Gå videre til innhold
Miljøbilkonseptet IONIQ fra Hyundai er nå komplett med dette trekløveret. En elbil, en hybrid og en ladehybrid i samme innpakking.
Miljøbilkonseptet IONIQ fra Hyundai er nå komplett med dette trekløveret. En elbil, en hybrid og en ladehybrid i samme innpakking.

Pressemelding -

Hyundai lanserer IONIQ plug-in priser

Hyundais miljøbilkonsept IONIQ vant Årets Bil 2017. El- og hybridmodellen har allerede etablert seg i markedet, og nå kommer ladehybriden til konkurransedyktige kr 288 900,-. For kr 25 000,- ekstra får man Teknikkpakken som inneholder alt tenkelig av førerassistanse- og sikkerhetsutstyr i denne klassen.

I det norske markedet har ladehybrider fått en meget sterk posisjon, og andelen er i kraftig vekst. Dette skyldes nok fleksibiliteten en effektiv hybrid tilbyr; muligheten til å kjøre på bare strøm ved pendling, og at man kan kjøre den som en helt vanlig bensinbil når det trengs. En annen fordel er at man får et vesentlig lavere snittforbruk med en plug-in – Hyundais nye modell har f .eks. oppgitt forbruk på marginale 0,11 liter per mil.

Hyundais nye ladbare hybrid kommer med smart cruise control, navigasjon, Infinity stereoanlegg med åtte høyttalere, samt en rekke aktive sikkerhetssystemer som standard. Med Teknikkpakken får man blant annet smartnøkkel, 10-veis elektrisk førersete, regnsensor, blindsonevarsler, ryggeradar og trådløs lading av mobiltelefon. Det er også mulig å velge ventilerte skinnseter og soltak.

Ingen rekkeviddeangst?

Undersøkelser Hyundai har foretatt viser at de som vurderer ladehybrid er opptatt av å kjøre med elektrisk drift i den daglige pendlingen, dvs innenfor ca 50 km. De fokuserer på miljøfordelene når bilen kjøres på eldrift og de er ikke bekymret for lading, dvs rekkeviddeangst, takket være den alltid tilgjengelige bensinmotoren

Hva kjennetegner en komplett ladbar bil i dag?

En komplett ladbar hybrid kjennetegnes av svært lavt drivstofforbruk, lav vekt og lav luftmotstand. En effektiv bil betyr altså en vinner i segmentet.

En ladbar hybrid har i stor grad samme drivlinje som en hybrid, men en kraftigere elmotor sørger for at bilen yter enda mer kraft når bensinmotoren og den elektriske motoren jobber sammen. I tillegg forventes det ett gjennomsnittlig lavt forbruk på 0,11 liter pr. mil, noe som gir en teoretisk rekkevidde på flere tusen kilometer med bare en 43 liters bensintank.

Ytelser og utslipp

Nykommeren IONIQ plug-in gjør unna 0 -100 på 10,6 sekunder med en toppfart på 178 km/t. Samtidig er CO2-utslippet så lavt som 26 gram per kilometer, mens NOx er oppgitt til 1,5 mg/km. IONIQ plug-in er dermed en av de reneste bilene i klassen, og en bil som vil være langt fremme på effektivitet og miljøvennlighet i lang tid. Bensinmotoren leverer 105 hk med 147 Nm dreiemoment. Den elektriske motoren er på 45 kW (61 hk) og får kraften sin fra et 8,9 kwh lithium-ion polymer batteri som byr på hele 63 kilometer ren elbilkjøring.

Omfattende utstyrliste for standard-modellen

Her er noe av det utstyret som kommer standard med IONIQ plug-in:

  • 16’’ lettmetallfelger
  • ICCB-ladekabel (kan benyttes i vanlig stikkontakt inntil 10A kurs)
  • AC lading (innebygd lader) 3,3 kW
  • Girhendler på rattet
  • Lithium ion-polymer batteri 8,9 kW
  • Sammenleggbart bagasjeromsbrett .

Iht VDA 213 (målt opp til vindu) er bagasjerommet 446 liter. Målt med VDA 211 (målt opp til øverst på seterygg) er kapasiteten 341 liter.

Bilen har også et dynamisk instrumentdisplay som endrer farge og grafikk etter hvilken modus bilen er satt

Garanti

IONIQ plug-in har fem års fabrikkgaranti med ubegrenset kjørelengde. I tillegg har bilen åtte års garanti på batteriet med 200 000 km kjørelengde.

Priser

IONIQ plug-in standard kr 288 900.-

Teknikkpakke: kr 25 000,-

Skinninteriør kr 10 000,-

Soltak kr 10 000,-

Metallic kr 5 900,-

Utstyr i Teknikkpakken

Smartkey med startknapp (Nøkkelløs lås og start) Inkl i pakke
Supervision 7'' LCD instrumentdisplay Inkl i pakke
LED kombinasjonslampe bak Inkl i pakke
Innvendige dørhåndtak i krom Inkl i pakke
Oppgradert dørtrekk Inkl i pakke
Ventilasjon til bakre seterad Inkl i pakke
Sidelist Inkl i pakke
Automatisk avblending av innvendig speil Inkl i pakke
LED nærlys Inkl i pakke
Elektrisk innfellbare speil Inkl i pakke
Regnsensor og auto avduggingsfunksjon Inkl i pakke
Utvendige dørhåndtak i krom Inkl i pakke
10-veis elektrisk setejustering (Fører) Inkl i pakke
Trådløs lading for mobiltelefon i midtkonsoll Inkl i pakke
Utvide sikkerhetspakke (Blindsone varsler og ryggeradar) Inkl i pakke
Oppvarmede seter bak Inkl i pakke
Parkeringssensor foran Inkl i pakke
Smartkey med startknapp (Nøkkelløs lås og start) Inkl i pakke

Emner


Hyundai Motor Company i Korea er en av verdens største bilprodusenter med over 100 000 ansatte. Hyundai er representert i 193 land med rundt 6 000 forhandlere. I Norge har selskapet 55 forhandlere, og har solgt over 100 000 biler siden merket kom til landet i 1992.

Pressekontakt

Øyvind L. Knudsen

Øyvind L. Knudsen

Pressekontakt Produkt & PR-sjef

Relatert innhold

Velkommen til Hyundai Motor Norway.

Hyundai Motor Norway tilbyr innovative, moderne og driftssikre biler med høy kvalitet. Hyundai har de siste årene utviklet seg til å bli et ledende selskap på nullutslippsmobilitet, og er et av Norges mest solgte bilmerker. Hyundai har den bredeste porteføljen av elektrifiserte drivlinjer i verden, og fra 2021 selger merket kun ladbare, elektriske og hydrogenelektriske biler i Norge. Ved selskapets norske hovedkontor på Alna i Oslo er det cirka 30 ansatte.

Hyundai skaper og utvikler innovative teknologier, økosystemer og mobilitetsløsninger i dag, slik at vi kan gjøre det beste og riktige for mennesker i morgen.

Vil du vite mer om Hyundai, gå til www.hyundai.no eller www.hyundai.com.

Hyundai Motor Norway
Alf Bjerckes vei 8
0582 Oslo
Norway