Gå videre til innhold
Hyundai IONIQ 6. Foto: Hyundai Motor Company
Hyundai IONIQ 6. Foto: Hyundai Motor Company

Pressemelding -

Hyundai ruller ut Plug & Charge – kan allerede aktiveres i IONIQ 6

  • Plug & Charge er nå tilgjengelig for Charge myHyundai-kunder som har en IONIQ 6
  • Med automatisk autentisering uten app eller ladekort, får kundene en helt sømløs ladeopplevelse
  • Ladingen starter automatisk når elbilen kobles til en kompatibel lader
  • Hyundai har dermed startet utrullingen av Plug & Charge, og IONIQ 6 er første modell ut. Flere nye modeller med Plug & Charge-støtte vil komme etter hvert

Hyundai Motor har nå startet utrullingen av Plug & Charge, og første modell ut er IONIQ 6. Nye modeller med Plug & Charge-støtte kommer.

Med Plug & Charge får kundene en helt sømløs ladeopplevelse, der betalingsautentisering skjer helt automatisk når man kobler til en kompatibel ladestasjon. Ved å fjerne behovet for å aktivere via app eller ladekort, blir lading enda enklere gjennom Hyundais europeiske ladetjeneste Charge myHyundai.

Sømløs brukeropplevelse

Plug & Charge muliggjør en langt enklere ladeopplevelse for kundene. Når Hyundai-eiere har aktivert funksjonen i sitt Charge myHyundai-abonnement, blir et sertifikat installert i bilen den første gangen de plugger til et ladepunkt som støtter Plug & Charge. Installasjonen tar omtrent 10 sekunder den første gangen, og vil sørge for at fremtidige ladesesjoner starter automatisk.

- Plug & Charge er nok et eksempel på hvordan Hyundai gjør elbileierskap enkelt og tilgjengelig for folk flest. Vi har bilmodeller med svært lang rekkevidde og ultrarask lynlading med 800 Volt, og nå blir lading enklere enn noen gang, sier Produkt- og PR-sjef Øyvind L. Knudsen i Hyundai Motor Norway.

Plug & Charge muliggjør automatisk betalingsautentisering gjennom en integrert kommunikasjon mellom bilen og ladestasjonen så snart man kobler til ladekabelen. Siden man ikke trenger å aktivere via en app eller med ladekortet, starter ladingen så snart autentiseringen er gjort.

Med Charge myHyundai har man dessuten svært enkel fakturering, der man kun mottar en enkelt faktura hver måned uavhengig av hvor og hos hvilke operatører man har ladet på hele det europeiske nettverket.

Helt trygg lading

For å sikre og beskytte kontraktsertifikatet og kommunikasjonen mellom bilen og ladeinfrastrukturen, er Plug & Charge-løsningen kryptert i henhold til ISO 15118-standarden. Dette er garantert av Hubject, som er operatør for Plug & Charge-økosystemet som Hyundai benytter.

For at Plug & Charge skal fungere, må man benytte en ladestasjon som er kompatibel. IONIQ 6 er Hyundais første modell med støtte for Plug & Charge, og IONITY og Aral Pulse er to operatører i Charge myHyundai-nettverket som tilbyr Plug & Charge-ladepunkter i Europa. Flere nye operatører vil tilby dette med tiden.

En halv million ladepunkter med Charge myHyundai

Hyundai Motor Europe har aktivt jobbet med sitt ladenettverk Charge myHyundai, og har inngått partnerskap med flere leverandører, som Digital Charging Solutions. Dermed kan Hyundai tilby sine kunder et omfattende og velfungerende ladenettverk på tvers av Europa. Nylig nådde Charge myHyundai en stor milepæl, da man for første gang passerte 500 000 ladepunkter på tvers av 30 europeiske markeder. I Norge kan man lade hos nær sagt alle de største ladeoperatørene med Charge myHyundai, så vel som hos en rekke mindre operatører. Dermed har man tilgang på normal-, hurtig- og lynladere i hele landet, og i Europa.

Charge myHyundai gjør lading enkelt og ukomplisert, ved at man kan bruke en tjeneste til lading hos de fleste operatører. Med en enkelt faktura hver måned har man full oversikt over kostnadene, og man kan selvfølgelig også holde tritt med hver enkelt ladesesjon og kostnader i appen.

I appen har man full oversikt over tilgjengelige ladestasjoner, og man kan også se hvilke som er Plug & Charge-kompatible. Man kan benytte kartet for å finne stasjoner, filtrere på typen stasjon man er ute etter og få oppdateringer i sanntid om pris og tilgjengelighet på den enkelte stasjon.

Les mer om Charge myHyundai her.

