCAP

   Helt nye Hyundai IONIQ 6 fikk på tampen av fjoråret full uttelling med en Euro NCAP-rating på fem stjerner. Nå er det klart at IONIQ 6 ikke bare fikk full score, men at den også er aller best i klassen for store familiebiler Hyundais nyeste elbilmodell gjorde det svært godt i kategoriene for både voksen person om bord, barn om bord ogsikkerhetsassistenter IONIQ 6 har det siste av moderne sikkerh

   Velkommen til Hyundai Motor Norway.

   Hyundai Motor Norway tilbyr innovative, moderne og driftssikre biler med høy kvalitet. Hyundai har de siste årene utviklet seg til å bli et ledende selskap på nullutslippsmobilitet, og er et av Norges mest solgte bilmerker. Hyundai har den bredeste porteføljen av elektrifiserte drivlinjer i verden, og fra 2023 selger merket kun helelektriske biler i Norge. Ved selskapets norske hovedkontor på Alna i Oslo er det cirka 40 ansatte.

   Hyundai skaper og utvikler innovative teknologier, økosystemer og mobilitetsløsninger i dag, slik at vi kan gjøre det beste og riktige for mennesker i morgen.

   Vil du vite mer om Hyundai, gå til www.hyundai.com.

   Hyundai Motor Norway

   Alf Bjerckes vei 8
   0582 Oslo
   Norway