Gå videre til innhold
Tobias Eriksson fra Bærum kommune viser frem de nye hydrogenelektriske internpostbilene
Tobias Eriksson fra Bærum kommune viser frem de nye hydrogenelektriske internpostbilene

Nyhet -

Kommune valgte hydrogenbil til postombringing

Bærum er en kommune som satser på miljøtiltak. Nylig gikk de til innkjøp av tre hydrogenelektriske biler med null utslipp. To av dem skal brukes til postombringing mellom kommunens administrasjon, skoler, barnehager og sykehjem. Den tredje skal brukes av Vann- og avløp i forbindelse med bl.a. inspeksjon og reparasjonsarbeider.

Kommunen kaller seg selv klimaklok og har høye målsettinger. – Disse nullutslippsbilene erstatter biler som har kjørt på fossilt drivstoff. Dermed bidrar vi til at den totale forurensingen i kommunen går ned, sier kommunalsjef Jan Willy Mundal. - Eneste utslipp fra de tre hydrogenelektriske bilene er noen vanndråper. Å kjøre bilene oppleves som å kjøre en vanlig bil, sier han. Og de er like stillegående som en batterielektrisk bil siden de blir drevet frem av en elektrisk motor. Men i stedet for batteri drives denne bilen frem av strøm som utvinnes fra hydrogen som fylles på bilen. – Bilene forventes å kjøre opp til 40 000 km pr år, så dette er et hyggelig bidrag til mindre utslipp, sier kommunalsjefen.  

Etableringen av en hydrogenstasjon på Kjørbo i Sandvika har gjort det enklere å velge miljøvennlig. Å fylle hydrogen er like lett som å fylle bensin og tar bare noen få minutter. Rekkevidden på dagens biler er over 500 km på en tanking. Neste generasjon av denne typen biler forventes å klare opp mot 800 km på en tank. - Tre biler er kanskje ikke så høyt antall, men for nullutslippsbiler er dette en liten milepæl, sier flåteansvarlige Jørn Jacobsen hos Hyundai Norge som har levert bilene. De satser hardt på at lav- og nullutslippsbiler skal bidra til å gjøre dem til Europas ledende asiatiske merke. – For oss er det hyggelig og viktig at kommuner og etater går foran og tar hydrogenteknologien i bruk. Det bidrar til at folk flest får et positivt forhold til denne type drivstoff, sier han.

Emner

Kontakter

Øyvind L. Knudsen

Øyvind L. Knudsen

Pressekontakt Kommunikasjonsdirektør

Relatert innhold

Relaterte events

Velkommen til Hyundai Motor Norway.

Hyundai Motor Norway tilbyr innovative, moderne og driftssikre biler med høy kvalitet. Hyundai har de siste årene utviklet seg til å bli et ledende selskap på nullutslippsmobilitet, og er et av Norges mest solgte bilmerker. Hyundai har den bredeste porteføljen av elektrifiserte drivlinjer i verden, og fra 2023 selger merket kun helelektriske biler i Norge. Ved selskapets norske hovedkontor på Alna i Oslo er det cirka 40 ansatte.

Hyundai skaper og utvikler innovative teknologier, økosystemer og mobilitetsløsninger i dag, slik at vi kan gjøre det beste og riktige for mennesker i morgen.

Vil du vite mer om Hyundai, gå til www.hyundai.com.

Hyundai Motor Norway
Alf Bjerckes vei 8
0582 Oslo
Norway