Gå videre til innhold
Hyundai IONIQ 6 får full score med fem stjerner i Euro NCAP. Foto: Hyundai Motor Company
Hyundai IONIQ 6 får full score med fem stjerner i Euro NCAP. Foto: Hyundai Motor Company

Pressemelding -

Fem Euro NCAP-stjerner til IONIQ 6

 • Helt nye Hyundai IONIQ 6 har fått Euro NCAP-rating på fem stjerner
 • Hyundais nyeste elbilmodell gjorde det svært godt i kategoriene for både voksen person om bord, barn om bord ogsikkerhetsassistenter
 • IONIQ 6 har det siste av moderne sikkerhet, og er utstyrt med avansert Hyundai SmartSense som sikrer både sjåfører, passasjerer og andre trafikanter

Hyundais helt nye og strømlinjeformede IONIQ 6 har mottatt toppscore i den omfattende sikkerhetstesten til Euro NCAP.

IONIQ 6 er den nyeste modellen fra Hyundais elektriske modellportefølje IONIQ, og følger i fotsporene til IONIQ 5 med sikkerhet på aller høyeste nivå. I Euro NCAPs sikkerhetstester oppnår IONIQ 6 full score med fem stjerner.

Euro NCAP tester nye biler innenfor sikkerhetskategoriene voksen person om bord, barn om bord, sikkerhetsassistenter og myke trafikanter. Det var særlig i de tre første kategoriene at IONIQ 6 presterte svært godt, men også i sistnevnte kategori fikk bilen god score.

- Ved å oppnå fem stjerner i Euro NCAP får vi en bekreftelse på at IONIQ 6 ikke bare er en svært avansert elbil, men også en av markedets sikreste biler, sier Produkt- og PR-sjef Øyvind Lillestrøm Knudsen i Hyundai Motor Norway.

- Hyundai jobber systematisk med å lage biler som ikke bare er så sikre som mulig for våre kunder, men som også øker sikkerheten for andre trafikanter. Bilene våre er spekket med sikkerhetsutstyr- og funksjonalitet, og har svært avanserte aktive førerassistentsystemer.

  Avansert teknologi

  Hyundai IONIQ 6 er utstyrt med syv kollisjonsputer som standard, inkludert en midtplassert kollisjonspute mellom fører- og passasjersetet foran. I tillegg har bilen det aller siste av smart og aktiv sikkerhet som tilbys i Hyundais avanserte SmartSense-førerassistentsystemer. Dette inkluderer blant annet HDA 2, som byr på automatiske filskifter, så vel som filholder og adaptiv avstandsholder.

  Syv kollisjonsputer i IONIQ 6. Foto: Hyundai Motor Company

  Navigasjonsbasert smart cruise control er et annet avansert system, som er adaptivt og tilpasser farten etter både sjåførens valgte hastighet og avstanden til andre kjøretøyer. Systemet lærer seg i tillegg sjåførens kjørestil og benytter navigasjonsdata for å optimalisere automatisert kjøring. Med kollisjonsassistenten bidrar bilen til å hindre og minske faren for kollisjoner.

  IONIQ 6 har også assistentsystemer som kollisjonsassistent med kryssfunksjon, en assistent som kan svinge bilen unna ved fare for krasj, smart skiltleser og mye mer.

  Bilen har i tillegg førerorienterte systemer som tretthetsvarsler som analyserer sjåførens oppmerksomhet og som også gir et varsel om bilen foran kjører av gårde, for eksempel i et kryss.

  Blindsonemonitor med kameravisning, avansert blindsoneassistent, ryggeradar med nødbrems og en rekke andre smarte systemer bidrar til sikkerheten bakover. For å forebygge potensielle farer når man går ut av bilen, har IONIQ 6 også Safe Exit Warning, som gir et varsel om et kjøretøy kommer kjørende når man er i ferd med å åpne dørene. Et annet avansert system er smart fjernstyrt parkering.

  Inntil 614 kilometer rekkevidde

  Kunder som kjøper en IONIQ 6 får fullt utbytte av Hyundais tunge satsning på avansert batteriteknologi som muliggjør helelektrisk kjøring med lang rekkevidde og lynrask lading. IONIQ 6 er en av de mest effektive elbilene på markedet, og med Long Range-batteripakke, bakhjulstrekk og 18’’ felger har den en WLTP-rekkevidde på hele 614 kilometer.

  De imponerende ytelsene skyldes i stor grad Hyundais banebrytende elbilplattform E-GMP. Denne legger også til rette for lynlading på 800V, og i IONIQ 6 kan man lade inntil 351 kilometer med ekstra rekkevidde på bare 15 minutter. 10 til 80 prosent kan gå unna på så lite som 18 minutter, mens sømløs støtte også for 400V-lading betyr at man alltid har best mulig tilgang på hurtig- og lynladere.

  I likhet med IONIQ 5 kan man i IONIQ 6 gi strøm til alle vanlige apparater som kan kobles til en 16A-kurs. Dette takket være bilens innovative V2L-system, som kan gi hele 3,6 kW. Det gjør bilen ypperlig for blant annet camping og prosjekter man måtte ha utendørs.

  IONIQ 6 er i tillegg Hyundais første bil som kommer med støtte for OTA (Over-the-Air/Wireless Updates) av en rekke kontrollenheter. Det betyr at bilen støtter trådløs oppdatering av blant annet elektriske enheter, autonome funksjoner, batteriet og naturligvis navigasjons- og multimediasystemet. Dette for å gi en enda sikrere og enklere bilopplevelse.

  IONIQ 6 kommer for ordinært salg senere i november.

  Emner

  Kategorier


  Hyundai Motor Norway tilbyr innovative, moderne og driftssikre biler med høy kvalitet. Hyundai har de siste årene utviklet seg til å bli et ledende selskap på nullutslippsmobilitet, og er et av Norges mest solgte bilmerker. Hyundai har den bredeste porteføljen av elektrifiserte drivlinjer i verden.

  Kontakter

  Øyvind L. Knudsen

  Øyvind L. Knudsen

  Pressekontakt Kommunikasjonsdirektør

  Relatert innhold

  Velkommen til Hyundai Motor Norway.

  Hyundai Motor Norway tilbyr innovative, moderne og driftssikre biler med høy kvalitet. Hyundai har de siste årene utviklet seg til å bli et ledende selskap på nullutslippsmobilitet, og er et av Norges mest solgte bilmerker. Hyundai har den bredeste porteføljen av elektrifiserte drivlinjer i verden, og fra 2023 selger merket kun helelektriske biler i Norge. Ved selskapets norske hovedkontor på Alna i Oslo er det cirka 40 ansatte.

  Hyundai skaper og utvikler innovative teknologier, økosystemer og mobilitetsløsninger i dag, slik at vi kan gjøre det beste og riktige for mennesker i morgen.

  Vil du vite mer om Hyundai, gå til www.hyundai.com.

  Hyundai Motor Norway
  Alf Bjerckes vei 8
  0582 Oslo
  Norway