Gå videre til innhold
Hyundai IONIQ 6. Foto: Hyundai Motor Company
Hyundai IONIQ 6. Foto: Hyundai Motor Company

Pressemelding -

Verdenspremiere for nyskapende IONIQ 6 - en elektrisk «streamliner» full av innovasjoner

 • Hyundais helt nye elbil er utviklet for å gi en helt unik opplevelse om bord
 • Med en ekstremt aerodynamisk silhuett og en batteripakke på 77,4 kWt, vil bilen få over 610 kilometer rekkevidde på én lading (WLTP, avhengig av utstyr og drivlinje)
 • Bilen får et WLTP-estimert forbruk på under 14 kWt/100 km, og blir dermed en av markedets mest effektive elbiler
 • IONIQ 6 får et ergonomisk interiør med en akselavstand på hele 2 950 mm, samt gjennomtenkte funksjoner som hever opplevelsen av elektrisk mobilitet
 • Den personlige kjøreopplevelsen forsterkes med stemningsbelysning i to toner, så vel som bilens aktive lyddesign
 • Med Hyundais toppmoderne dedikerte elbilplattform E-GMP, tilbyr bilen 800V-teknologi som muliggjør lynlading på ned mot 18 minutter fra 10 til 80 prosent
 • Bilen leveres med en lang rekke avanserte assistentfunksjoner, så vel som OTA-oppdateringer (over-the-air)

Hyundai Motor Company har i dag lansert den svært etterspurte elbilen IONIQ 6. Den strømlinjeformede bilen ble vist gjennom en digital premierefilm.

Som den nye modellen i Hyundais dedikerte elbilportefølje IONIQ, er strømlinjeformede IONIQ 6 fullspekket med avansert teknologi, personlige funksjoner og en lang rekkevidde som flytter barrierer.

IONIQ 6 byr på en estimert rekkevidde på inntil 610 kilometer etter den strenge WLTP-normen. I tillegg har bilen ultrarask lading med 800V-teknologi om bord, takket være den avanserte dedikerte elbilplattformen E-GMP (Electric-Global Modular Platform). Bilen har også det som er Hyundais mest aerodynamiske design til nå, og en rekke spennende funksjoner som stemningsbelysning i to toner, Speed Sync Lighting, EV Performance Tune-up og Electric Active Sound Design (e-ASD). Alt sammen for å gi en enda bedre elektrisk mobilitetsopplevelse.

Rikelig med kraft og energi

IONIQ 6 blir tilgjengelig med et utvalg av drivlinjer og batteripakker (avhengig av marked). I Long Range-utgaven har bilen en batteripakke på 77,4 kWt som kan velges med enten bak- eller firehjulsdrift. Topputgaven har et dual motor-oppsett med AWD, som gir hele 325 hestekrefter og 605 Nm dreiemoment. Akselerasjonen for denne varianten er 5,1 sekunder fra 0 til 100 km/t.

Bilen får også svært høy energieffektivitet. Versjonen med 53 kWt-batteripakke, RWD og 18’’ felger har et estimert forbruk på under 14 kWt/100 km etter WLTP. Dette gjør IONIQ 6 til en av markedets mest effektive biler.

Hyundai IONIQ 6. Foto: Hyundai Motor Company

Takket være E-GMP støtter IONIQ 6 lading på både 400V og 800V-infrastruktur. Det trengs ingen ekstra komponenter eller adaptere, og bilen bytter sømløst mellom systemene. På en 350 kW-lader, vil IONIQ 6 kunne lades fra 10 til 80 prosent på så lite som 18 minutter.

I likhet med IONIQ 5, byr IONIQ 6 på innovativ V2L-teknologi (Vehicle-to-Load). Dermed kan man benytte strøm fra bilen til å drive ethvert elektrisk apparat. Bilen har en helt vanlig stikkontakt under baksetet, og kan også leveres med et utvendig adapter som plugges inn i Type2-kontakten.

Et personlig interiør som er enkelt å leve med

IONIQ 6 drar nytte av den ekstremt lange akselavstanden som er mulig med E-GMP. Bilen har hele 2 950 mm mellom for- og bakhjulene, og kan leveres med 18’’ eller 20’’ felger. Bilen er også svært lang, med sine 4 855 mm, har en bredde på 1 880 mm og en høyde på 1 495 mm. Alt dette bidrar til en lekker og stilfull fremtoning som skiller seg ut.

- IONIQ 6 er utviklet og designet for å sømløst forbedre livene våre, sier toppsjef og leder av Hyundais CX og Marketing-avdelinger, Thomas Schemera, i en kommentar.

- Det innovative interiøret er planlagt til minste detalj som et kokongliknende personlig rom, fullpakket med avansert teknologi som gir en trygg og stressfri kjøreopplevelse. Det romslige interiøret er utviklet med bærekraft og brukervennlighet i kjernen, og representer et nytt steg fremover for elektriske biler, helt i tråd med hva våre kunder ønsker.

