Gå videre til innhold
Spot på plass i Hyundai Innovation Lab. Foto: Hyundai Motor Norway/Nova Vista
Spot på plass i Hyundai Innovation Lab. Foto: Hyundai Motor Norway/Nova Vista

Pressemelding -

Spot-roboten på plass i Hyundai Innovation Lab på Norway Cup

Robothunden Spot ønsker velkommen til Hyundai Innovation Lab på Ekebergsletta, hvor det har vært mye trafikk siden det åpnet på lørdag. Hyundai viser både frem den avanserte roboten, og inviterer forskerspirer i alle aldre til å gjøre eksperimenter og å bygge sin fremtidsvisjon i Lego.

Robotikk er en sentral del av Hyundais skifte fra tradisjonell bilprodusent til smart mobilitetsleverandør. Gjennom oppkjøpet av Boston Dynamics sommeren 2021 har Hyundai satt et skarpt fokus på utvikling av robotikk som et ledd i å forbedre menneskers liv gjennom mobilitetsløsninger. Selskapet ser på robotikk og mobilitet som sammenfallende i den forstand at den ene akselererer utviklingen av den andre og vice versa. Sammen former de to en synergi som styrker både selskapet og fremskritt for menneskeheten, gjennom et robotikkdrevet «Mobility of Things»-økosystem (MoT).

Hyundai utvikler en rekke nye produkter basert på robotikk. Dette inkluderer exoskjeletter, ubemannende kjøretøyer og autonome rovere som kan bevege seg i alle typer terreng. Med bakgrunn i Hyundais visjon om «Progress for Humanity» er forskning og utvikling av robotikk helt sentralt for selskapet.

Et av de mest interessante eksemplene på Hyundais spennende arbeid med robotikk er Boston Dynamics’ Spot-robot. Selskapet har inntatt en ledende rolle i utvikle agile og mobile roboter som allerede utnyttes i en rekke av verdens ledende industriselskaper. Med Spot kan avansert robotikk sørge for å bidra til et bedre samfunn, med sikrere og bedre arbeidsplasser og økt produktivitet. Helt i tråd med Hyundais visjon.

Spot på Hyundai Innovation Lab. Foto: Hyundai Motor Norway/Nova Vista

Spot er en firbeint robot som minner om en hund. Under Norway Cup har Spot fått en sentral plass i Hyundai Innovation Lab, sammen med Fremtidens By og Forskerfabrikken.

– Det har vært fantastisk mange flotte barn på besøk så langt, med noen virkelig gode ideer og tanker om hvordan fremtidens byer skal se ut. Og mange nysgjerrige og interesserte foreldre, sier Øyvind L.Knudsen, Produkt- og PR-sjef i Hyundai.

Lego Masters bygger fremtidsby sammen med barna

Ebbe og Joakim er kjent for å ha bygget seg hele veien til seier i Lego Masters i fjor, og sammen med barna skal de bygge barnas fremtidsby, etter inspirasjon fra barnas egne byggverk og tanker om hvordan en bærekraftig by bør se ut i fremtiden.

- Ebbe og Joakim har bygget en utrolig kul fremtidsby, og barna som besøker Hyundai Innovation Lab kan utfolde seg med sine egne ideer og fremtiden i Lego, sier Knudsen i Hyundai. 

Forskerfabrikken med aktiviteter for barn i alle aldre

Gjennom hele dagen byr pedagoger fra Forskerfabrikken på ulike aktiviteter: Her lærer man alt fra å bygge solcellebiler, molekylmodeller og lavalamper, til å lage såpebobler, eksplodere vann og mye, mye mer!

Spot bor også i teltet, og den våkner til live og viser seg frem gjennom uken.

Bærekraft og utvikling av smarte byer

Hyundai er mest kjent for biler, men er så mye mer. Selskapet jobber mye med innovasjon som et ledd i å forbedre menneskers liv. Dette inkluderer blant annet robotikk, bærekraft og utvikling av smarte fremtidsbyer, hvor Hyundai er en av de ledende aktørene.

– Og her på Norway Cup er målet å inspirere og utvikle barnas fantasi, og i forlengelse av det, forhåpentligvis bidra med å unnfange morgendagens forskerhelter. Barna er fremtiden vår, så her motiverer vi til å innovere gjennom lek, som kanskje utvikler seg til noe som kan gjøre en forskjell for mange, forteller Øyvind L. Knudsen i Hyundai.

Fremtidsbyen i Hyundai Innovation Lab. Foto: Hyundai Motor Norway/Nova Vista

På torsdag kan barna konkurrere mot den fantastiske idrettsutøveren Amalie Iuel, og gjøre kraft til bærekraft i et spennende spill hvor du faktisk lager egen strøm. Amalie Iuel har fire gull på 400 meter i NM og fem gull i NM på 400 meter hekk, samt tre gull fra NM i 1000 meter stafett.

Lørdag avsluttes hele festen med avduking av den ferdige Legobyen. Og hvem vet? Kanskje klarer Hyundai å skape noen av morgendagens forskerhelter på Norway Cup 2022?

Alle aktiviteter er gratis, og det er åpent fra 11-17 hver dag.

Emner

Kategorier


Hyundai Motor Norway tilbyr innovative, moderne og driftssikre biler med høy kvalitet. Hyundai har de siste årene utviklet seg til å bli et ledende selskap på nullutslippsmobilitet, og er et av Norges mest solgte bilmerker. Hyundai har den bredeste porteføljen av elektrifiserte drivlinjer i verden.

Kontakter

Øyvind L. Knudsen

Øyvind L. Knudsen

Pressekontakt Produkt & PR-sjef

Relatert innhold

Velkommen til Hyundai Motor Norway.

Hyundai Motor Norway tilbyr innovative, moderne og driftssikre biler med høy kvalitet. Hyundai har de siste årene utviklet seg til å bli et ledende selskap på nullutslippsmobilitet, og er et av Norges mest solgte bilmerker. Hyundai har den bredeste porteføljen av elektrifiserte drivlinjer i verden, og fra 2023 selger merket kun helelektriske og hydrogenelektriske biler i Norge. Ved selskapets norske hovedkontor på Alna i Oslo er det cirka 35 ansatte.

Hyundai skaper og utvikler innovative teknologier, økosystemer og mobilitetsløsninger i dag, slik at vi kan gjøre det beste og riktige for mennesker i morgen.

Vil du vite mer om Hyundai, gå til www.hyundai.com.

Hyundai Motor Norway
Alf Bjerckes vei 8
0582 Oslo
Norway