Blogginnlegg -
Miljøsatsing i idrettsverden
For fjerde året satser Holmenkollstafetten på miljøvennlige tiltak. De setter bl. a. opp egne søppelkasser slik at det skal være minst mulig spor etter 40 000 deltagere, og for andre år på rad kjører de biler med null utslipp.
Ikke bare er dette en fordel for bymiljøet, men også for deltagerne. -Jeg har selv vært med på å løpe bak eksossprutende diesellastebiler, og det var veldig ubehagelig, sier Per Sletholt, Holmenkollstafettens løpssjef. I år kjører arrangøren både batteri- og hydrogenelektriske biler. - Dermed er vi utslippsfrie på transportsektoren, sier Per.
I godt selskap
Miljøsatsingen til Holmenkollstafetten er i godt selskap. Også Oslo Bislett Games kjører utslippsfritt i år. - Vi er på lag med Oslo kommune og deres mål om en utslippsfri hovedstad, sier primus motor Steinar Hoen. Ikke bare kjører de utslippsfritt, men deltagerne blir også fraktet i trikk til og fra Bislett. Veien til neste stevne i Stockholm blir også elektrisk, siden den foregår med tog. Også store arrangører som OL i Tokyo i 2020 satser elektrisk. Der brukes det 300 millioner dollar på å bygge infrastruktur for hydrogenstasjoner og under OL vil over 100 hydrogenelektriske busser være i drift. Og myndighetene i Japan ønsker seg 6 000 slike biler på veien innen OL i 2020.
Bidrar gjerne til at Oslo når sine miljø- og klimamål
Også leverandøren av elbilene synes det er viktig å få ned utslippene. - Vi ønsker å bidra til at Oslo når sine mål mht utslipp, sier Hyundais markedssjef Christian Stenbo. - Derfor stiller vi vår nye elbil IONIQ til disposisjon for løpet. Arrangøren skal også kjøre våre hydrogenelektriske biler, de også uten utslipp og med rekkevidde på nærmere 60 mil, sier han. Disse bilene har, som eneste i verden av sitt slag, vært serieprodusert i over tre år. De selges over hele Europa og selve fyllingen av bilen tar fire-fem minutter.