Emner

Kategorier


Hyundai Motor Norway tilbyr innovative, moderne og driftssikre biler med høy kvalitet. Hyundai har de siste årene utviklet seg til å bli et ledende selskap på nullutslippsmobilitet, og er et av Norges mest solgte bilmerker. Hyundai har den bredeste porteføljen av elektrifiserte drivlinjer i verden.

Kontakter

Øyvind L. Knudsen

Øyvind L. Knudsen

Pressekontakt Kommunikasjonsdirektør

Relatert innhold

Hyundai IONIQ 5. Foto: Hyundai Motor Company

Hyundai lanserer ny utgave av IONIQ 5 – nå blir startprisen 45 000 kroner lavere

Hyundai har i dag lansert nyheten IONIQ 5 Advanced i det norske markedet Den nye modellen byr på en solid utstyrspakke til en fornuftig pris, og har svært mye funksjonalitet som standard Nå får man også IONIQ 5 Premium til svært gunstige leasingpriser, og biler er tilgjengelig for rask levering
Hyundai Motor Norway har i dag lansert en ny utgave av IONIQ 5, med helt nye Advanced. Den nye vers

Hyundai IONIQ 6. Foto: Hyundai Motor Company

IONIQ 6 er kåret til Årets Bil, Årets Elbil og Årets Bildesign i verden

IONIQ 6 tok en real storeslem da bilen i dag ble kåret til Årets Bil i verden, Årets Elbil i verden og Årets Bildesign i verden Dermed følger den i fotsporene til IONIQ 5 som tok trippel-seieren i 2022 IONIQ 6 kan lades fra 10 til 80 prosent på bare 18 minutter, og har en WLTP-rekkevidde på inntil 614 kilometer Som en ledende leverandør av smarte mobilitetsløsninger, planlegger Hyundai Motor å in

Kommende Hyundai IONIQ 5 N. Foto: Hyundai Motor Company

Ekstrem elbil på ekstremt føre – IONIQ 5 N viser muskler under iskalde forhold

Hyundais N-divisjon (Hyundai N) har denne vinteren testet den kommende helelektriske høyytelsesbilen IONIQ 5 N under ekstreme forhold i Arjeplog i Nord-Sverige IONIQ 5 N byr på heftige elektriske ytelser, og de teknologiske nyvinningene demonstrerer hvor langt Hyundai N har kommet i den elektriske utviklingen Lanseringen av IONIQ 5 N er ventet å skje i andre halvår 2023, som Hyundai Ns første hel

IONIQ 5 N på Nürburgring. Foto: Hyundai

IONIQ 5 N i siste fase av utviklingen – verdenspremieren nærmer seg raskt

IONIQ 5 N gjennomgår nå de aller siste testene på Nürburgring før verdenspremieren IONIQ 5 N er den første elektriske N-modellen, og er utviklet i tråd med N-pilarene Corner Rascal, Racetrack Capability og Everyday Spartscar IONIQ 5 N får sin verdenspremiere under Goodwood Festival of Speed, med en eksklusiv N-paviljong og bakkeløp
Hyundai gjør nå de siste banetestene av kommende IONIQ 5 N p

Helt nye Hyundai KONA Electric. Foto: Hyundai

Helt nye KONA Electric har fått priser – Hyundais nyeste blir svært gunstig

Hyundai Motor Norway har i dag sluppet prisene på helt nye KONA Electric Nykommeren er større, smartere og stiligere enn noen gang, og byr på svært mye plass, teknologi, utstyr og rekkevidde for pengene Helt nye KONA Electric har vokst til en romslig familiebil, med sin smarte kupé, bagasjerom på 466 liter og gjennomtenkte funksjoner som 40/20/40-delt baksete og frunk til ladekablene Med inntil 5

Velkommen til Hyundai Motor Norway.

Hyundai Motor Norway tilbyr innovative, moderne og driftssikre biler med høy kvalitet. Hyundai har de siste årene utviklet seg til å bli et ledende selskap på nullutslippsmobilitet, og er et av Norges mest solgte bilmerker. Hyundai har den bredeste porteføljen av elektrifiserte drivlinjer i verden, og fra 2023 selger merket kun helelektriske biler i Norge. Ved selskapets norske hovedkontor på Alna i Oslo er det cirka 40 ansatte.

Hyundai skaper og utvikler innovative teknologier, økosystemer og mobilitetsløsninger i dag, slik at vi kan gjøre det beste og riktige for mennesker i morgen.

Vil du vite mer om Hyundai, gå til www.hyundai.com.

Hyundai Motor Norway
Alf Bjerckes vei 8
0582 Oslo
Norway