Gå videre til innhold
Helt nye Hyundai KONA Electric. Foto: Hyundai
Helt nye Hyundai KONA Electric. Foto: Hyundai

Pressemelding -

Knallsterk oktober for Hyundai - KONA-suksess og rekordandel

Hyundai fikk en knallsterk salgsmåned i oktober i et trått marked. Markedsandelen ga soleklar årsrekord, takket være god etterspørsel etter særlig KONA Electric.

Hyundai endte med en markedsandel på hele 7,2 prosent i personbilmarkedet i oktober, og styrket dermed posisjonen som et av Norges mest solgte bilmerker også i 2023. Sammenliknet med oktober 2022, fikk Hyundai en vekst på 19,63 prosent i oktober 2023.

Totalt ble det registrert 646 nye Hyundai i Norge i oktober, og den viktigste modellen ble KONA Electric med 440 biler. Det gjorde modellen til den fjerde mest solgte i Norge i oktober, med en markedsandel på hele 4,93 prosent.

- Det er veldig hyggelig å oppleve en svært god mottakelse for helt nye KONA Electric i den første hele salgsmåneden for denne modellen. Vi får bekreftet våre antakelser om at dette er en veldig riktig modell i det norske markedet, med en svært konkurransedyktig sammenheng mellom pris, plass, teknologi og ikke minst, lang rekkevidde, sier kommunikasjonsdirektør Øyvind L. Knudsen i Hyundai Motor Norway.

Sammenliknet med oktober 2022, ble det registrert hele 127,98 prosent flere KONA Electric i oktober 2023.

Emner

Kategorier


Hyundai Motor Norway tilbyr innovative, moderne og driftssikre biler med høy kvalitet. Hyundai har de siste årene utviklet seg til å bli et ledende selskap på nullutslippsmobilitet, og er et av Norges mest solgte bilmerker. Hyundai har den bredeste porteføljen av elektrifiserte drivlinjer i verden.

Kontakter

Øyvind L. Knudsen

Øyvind L. Knudsen

Pressekontakt Kommunikasjonsdirektør

Relatert innhold

Velkommen til Hyundai Motor Norway.

Hyundai Motor Norway tilbyr innovative, moderne og driftssikre biler med høy kvalitet. Hyundai har de siste årene utviklet seg til å bli et ledende selskap på nullutslippsmobilitet, og er et av Norges mest solgte bilmerker. Hyundai har den bredeste porteføljen av elektrifiserte drivlinjer i verden, og fra 2023 selger merket kun helelektriske biler i Norge. Ved selskapets norske hovedkontor på Alna i Oslo er det cirka 40 ansatte.

Hyundai skaper og utvikler innovative teknologier, økosystemer og mobilitetsløsninger i dag, slik at vi kan gjøre det beste og riktige for mennesker i morgen.

Vil du vite mer om Hyundai, gå til www.hyundai.com.

Hyundai Motor Norway
Alf Bjerckes vei 8
0582 Oslo
Norway