Gå videre til innhold
Lanserer ny flyvende IONIQ

Nyhet -

Lanserer ny flyvende IONIQ

Billedtekst: Endelig er fremtiden her. Hyundai lanserer flyvende IONIQ

Lenge har man drømt om biler som kan fly. Etter å ha lansert den nye IONIQ i tre forskjellige varianter kommer nå den fjerde fra Hyundai - en flyvende versjon.

Vi har sett det i filmer og fremtidsvisjoner. Biler som flyr mellom skyskrapere og lander hvor det måtte passe. Nå er fremtiden her. Hyundai har i dag på en eksklusiv pressekonferanse i den koreanske byen Paju vist frem den revolusjonerende bilen IONIQ Hover. Den flyr ca en halv meter over vei eller vann, men den kan også stige til flere hundre meters høyde ved behov. Topphastigheten ved høytflyging vil være opp mot 400 km/t. 0-100 gjøres unna på 1,7 sekunder.

Ingen utslipp eller støy

I et nyhetstelegram opplyses det at bilen er totalt utslipps- og støyfri. Videre at den inneholder en revolusjonerende  brenselcelleteknologi som gjør at at den kun trenger luft og vann som drivstoff. Luften suges inn gjennom spalter i grillen underveis, mens vannet kommer fra en tank i bilen. Vanndamp fra skyer vil også kunne benyttes til fremdrift. Interiørmessig er den bygget over samme lest som de tre øvrige IONIQ-modellene, men med et mer "pilotaktig" førermiljø.

Krever flysertifisering

Det er innledet hemmelige forhandlinger med myndighetene om behov for flysertifisering, siden det kreves for luftputebåter. Vi snakker i så fall om en ny førerkortklasse som de fleste med vanlig førerkort vil kunne bestå.

Krever sikkerhetsutstyr

Hyundai bekrefter at bilen vil bli solgt med high-tech visirhjelm av samme type som benyttes i F-16. Hyundai Norge har nå lagt inn bud på de hjelmene som blir til overs etter at Forsvaret går over til F-35.

Ingen konseptbil

Det understrekes at dette ikke er en konseptbil, og at produksjon vil starte på Hyundais fabrikk i Tsjekkia i 2017. Den er ventet på markedet allerede 1. april 2017. Prøvekjøring for media vil bli arrangert på Hardangervidda i januar 2017 for å ha store, åpne flater tilgjengelig for utrente journalister.

Ingen prisantydning

Hyundai vil ikke ut med noen pris, men bekrefter at dette er en klasseledende bil som vil være konkurransedyktig på pris med det meste.

Related links

Emner

Kategorier

Pressekontakt

Øyvind L. Knudsen

Øyvind L. Knudsen

Pressekontakt Produkt & PR-sjef

Relatert innhold

Velkommen til Hyundai Motor Norway.

Hyundai Motor Norway tilbyr innovative, moderne og driftssikre biler med høy kvalitet. Hyundai har de siste årene utviklet seg til å bli et ledende selskap på nullutslippsmobilitet, og er et av Norges mest solgte bilmerker. Hyundai har den bredeste porteføljen av elektrifiserte drivlinjer i verden, og fra 2021 selger merket kun ladbare, elektriske og hydrogenelektriske biler i Norge. Ved selskapets norske hovedkontor på Alna i Oslo er det cirka 30 ansatte.

Hyundai skaper og utvikler innovative teknologier, økosystemer og mobilitetsløsninger i dag, slik at vi kan gjøre det beste og riktige for mennesker i morgen.

Vil du vite mer om Hyundai, gå til www.hyundai.no eller www.hyundai.com.

Hyundai Motor Norway
Alf Bjerckes vei 8
0582 Oslo
Norway