Gå videre til innhold
Hyundai IONIQ 6 First Edition. Foto: Hyundai Motor Company
Hyundai IONIQ 6 First Edition. Foto: Hyundai Motor Company

Pressemelding -

Nå er prisen klar for IONIQ 6 First Edition – Hyundais rekkeviddevinner blir svært attraktiv

  • Hyundai har i dag sluppet norske priser for IONIQ 6 First Edition, selskapets helt nye elbil med svært lang elektrisk rekkevidde. I tillegg kan Hyundai avsløre at prisene vil starte på 489 000 kroner (pluss levering) for de ordinære utgavene som kommer for salg etter at First Edition er sluttsolgt (priser med 2022-avgifter)
  • IONIQ 6 byr på avansert teknologi, som Vehicle-to-Load (V2L), toppmoderne førerassistent- og sikkerhetssystemer, så vel som banebrytende 800V-lynladeteknologi
  • Forhåndssalget av IONIQ 6 First Edition starter 9. november klokken 10.00

Hyundai Motor Norway har i dag sluppet priser for helt nye IONIQ 6 First Edition, og den avanserte rekkeviddevinneren blir svært konkurransedyktig i markedet.

IONIQ 6 er andre modell ut på Hyundais dedikerte elektriske modellserie IONIQ, og er en stor helelektrisk sedan med strømlinjeformet aerodynamikk. IONIQ 6 har med sine 4 855 mm i lengde og en akselavstand på hele 2 950 mm en svært romslig og komfortabel kupé. Takket være doble laminerte vinduer, akustisk frontrute og en rekke smarte løsninger har bilen et lavt og klasseledende støynivå, som sammen med et stilig og avansert interiør sørger for meget høy komfort. IONIQ 6 byr ellers på en full utstyrspakke, der alt av moderne komfort- og sikkerhetsutstyr er en selvfølge.

Bilen kan blant annet parkere seg selv med smart fjernstyrt parkering, eller skifte fil på egenhånd takket være avansert Highway Driving Assist 2 (HDA 2). Navigasjonsbasert smart cruise control, kameravisning av blindsonen, filholder og surround view-kamera er andre eksempler på den omfattende utstyrspakken.

I Norge vil IONIQ 6 tilbys i toppspesifikasjonen Premium som standard. Dette utstyrsnivået inneholder nær sagt alt tilgjengelig utstyr.

I tillegg er Long Range-batteripakken på 77,4 kWt standard, og man kan velge mellom bakhjulstrekk og avansert HTRAC-firehjulstrekk.

Bilen er bygget på Hyundai Motor Groups avanserte dedikerte elbilplattform E-GMP (Electric-Global Modular Platform). Dermed er den utstyrt med en lang rekke avanserte teknologier, i tillegg til det kundeorienterte og romslige interiøret. Med Long Range-batteripakken, bakhjulstrekk og 18’’ felger (standard) har IONIQ 6 en svært lang elektrisk rekkevidde på inntil 614 kilometer (WLTP). Med Long Range-batteripakke, firehjulstrekk og 18’’ felger er rekkevidden hele 583 kilometer (WLTP).

Den lange rekkevidden er blant annet et resultat av et aerodynamisk design. IONIQ 6 har en luftmotstandskoeffisient på bare 0,21 Cd, takket være innovative designløsninger som den lave fronten, aktive luftspjeld og såkalte wheel gap reducers, som reduserer luftmotstanden i hjulbuene foran. IONIQ 6 har et kokonginspirert interiør som sørger for veldig høy komfort og et personlig og behagelig rom. Bilen har optimalisert benplass, en rekke praktiske løsninger, og et interiør spekket med bærekraftige materialer som legger til rette for en miljøvennlig mobilitetsopplevelse.

Egen First Edition

I den eksklusive IONIQ 6 First Edition tas det stilige designet til et eget nivå med en rekke unike elementer inn- og utvendig. First Edition har egne 20’’ lettmetallfelger med en unik matt svart design. I tillegg har den stilige designdetaljer rundt hele bilen i sort høyglans. Det samme gjelder speilhusene. IONIQ 6 First Edition får også H-emblemer foran og bak i sort aluminium.

