Gå videre til innhold
Følgebiler fra Hyundai under Arctic Race of Norway 2022. Foto: ARN/Aurélien Vialatte
Følgebiler fra Hyundai under Arctic Race of Norway 2022. Foto: ARN/Aurélien Vialatte

Pressemelding -

Hyundai elektrifiserer Arctic Race of Norway

Hyundai har allerede levert biler til Arctic Race of Norway i en årrekke. De siste årene har elbilandelen økt jevnt og trutt, og i år er samtlige offisielle rittbiler fra Hyundai helelektriske.

Torsdag rullet årets utgave av Arctic Race of Norway (ARN) i gang i en regnfull, men spennende, førsteetappe i Mo i Rana. Som vanlig er Hyundai på plass som rittets bilpartner, og i år er selskapet på plass med 128 biler, hvorav samtlige er ladbare.

- Vi har vært med på Arctic Race i en årrekke, og de siste årene har fokuset ligget på å få opp antallet elbiler som følger rittet mer og mer for hvert år, sier Produkt- og PR-sjef Øyvind Lillestrøm Knudsen i Hyundai Motor Norway.

  Årets utgave av ARN er det andre der samtlige offisielle biler fra Hyundai er ladbare. Det vil si at alle biler er enten helelektriske eller ladbare hybrider. Det er imidlertid en virkelig stor milepæl som oppnås i år.

  - Det er viktig for oss å flytte grensene for nullutslippsmobilitet, og vi ønsker å bidra til å gjøre ARN til det grønneste sykkelrittet i verden, sier Knudsen i Hyundai, og fortsetter:

  - Den virkelig store milepælen i år er at samtlige av de offisielle bilene fra Hyundai som følger rittet på hver etappe er helektriske. Det være seg organisasjonsbiler, lagbiler eller støtteapparat. Samtlige er elbiler.

  Av de 128 bilene Hyundai har med i årets Arctic Race of Norway, er hele 91 helektriske. Bilmodellene som brukes som rittbiler fordeler seg mellom KONA Electric og IONIQ 5.

  Ladeinfrastruktur og engasjement

  Noe av det spennende med å elektrifisere Arctic Race of Norway er at rittet ofte går i områder med begrenset ladeinfrastruktur. I tillegg er det så mange elbiler med i rittet, at det uansett krever en god del logistikk for å få ladet alle.

  Elbiler fra Hyundai lades under ARN 2021. Foto: Kempower

  - En del av den spennende utfordringen vi har hatt med å ta med stadig flere elektriske biler til ARN, er at både vi og andre partnere av rittet har måttet stikke hodene sammen for å planlegge og sikre en god ladeløsning. Sammen har vi ekspertise på plass i et ladeteam, som sikrer at samtlige biler i rittet har nok strøm til enhver tid. Teamet har med seg flere hengere med både normalladere og portable hurtigladere, og det er en stor stå-på-vilje og innsats som gjør at dette fungerer virkelig bra, sier Knudsen i Hyundai.

  Hyundai Innovation Lab i karavane og Village

  Som en del av Hyundais engasjement i Arctic Race of Norway, har selskapet med biler i den offisielle karavanen som kjører rundt og skaper oppmerksomhet og interaksjon med store og små i forkant av hver rittetappe.

  I år har Hyundai Innovation Lab med seg flere spennende forskningseksperimenter for barna i samarbeid med Forskningsfabrikken. I tillegg er robothunden Spot med i karavanen fra fredag.

  Spot er en avansert robot som er utviklet av Hyundai-eide Boston Dynamics. Under ARN kan man oppleve Spot i levende live både underveis i karavanen, og også i Village-området i Trondheim på rittets siste dag som en del av Hyundai Innovation Lab.

  Les mer om Hyundai Innovation Lab under ARN her.

  Emner

  Kategorier


  Hyundai Motor Norway tilbyr innovative, moderne og driftssikre biler med høy kvalitet. Hyundai har de siste årene utviklet seg til å bli et ledende selskap på nullutslippsmobilitet, og er et av Norges mest solgte bilmerker. Hyundai har den bredeste porteføljen av elektrifiserte drivlinjer i verden.

  Kontakter

  Øyvind L. Knudsen

  Øyvind L. Knudsen

  Pressekontakt Produkt & PR-sjef

  Relatert innhold

  Velkommen til Hyundai Motor Norway.

  Hyundai Motor Norway tilbyr innovative, moderne og driftssikre biler med høy kvalitet. Hyundai har de siste årene utviklet seg til å bli et ledende selskap på nullutslippsmobilitet, og er et av Norges mest solgte bilmerker. Hyundai har den bredeste porteføljen av elektrifiserte drivlinjer i verden, og fra 2023 selger merket kun helelektriske og hydrogenelektriske biler i Norge. Ved selskapets norske hovedkontor på Alna i Oslo er det cirka 35 ansatte.

  Hyundai skaper og utvikler innovative teknologier, økosystemer og mobilitetsløsninger i dag, slik at vi kan gjøre det beste og riktige for mennesker i morgen.

  Vil du vite mer om Hyundai, gå til www.hyundai.com.

  Hyundai Motor Norway
  Alf Bjerckes vei 8
  0582 Oslo
  Norway