  Interiøret i IONIQ 6 er utviklet for å gi et behagelig og personlig oppholdsrom. Med stemningsbelysning i to toner kan man skape sitt helt egne uttrykk om bord gjennom å velge fritt i et spekter av hele 64 farger. I tillegg finnes det seks forhånddefinerte temaer å velge i. Med Speed Sync Lighting får man flere følelser inn i kjøreopplevelsen ved at lysstyrken endres etter hastigheten.

  Hyundai IONIQ 6. Foto: Hyundai Motor Company

  IONIQ 6 tilbys også med Relaxation Comfort-seter, som gjør at man kan legge forsetene ned til en behagelig hvileposisjon. Alle bilens seter er utviklet spesielt for elbiler, og er 30 prosent tynnere enn tradisjonelle bilseter for å gi enda bedre plass om bord. IONIQ 6 leveres også med fire USB-C og en USB-A.

  Med EV Performance Tune-up kan man tilpasse kjøreopplevelsen i IONIQ 6 ytterligere. Med dette systemet kan man enkelt endre styring, motorstyrkemodus, akselerasjonssensitivitet og kjøremodus individuelt. Dermed kan man skape et utvalg av forskjellige kombinasjoner etter eget ønske, og kun med få tastetrykk.

  IONIQ 6 har også e-ASD, som gir ekstra spenning og nytte med et lyddesign som endrer volum etter kjørestatus.

  - IONIQ 6 kobler en følelsesmessig sammenheng av funksjonalitet og estetikk, sier toppsjef og leder av Hyundai Design Center, SangYup Lee.

  - Det gjenkjennelige og strømlinjeformede designet er et resultat av samarbeide mellom designere og ingeniører, med et enormt fokus på detaljer og kundeorienterte verdier som kjerne. Vi har skapt IONIQ 6 som en gjennomtenkt kokong med personlig plass for alle.

   Smart teknologi og nyttige egenskaper

   IONIQ 6 har et smart berøringsskjerm-dashbord som integrerer en 12-tommers full-touch infotainmentskjerm og et 12-tommers digitalt instrumentpanel som byr på avanserte teknologier og en digital brukeropplevelse som kan tilpasses etter eget ønske.

   Infotainmentsystemet gir rekkeviddeinformasjon i sanntid basert på gjeldende batteristatus, og systemets tilkoblede tjenester kan også hjelpe til med å søke opp og planlegge den beste ruten inkludert ladestopp underveis.

   Apple CarPlay og Android Auto fungerer sømløst på den store skjermen, og det er også støtte for flere samtidige Bluetooth-tilkoblinger, slik at to enheter kan pares samtidig – én for telefonsamtaler og én for musikkstreaming. Bose-lydsystemets åtte høyttalere, inkludert en subwoofer, er strategisk plassert i hele kjøretøyet for å gi en lytteopplevelse av høy kvalitet. Navigasjonssystemet har Bluelink® Infotainment og kartoppdateringer som standard.

   Avanserte førerassistenter gir svært høy sikkerhet

   IONIQ 6 er utstyrt med neste nivå av Hyundai SmartSense, Advanced Driver Assistance Systems, som gir høy sikkerhet og bekvemmelighet på veien.

   Highway Driving Assist 2 (HDA 2) hjelper til med å opprettholde en innstilt hastighet og avstand til bilen foran når du kjører på motorvei. Systemet hjelper dessuten til med å sentrere IONIQ 6 i kjørefeltet, også gjennom svinger. I tilfelle bilen ved siden av kjører veldig nærme, hjelper HDA 2 til med å justere bilens bane, for å unngå farlige situasjoner. Under gitte forhold vil IONIQ 6 også kunne skifte kjørefelt automatisk.

   Smart Cruise Control (SCC) hjelper til med å holde avstanden til bilen foran og kan også tilpasse seg førerens kjørestil. Når SCC er inaktiv, lærer funksjonen førerens kjørestil. Når SCC er aktivert, stopper funksjonen innlæringen og kjører automatisk ved å etterligne den innlærte kjørestilen.

   Forward Collision-Avoidance Assist (FCA) hjelper til med å unngå kollisjoner med gjenstander foran bilen. Hvis et forangående kjøretøy plutselig bremser, eller hvis det oppdages en kollisjonsrisiko forover, for eksempel et stoppet kjøretøy eller en fotgjenger, gir systemet en advarsel. Etter advarselen, og hvis faren for kollisjon vedvarer, kan systemet hjelpe til med nødbremsing. Systemet vil også kunne gripe inn hvis det er fare for kollisjon med en syklist foran, eller med et møtende kjøretøy mens du svinger i et kryss.

   IONIQ 6 kan også leveres med det avanserte systemet Evasive Steering Assist, som gjør at bilen kan svinge unna i en rekke potensielt farlige sitauasjoner.

