Gå videre til innhold
Hyundai IONIQ 5. Foto: Hyundai Motor Europe
Hyundai IONIQ 5. Foto: Hyundai Motor Europe

Pressemelding -

Oppdaterte IONIQ 5 får over 500 km rekkevidde

  • Oppdaterte IONIQ 5 vil få over 500 kilometer rekkevidde
  • I tillegg til rekkeviddeforbedringen har IONIQ 5 i oppdatert utgave fått enda bedre kjøreopplevelse og ny teknologi

Kunder som kjøper 2023-modellen av IONIQ 5 vil få enda bedre rekkevidde enn tidligere takket være den nye batteripakken på 77,4 kWt. Med bakhjulstrekk og 19’’ felger vil bilen få en elektrisk rekkevidde på over 500 kilometer.

I tillegg til forbedret rekkevidde har oppdaterte IONIQ 5 nye utstyrselementer som utvendige digitale kameraspeil (Digital Side Mirrors, DSM) og videobasert innvendig speil (Digital Centre Mirror, DCM). Førstnevnte er nå tilgjengelig for første gang på en Hyundai-modell i Europa, mens DCM optimaliserer synligheten bakover med et klart og uhindret videobilde av hva som skjer bak bilen. DCM-kameraet er høyt plassert ved bakspoileren på IONIQ 5.

Den oppdaterte utgaven av IONIQ 5 har helt nye smarte frekvensdempere (Smart Frequency Dampers, SFD), og disse sørger for enda bedre respons fra underlaget enn tidligere. Det gir høyere komfort, så vel som ytterligere forbedret lyddemping. SFD gir tilpasset og individuell fjæringskomfort for hvert hjul basert på frekvenser fra underlaget. Ved høye frekvenser vil det gi mykere fjæringer og en mer komfortabel kjøreopplevelse, mens lavere frekvenser gir en jevn demperkomfort som forbedrer styrefølelsen og minimerer krengning.

IONIQ 5 har fått svært mye oppmerksomhet siden introduksjonen i 2021, og mye er takket være de banebrytende egenskapene som ligger i bilens helt nye dedikerte elbilplattform E-GMP (Electric-Global Modular Platform). I tillegg har bilen et progressivt og prisvinnende design, samt mulighet for lynlading på så lite som 18 minutter fra 10 til 80 prosent. IONIQ 5 er også utstyrt med Vehicle-to-load (V2L), og det gjør at man kan lade eller gi strøm til et hvert elektrisk apparat som går på en helt vanlig 16A kurs. I fremtiden vil dette også kunne benyttes til smart strømstyring tilbake til strømnettet med Vehicle-to-grid (V2G). Bilen har også innovative relaxation-seter som kan legges ned til en nullgravitasjonsposisjon, elektrisk skyvbare bakseter, det siste innen aktiv sikkerhet og en rekke andre brukervennlige teknologier, for å nevne noe.

Alle de banebrytende innovasjonene har gitt IONIQ 5 en rekke prestisjefylte priser, og den er blant annet kåret til Årets Bil i ti forskjellige europeiske land. Nylig ble bilen også den store vinneren under World Car Awards 2022, hvor den vant i alle kategorier den var nominert; World Car of the Year, World Electric Car of the Year og World Car Design of the Year.

Leveringene av IONIQ 5 modellår 2023 starter i andre halvår 2022.

Emner

Kategorier


Hyundai Motor Norway tilbyr innovative, moderne og driftssikre biler med høy kvalitet. Hyundai har de siste årene utviklet seg til å bli et ledende selskap på nullutslippsmobilitet, og er et av Norges mest solgte bilmerker. Hyundai har den bredeste porteføljen av elektrifiserte drivlinjer i verden.

Kontakter

Øyvind L. Knudsen

Øyvind L. Knudsen

Pressekontakt Kommunikasjonsdirektør

Relatert innhold

Velkommen til Hyundai Motor Norway.

Hyundai Motor Norway tilbyr innovative, moderne og driftssikre biler med høy kvalitet. Hyundai har de siste årene utviklet seg til å bli et ledende selskap på nullutslippsmobilitet, og er et av Norges mest solgte bilmerker. Hyundai har den bredeste porteføljen av elektrifiserte drivlinjer i verden, og fra 2023 selger merket kun helelektriske biler i Norge. Ved selskapets norske hovedkontor på Alna i Oslo er det cirka 40 ansatte.

Hyundai skaper og utvikler innovative teknologier, økosystemer og mobilitetsløsninger i dag, slik at vi kan gjøre det beste og riktige for mennesker i morgen.

Vil du vite mer om Hyundai, gå til www.hyundai.com.

Hyundai Motor Norway
Alf Bjerckes vei 8
0582 Oslo
Norway