Følg Hyundai Motor Norway

Hyundais nye hot hatch utsolgt etter to dager

Blogginnlegg   •   aug 10, 2017 07:45 CEST

Dette er Hyundais nye sportslige i30 N "hot hatch" som yter opp til 275 hk.

Hyundais nye i30 N er en sportslig bil med ekstra krefter og kjøreegenskaper. I sommer ble 100 spesialutgaver lagt ut for reservasjon av den tyske importøren. Etter bare to dager var ventelisten fulltegnet, selv om bilen ikke er forventet før nærmere årsskiftet.

Denne biltypen, på engelsk kalt hot hatch*, er utviklet for å levere topp kjøreopplevelser både på landevei og bane. -Vårt mål er at eierne av disse bilene skal ha et konstant smil om munnen når de er ute og kjører, sier Albert Biermann, N-sjefen hos Hyundai. Og han vet hva hans snakker om, for han kom til Hyundai fra jobben hos BMW som ansvarlig for deres sportslige M-serie.

Testet på Nürburgring

For å teste hvordan bilen fungerer i den virkelige verden, stilte Hyundai opp med to biler i Nürburgrings 24-timers løp i sommer. Løpet gikk både gjennom den tradisjonsrike Nordschleife og deler av Formen 1-banen. 156 biler deltok, hvorav 109 fullførte, med 205 000 elleville tilskuere tilstede. Midt på dagen var temperaturen opp mot 30 grader, så her fikk både sjåfører og biler prøvet seg. Oppgradering av bilene ble kun gjort for å øke sikkerheten ift FIA sitt reglement, og de to bilene fra Hyundai kjørte tilsammen 240 runder, tilsvarende 6000 km. - Vi gjennomførte uten tekniske problemer og er svært fornøyd, sa Albert Biermann etter løpet.

Hvorfor N?

Hyundai har valgt å kalle sin nye serie av biler med høy ytelse for N. Bokstaven står for Namyang i Korea, hvor selskapets utviklingssenter befinner seg, og for Nürburgring i Tyskland, hvor bilen har blitt testet ut på Hyundais testsenter der.

Motor som sparker

Bilen har en 2,0 liters turbomotor som kan levere opp til 275 hk (353 Nm), og den manuelle girkassen har seks trinn. Både motoren, dempingen av bilen, førerassistentystemer, motorlyd og styring kan justeres i fem forskjellige modus.

Fem sikkerhetsstjerner

I sommer ble det også kjent at 5-dørsversjonen av Hyundai i30 oppnådde toppscore med fem stjerner i EURO NCAP sikkerhetstest. Bilen gjorde det spesielt godt innenfor voksen- og barnesikkerhet, fotgjengersikkerhet og systemer for sikkerhetsassistanse.

Kommer snart til Norge

Hyundai i30 N forventes å komme til Norge nærmere årsskiftet, men både 5-dørs- og stasjonsvognutgaven av i30 finnes nå hos Hyundais forhandlere. I sommer ble det også lansert en fastbackversjon, men den norske importøren har ikke bestemt seg for om den skal tas til landet. 

RAMMESAK

*Hot Hatch" (kortform av hot hatchback) er en høyytelsesversjon av en hatchback, eksempelvis en Golf eller en i30. Den er vanligvis basert på en familieorientert mindre bil (B eller C-klasse), men med en kraftig motor og forbedrede kjøreegenskaper. Bilene har ofte enkelte aerodynamiske detaljer i karosseriet, større hjul, og forsterkede bremser. Hvis versjonen også lages som stasjonsvogn heter den sportwagon.

Vedlagte filer

PDF-dokument

Kommentarer (0)

Legg til kommentar

Kommentar

Ved å sende inn kommentaren aksepterer du at dine personopplysninger behandles i samsvar med Mynewsdesks Personvernerklæring.