   Andre semi-autonome kjørefunksjoner inkluderer Intelligent Speed Limit Assist (ISLA), som justerer kjøretøyets hastighet etter fartsgrensen, og High Beam Assist (HBA) som automatisk slår fjernlysene av og på etter behov og annen trafikk i mørket. 

   IONIQ 6 har flere føreroppmerksomhetsrelaterte funksjoner. Driver Attention Warning (DAW) analyserer førerens oppmerksomhet under kjøring og sier fra når det er nødvendig med en pause. Systemet gir en advarsel dersom det oppdages tegn på førerens uoppmerksomhet, og anbefaler hvile ved behov. Under et stopp, eksempelvis i lyskryss, blir sjåføren varslet hvis bilen foran kjører avgårde.

   Flere funksjoner jobber sammen for å unngå kollisjoner i en rekke kjøresituasjoner. Blind-Spot Collision-Avoidance Assist (BCA) hjelper til med å unngå kollisjoner på baksiden av kjøretøyet når du bytter fil. Hvis du forlater en parkeringsplass og det er oppdaget fare for kollisjon med et kjøretøy på baksiden, kan systemet gripe inn og nødbremse.

   En annen funksjon, Blind-Spot View Monitor (BVM), viser video av blindsonen når man slår på blinklyset.

   IONIQ 6 sikrer også sikkerheten til baksetepassasjerer med Safe Exit Warning (SEW), som gir en advarsel når et kjøretøy nærmer seg fra baksiden mens man er på vei ut av bilen.

   En rekke parkeringskomfortfunksjoner gjør det svært enkelt å parkere bilen. Remote Smart Parking Assist 2 (RSPA 2) gjør at man kan fjernstyre parkeringen med bilens nøkkel, og gjør også at man kan hente frem bilen fra en parkeringsplass uten å sette seg inn. Denne funksjonen fungerer både i luker og på parkeringsplasser.

   Surround View Monitor (SVM) viser 360-graders video av hva som skjer rundt bilen, mens Parking Collision-Avoidance Assist (PCA) hjelper til med å unngå kollisjoner med fotgjengere og gjenstander rundt IONIQ 6 mens du parkerer eller går ut. Hvis det er fare for kollisjon med fotgjengere eller gjenstander ved parkering og utkjøring, gir systemet et varsel. I tillegg kan systemet nødbremse bilen.

   På samme måte hjelper Rear Cross-Traffic Collision-Avoidance Assist (RCCA) med å unngå kollisjoner med innkommende kjøretøy på venstre eller høyre side av IONIQ 6 mens du rygger. Systemet gir både advarsel og mulighet for nødbremsing.

   Trådløse oppdateringer med OTA

   IONIQ 6 er den første bilen fra Hyundai som byr på OTA-oppdateringer (over-the-air) for en rekke av bilens kontrollenheter. Det betyr at bilen ikke bare kan få trådløse oppdateringer av navigasjon- og infotainmentsystemet, men at den også støtter oppdateringer av styringsenheter for blant annet elektriske komponenter, autonom kjøring, batteripakken og mer. Dette for å sikre en enda tryggere og bedre kjøreopplevelse.

   IONIQ 6 har produksjonsstart i løpet av høsten 2022, og tidspunktet for markedslansering kommer på et senere tidspunkt. Du finner mer informasjon om og unike opplevelser av IONIQ 6 på: https://ioniq6.hyundai.com.

   Emner

   Kategorier


   Hyundai Motor Norway tilbyr innovative, moderne og driftssikre biler med høy kvalitet. Hyundai har de siste årene utviklet seg til å bli et ledende selskap på nullutslippsmobilitet, og er et av Norges mest solgte bilmerker. Hyundai har den bredeste porteføljen av elektrifiserte drivlinjer i verden.

   Kontakter

   Øyvind L. Knudsen

   Øyvind L. Knudsen

   Pressekontakt Kommunikasjonsdirektør

   Relatert innhold

   Velkommen til Hyundai Motor Norway.

   Hyundai Motor Norway tilbyr innovative, moderne og driftssikre biler med høy kvalitet. Hyundai har de siste årene utviklet seg til å bli et ledende selskap på nullutslippsmobilitet, og er et av Norges mest solgte bilmerker. Hyundai har den bredeste porteføljen av elektrifiserte drivlinjer i verden, og fra 2023 selger merket kun helelektriske biler i Norge. Ved selskapets norske hovedkontor på Alna i Oslo er det cirka 40 ansatte.

   Hyundai skaper og utvikler innovative teknologier, økosystemer og mobilitetsløsninger i dag, slik at vi kan gjøre det beste og riktige for mennesker i morgen.

   Vil du vite mer om Hyundai, gå til www.hyundai.com.

   Hyundai Motor Norway
   Alf Bjerckes vei 8
   0582 Oslo
   Norway