Følg Hyundai Motor Norway

Lanserer ny flyvende IONIQ

Nyhet   •   apr 01, 2016 10:48 CEST

Billedtekst: Endelig er fremtiden her. Hyundai lanserer flyvende IONIQ

Lenge har man drømt om biler som kan fly. Etter å ha lansert den nye IONIQ i tre forskjellige varianter kommer nå den fjerde fra Hyundai - en flyvende versjon.

Vi har sett det i filmer og fremtidsvisjoner. Biler som flyr mellom skyskrapere og lander hvor det måtte passe. Nå er fremtiden her. Hyundai har i dag på en eksklusiv pressekonferanse i den koreanske byen Paju vist frem den revolusjonerende bilen IONIQ Hover. Den flyr ca en halv meter over vei eller vann, men den kan også stige til flere hundre meters høyde ved behov. Topphastigheten ved høytflyging vil være opp mot 400 km/t. 0-100 gjøres unna på 1,7 sekunder.

Ingen utslipp eller støy

I et nyhetstelegram opplyses det at bilen er totalt utslipps- og støyfri. Videre at den inneholder en revolusjonerende  brenselcelleteknologi som gjør at at den kun trenger luft og vann som drivstoff. Luften suges inn gjennom spalter i grillen underveis, mens vannet kommer fra en tank i bilen. Vanndamp fra skyer vil også kunne benyttes til fremdrift. Interiørmessig er den bygget over samme lest som de tre øvrige IONIQ-modellene, men med et mer "pilotaktig" førermiljø.

Krever flysertifisering

Det er innledet hemmelige forhandlinger med myndighetene om behov for flysertifisering, siden det kreves for luftputebåter. Vi snakker i så fall om en ny førerkortklasse som de fleste med vanlig førerkort vil kunne bestå.

Krever sikkerhetsutstyr

Hyundai bekrefter at bilen vil bli solgt med high-tech visirhjelm av samme type som benyttes i F-16. Hyundai Norge har nå lagt inn bud på de hjelmene som blir til overs etter at Forsvaret går over til F-35.

Ingen konseptbil

Det understrekes at dette ikke er en konseptbil, og at produksjon vil starte på Hyundais fabrikk i Tsjekkia i 2017. Den er ventet på markedet allerede 1. april 2017. Prøvekjøring for media vil bli arrangert på Hardangervidda i januar 2017 for å ha store, åpne flater tilgjengelig for utrente journalister.

Ingen prisantydning

Hyundai vil ikke ut med noen pris, men bekrefter at dette er en klasseledende bil som vil være konkurransedyktig på pris med det meste.

Kommentarer (0)

Legg til kommentar

Kommentar

Ved å sende inn kommentaren aksepterer du at dine personopplysninger behandles i samsvar med Mynewsdesks Personvernerklæring.