På innsiden vil First Edition-biler få et utvalg designelementer som er særegne for akkurat denne utgaven. Interiøret er sort med sort taktrekk, og har eksklusive seter i skinn og Tartanmønstret stoff som er inspirert av Hyundais konseptbil Prophecy. First Edition får også egne gulvmatter i ECONYL® med designelementer i grått Tartanmønster.

Kunder kan velge IONIQ 6 First Edition i fire ulike farger; Biophilic Blue Pearl, Serenity White Pearl, Nocturne Grey Metallic og Gravity Gold Matte.

IONIQ 6 First Edition med unike eksteriørdetaljer i sort. Foto: Hyundai

IONIQ 6 First Edition har firehjulstrekk som standard, i kombinasjon med Long Range-batteripakken på 77,4 kWt. For en helt sømløs mobilitetsopplevelse får First Edition-kunder også et års gratis tilgang til IONITY Premium, som gir svært gunstige ladepriser på Europas ledende lynladenettverk. Gratistilgangen tilbys gjennom Hyundais europeiske ladenettverk Charge myHyundai, hvor man også har tilgang til over 400 000 ladepunkter i hele Europa.

First Edition-utgaven har Long Range-batteripakke, 20’’ felger og AWD som standard, og denne kombinasjonen har en rekkevidde på inntil 519 kilometer.

IONIQ 6 First Edition blir tilgjengelig i et svært begrenset opplag på 2 500 biler. Disse blir tilgjengelig i Hyundais nøkkelmarkeder for elbiler; Tyskland, Storbritannia, Frankrike, Nederland, og ikke minst, Norge.

600 av First Edition-bilene er forbeholdt norske kunder.

Førstemann til mølla

Det er kun kunder fra de fem dedikerte First Edition-markedene som kan bestille denne modellen, og forhåndssalget starter klokken 10.00 den 9. november på en dedikert bestillingsside.

Reservasjoner av IONIQ 6 First Edition begrenses til én per kunde, etter førstemann til mølla-prinsippet.

Kundeleveranser av IONIQ 6 First Edition er forventet våren 2023 (mars-april).

Dette er prisene

IONIQ 6 får en meget attraktiv totalpakke med priser fra 489 000 kroner (pluss levering) med Premium, bakhjulstrekk og Long Range-batteripakke som standard. Den eksklusive og fullutstyrte First Edition-utgaven med AWD prises til 545 000 kroner (pluss levering).

Fullstendige prislister for ordinære utgaver av IONIQ 6, så vel som salgsstart, kommer et at IONIQ 6 First Edition er sluttsolgt.

Prisliste IONIQ 6 First Edition:

I tillegg kommer leveringskostnader, veiledende 10 900 kroner.

Elektrisk rekkevidde (AER) og energieffektivitet for alle aktuelle varianter av IONIQ 6:

Emner

Kategorier


Hyundai Motor Norway tilbyr innovative, moderne og driftssikre biler med høy kvalitet. Hyundai har de siste årene utviklet seg til å bli et ledende selskap på nullutslippsmobilitet, og er et av Norges mest solgte bilmerker. Hyundai har den bredeste porteføljen av elektrifiserte drivlinjer i verden.

Kontakter

Øyvind L. Knudsen

Øyvind L. Knudsen

Pressekontakt Kommunikasjonsdirektør

Relatert innhold

Velkommen til Hyundai Motor Norway.

Hyundai Motor Norway tilbyr innovative, moderne og driftssikre biler med høy kvalitet. Hyundai har de siste årene utviklet seg til å bli et ledende selskap på nullutslippsmobilitet, og er et av Norges mest solgte bilmerker. Hyundai har den bredeste porteføljen av elektrifiserte drivlinjer i verden, og fra 2023 selger merket kun helelektriske biler i Norge. Ved selskapets norske hovedkontor på Alna i Oslo er det cirka 40 ansatte.

Hyundai skaper og utvikler innovative teknologier, økosystemer og mobilitetsløsninger i dag, slik at vi kan gjøre det beste og riktige for mennesker i morgen.

Vil du vite mer om Hyundai, gå til www.hyundai.com.

Hyundai Motor Norway
Alf Bjerckes vei 8
0582 Oslo
Norway