Gå videre til innhold
IONIQ 6 First Edition. Foto: Hyundai
IONIQ 6 First Edition. Foto: Hyundai

Pressemelding -

IONIQ 6 First Edition: Forhåndssalget starter klokken 10:00 den 9. november

  • Helt nye Hyundai IONIQ 6 er like rundt hjørnet, og snart kan de første heldige europeiske kundene sikre seg en av 2 500 eksklusive First Edition-modeller. 600 av de 2 500 bilene er reservert for norske kunder
  • First Edition-utgaven av IONIQ 6 har eksklusive designdetaljer inn- og utvendig som er dedikert til denne begrensede utgaven
  • Alle kunder som kjøper en IONIQ 6 First Edition får med ett års abonnement på IONITY Premium inkludert i prisen, som sikrer svært gunstige ladepriser på Europas ledende lynladenettverk

Hyundai Motor har i dag sluppet detaljer om forhåndssalget av den svært etterlengtede og kritikerroste IONIQ 6 i en eksklusiv First Edition-utgave.

IONIQ 6 er andre modell ut på Hyundais dedikerte elektriske modellserie IONIQ, og IONIQ 6 First Edition blir tilgjengelig i et svært begrenset opplag på 2 500 biler. Disse blir tilgjengelig i Hyundais nøkkelmarkeder for elbiler; Tyskland, Storbritannia, Frankrike, Nederland, og ikke minst, Norge. 600 biler er reservert for norske kunder.

Bilen er bygget på Hyundai Motor Groups avanserte dedikerte elbilplattform E-GMP (Electric-Global Modular Platform). Dermed er den utstyrt med en lang rekke avanserte teknologier, og et kundeorientert og svært romslig interiør. I tillegg byr IONIQ 6 på inntil 614 kilometer rekkevidde (WLTP). First Edition-utgaven har Long Range-batteripakke og AWD som standard, og denne motoriseringen har med 20'' lettmetallfelger en rekkevidde på inntil 519 kilometer.

IONIQ 6 First Edition med unike eksteriørdetaljer i sort. Foto: Hyundai


Den svært lange rekkevidden er blant annet et resultat av et aerodynamisk design. IONIQ 6 har en luftmotstandskoeffisient på bare 0,21 Cd, takket være innovative designløsninger som den lave fronten, aktive luftspjeld og såkalte wheel gap reducers, som reduserer luftmotstanden i hjulbuene. IONIQ 6 har et kokonginspirert interiør som sørger for veldig høy komfort og et personlig og behagelig oppholdsrom. Bilen har optimalisert benplass, en rekke praktiske løsninger, og et interiør spekket med bærekraftige materialer som legger til rette for en miljøvennlig mobilitetsopplevelse.

Internasjonale motor- og teknologimedier har allerede gitt svært positiv respons over bilens design, interiør, romslighet og elektriske rekkevidde, for å nevne noe. Top Gearskrev i sin test av bilen at IONIQ 6 demonstrerer Hyundais «betydelige selvtillit» når det kommer til selskapets elektrifiseringsstrategi, mens influenceren Marques Brownlee på sin YouTube-kanal med 15 millioner følgere beskrev bilen som «one of the best deals for an EV».

Dette er IONIQ 6 First Edition

IONIQ 6 First Edition tar det stilige designet til et eget nivå med en rekke unike elementer inn- og utvendig. First Edition har egne 20’’ lettmetallfelger med en unik matt sort finish. I tillegg har denne begrensede utgaven stilige designdetaljer rundt hele bilen i sort høyglans. Det samme gjelder speilhusene. IONIQ 6 First Edition får også H-emblemer foran og bak i sort aluminium.

På innsiden vil First Edition-biler få et utvalg designelementer som er særegne for akkurat denne utgaven. Interiøret er sort med sort taktrekk, og har eksklusive seter i skinn og Tartanmønstret stoff som er inspirert av Hyundais konseptbil Prophecy. First Edition får også egne gulvmatter i ECONYL® med designelementer i grått Tartanmønster.

Interiøret i IONIQ 6 First Edition. Foto: Hyundai

Kunder kan velge IONIQ 6 First Edition i fire ulike farger; Biophilic Blue Pearl, Serenity White Pearl, Nocturne Grey Metallic og Gravity Gold Matte.

IONIQ 6 First Edition har firehjulstrekk som standard, i kombinasjon med Long Range-batteripakken på 77,4 kWt. For en helt sømløs mobilitetsopplevelse får First Edition-kunder også et års tilgang til IONITY Premium inkludert, noe som gir svært gunstige ladepriser på Europas ledende lynladenettverk. Tilgangen tilbys gjennom Hyundais europeiske ladenettverk Charge myHyundai, hvor man også har tilgang til over 400 000 ladepunkter i hele Europa.

Førstemann til mølla

Det er kun kunder fra de fem dedikerte First Edition-markedene som kan bestille denne modellen, og forhåndssalget starter klokken 10.00 den 9. november på en dedikert bestillingsside.

Reservasjoner av IONIQ 6 First Edition begrenses til én per kunde, etter førstemann til mølla-prinsippet. IONIQ 6 First Edition tilbys i et eksklusivt opplag på 2 500 enheter, hvorav 600 er reservert for norske kunder.

Kundeleveranser av IONIQ 6 First Edition er forventet i mars-april 2023.

Emner

Kategorier


Hyundai Motor Norway tilbyr innovative, moderne og driftssikre biler med høy kvalitet. Hyundai har de siste årene utviklet seg til å bli et ledende selskap på nullutslippsmobilitet, og er et av Norges mest solgte bilmerker. Hyundai har den bredeste porteføljen av elektrifiserte drivlinjer i verden.

Kontakter

Øyvind L. Knudsen

Øyvind L. Knudsen

Pressekontakt Kommunikasjonsdirektør

Relatert innhold

Velkommen til Hyundai Motor Norway.

Hyundai Motor Norway tilbyr innovative, moderne og driftssikre biler med høy kvalitet. Hyundai har de siste årene utviklet seg til å bli et ledende selskap på nullutslippsmobilitet, og er et av Norges mest solgte bilmerker. Hyundai har den bredeste porteføljen av elektrifiserte drivlinjer i verden, og fra 2023 selger merket kun helelektriske biler i Norge. Ved selskapets norske hovedkontor på Alna i Oslo er det cirka 40 ansatte.

Hyundai skaper og utvikler innovative teknologier, økosystemer og mobilitetsløsninger i dag, slik at vi kan gjøre det beste og riktige for mennesker i morgen.

Vil du vite mer om Hyundai, gå til www.hyundai.com.

Hyundai Motor Norway
Alf Bjerckes vei 8
0582 Oslo
Norway