Gå videre til innhold
Hyundais N-konseptbiler N Vision 74 og RN22e. Foto: Hyundai Motor Company
Hyundais N-konseptbiler N Vision 74 og RN22e. Foto: Hyundai Motor Company

Pressemelding -

Hyundai avduker to elektriske N-konsepter - bekrefter at IONIQ 5 N kommer i 2023

 • Hyundais første helelektriske performancebil kommer i 2023, med lanseringen av IONIQ 5 N
 • I dag viser Hyundai frem to elektriske sportsbilkonsepter – RN22e og N Vision 74
 • RN22e er laget på Hyundais innovative elbilplattform E-GMP (Electric-Global Modular Platform), med designet til IONIQ 6 som utgangspunkt
 • N Vision 74 er en hydrogenelektrisk hybrid med høy ytelse, som er inspirert både av Hyundai N 2025 Vision Gran Turismo og Hyundai Pony Coupe concept fra 1974
 • RN22e og N Vision 74 danner til sammen et bilde på Hyundai Ns elektrifiseringsvisjon

Hyundai Motors performancedivisjon N viser nå frem sin elektrifiseringsvisjon. Med det understrekes selskapets sterke engasjement i fremtidsrettede nullutslippsteknologier.

RN22e og N Vision 74 er inspirerende eksempler på Ns elektrifiseringsvisjon. De to konseptbilene er rullende laboratorier som demonstrerer Hyundais ambisjon om å være en leder på nullutslippsmobilitet.

Det er med selskapets rullende laboratorier at Hyundai får testet og verifisert sine avanserte teknologier, og det er disse som gjør det mulig å implementere teknologien i fremtidige produksjonsmodeller. RN22e benytter helt nye IONIQ 6 og den avanserte elbilplattformen E-GMP som grunnlag, og blander disse sammen med en banebrytende ny standard for elektriske biler med høy ytelse. N Vision 74 kombinerer på sin side avansert elbilteknologi med et toppmoderne hydrogenelektrisk system for å skape Hyundais første rullende laboratorium for hydrogenhybrider som utforsker kjøreglede.

- RN22e og N Vision 74 spiller en viktig rolle i den strategiske utviklingen av hele vår produktportefølje, særlig for elektriske biler med høy ytelse, sier Hyundais toppsjef for CX, Thomas Schemera.

- Rullende laboratorier representerer den kontinuerlige utviklingen av våre mest avanserte teknologier. Dette er en unik fremgangsmåte som gjør oss forberedt på utfordringene som kommer, og som lar oss flytte grensene.

  Hyundais ingeniører vil fortsette testingen og utviklingen av både RN22e og N Vision 74, slik at fremtidige N-biler kan utstyres med teknologien.

  Visjonen for elektrifisering av N

  Hyundai lanserte sin første performancebil i30 N i 2017, og siden den gang har N flyttet grensene for ytelser i sine segmenter for å gi kundene fantastiske kjøreopplevelser. N kan enkelt oppsummeres i merkeverdien «Never just drive», fordi det å kjøre fra A til B aldri burde trenge å være kjedelig. I den elektriske fremtiden vil N fortsette å jobbe etter sine tre grunnpilarer; corner rascal (en tight og perfekt balansert maskin gjennom svingene), racetrack capability (alle N-modeller er bygget for å kunne kjøres rett på bane) og everyday sportscar (en sportsbil for alle typer behov, ikke bare dager på banen).

  - På bare syv år har Hyundai N blitt det performancemerket som er i raskest bevegelse, sier toppsjefen for N Brand Management og Motorsport i Hyundai, Till Wartenberg.

  - N flytter seg raskt fremover for å sette nye standarder i bærekraftig high performance. Det er med entusiasme vi begir oss ut på elektriske biler med høye ytelser, og vi vil jobbe med kreativitet, ingeniørekspertise og konkurranseånd.

  RN22e og N Vision 74

  RN22e er en helelektrisk sportsbil basert på Hyundais elbilplattform E-GMP og det strømlinjeformede designet til IONIQ 6. N Vision 74 er på sin side inspirert av Hyundais historie, og designet er både basert på Pony Coupe concept fra 1974, og den første N-konseptbilen Hyundai N 2025 Vision Gran Turismo som ble vist frem da N ble lansert i 2015. Bilen utnytter en unik drivlinjekombinasjon, og er en hydrogenelektrisk hybrid.

  Allerede i 2023 kommer den første elektriske N-modellen på markedet, når Hyundai IONIQ 5 N rulles ut globalt. Flere detaljer om denne verdensnyheten slippes på et senere tidspunkt.

  - De rullende laboratoriene er fantastiske ressurser å ha når Ns elektrifiseringsvisjon blir virkelighet, med IONIQ 5 N neste år, avslutter Wartenberg i Hyundai.

  Filmer med flere detaljer om Ns elektrifiseringsvisjon med RN22e og N Vision 74 er tilgjengelig her.

  Les mer om konseptbilene her.

  Emner

  Kategorier


  Hyundai Motor Norway tilbyr innovative, moderne og driftssikre biler med høy kvalitet. Hyundai har de siste årene utviklet seg til å bli et ledende selskap på nullutslippsmobilitet, og er et av Norges mest solgte bilmerker. Hyundai har den bredeste porteføljen av elektrifiserte drivlinjer i verden.

  Kontakter

  Øyvind L. Knudsen

  Øyvind L. Knudsen

  Pressekontakt Produkt & PR-sjef

  Relatert innhold

  Velkommen til Hyundai Motor Norway.

  Hyundai Motor Norway tilbyr innovative, moderne og driftssikre biler med høy kvalitet. Hyundai har de siste årene utviklet seg til å bli et ledende selskap på nullutslippsmobilitet, og er et av Norges mest solgte bilmerker. Hyundai har den bredeste porteføljen av elektrifiserte drivlinjer i verden, og fra 2023 selger merket kun helelektriske og hydrogenelektriske biler i Norge. Ved selskapets norske hovedkontor på Alna i Oslo er det cirka 35 ansatte.

  Hyundai skaper og utvikler innovative teknologier, økosystemer og mobilitetsløsninger i dag, slik at vi kan gjøre det beste og riktige for mennesker i morgen.

  Vil du vite mer om Hyundai, gå til www.hyundai.com.

  Hyundai Motor Norway
  Alf Bjerckes vei 8
  0582 Oslo
  Norway