Gå videre til innhold
Hyundai IONIQ 6 First Edition. Foto: Hyundai Motor Company
Hyundai IONIQ 6 First Edition. Foto: Hyundai Motor Company

Pressemelding -

IONIQ 6 First Edition revet bort av norske kunder

 • Hyundai åpnet onsdag forhåndssalget av IONIQ 6 First Edition. Samtlige biler for det norske markedet ble revet bort på kort tid, og hundrevis av kunder er i tillegg på venteliste
 • Interessen for IONIQ 6 viser nok en gang den overveldende responsen fra publikum for Hyundais avanserte elbiler

Forhåndssalget av IONIQ 6 startet klokken 10.00 onsdag morgen, og etter kort tid var alle de 600 tilgjengelige bilene for det norske markedet revet bort.

Hyundai Motor Company åpnet onsdag formiddag forhåndssalget av IONIQ 6 i et knippe utvalgte europeiske markeder, og responsen fra norske kunder var enorm. IONIQ 6 First Edition ble revet bort i løpet av kort tid, og biler i fargen Biophilic Blue var sluttsolgt på bare fire minutter.

- Det er alltid veldig spennende å lansere helt nye produkter, og særlig en så banebrytende bil som IONIQ 6. Vi har jo allerede hatt kjemperespons fra publikum på blant annet IONIQ 5, som er en av Norges mest solgte biler. Med gårsdagens forhåndssalgsstart for IONIQ 6 ligger dette an til å bli en ny storselger i det norske markedet, sier Produkt- og PR-sjef Øyvind Lillestrøm Knudsen i Hyundai Motor Norway.

- IONIQ 6 byr ikke bare på en omfattende utstyrspakke. Den er også en designbombe som er spekket med smarte løsninger, som bidrar til svært lang elektrisk rekkevidde. Innvendig byr bilen på veldig høy komfort, og takket være vår avanserte elbilplattform er den i likhet med IONIQ 5 svært romslig i kupeen.

  Det var langt flere kunder som ønsket å kjøpe en IONIQ 6 First Edition enn de 600 tilgjengelige bilene. Kunder som ikke fikk sikret seg en IONIQ 6 First Edition, men som har lagt inn en bestilling og nå er på venteliste, blir prioritert først når det ordinære salget av IONIQ 6 starter. I tillegg kan man fortsatt være heldig å få tildelt en First Edition-bil om man er nestemann på ventelisten og en annen kunde velger å trekke sin bestilling.

  Til tross for at First Edition nå er utsolgt er det også fortsatt mulig å legge inn en bestilling på hyundai.no, slik at man havner på ventelisten.

  Det ordinære salget av IONIQ 6 starter senere i november.

  Dette er IONIQ 6

  IONIQ 6 er andre modell ut på Hyundais dedikerte elektriske modellserie IONIQ, og er en stor helelektrisk sedan med strømlinjeformet aerodynamikk. IONIQ 6 har med sine 4 855 mm i lengde og en akselavstand på hele 2 950 mm en svært romslig og komfortabel kupé. Takket være doble laminerte vinduer, akustisk frontrute og en rekke smarte løsninger har bilen et lavt og klasseledende støynivå, som sammen med et stilig og avansert interiør sørger for meget høy komfort. IONIQ 6 byr ellers på en full utstyrspakke, der alt av moderne komfort- og sikkerhetsutstyr er en selvfølge.

  Bilen kan blant annet parkere seg selv med smart fjernstyrt parkering, eller skifte fil på egenhånd takket være avansert Highway Driving Assist 2 (HDA 2). Navigasjonsbasert smart cruise control, kameravisning av blindsonen, filholder og surround view-kamera er andre eksempler på den omfattende utstyrspakken.

  I Norge vil IONIQ 6 tilbys i toppspesifikasjonen Premium som standard når det ordinære salget starter. Dette utstyrsnivået inneholder nær sagt alt tilgjengelig utstyr.

  I tillegg er Long Range-batteripakken på 77,4 kWt standard, og man kan velge mellom bakhjulstrekk og avansert HTRAC-firehjulstrekk.

  Bilen er bygget på Hyundai Motor Groups avanserte dedikerte elbilplattform E-GMP (Electric-Global Modular Platform). Dermed er den utstyrt med en lang rekke avanserte teknologier, i tillegg til det kundeorienterte og romslige interiøret. Med Long Range-batteripakken, bakhjulstrekk og 18’’ felger (standard) har IONIQ 6 en svært lang elektrisk rekkevidde på inntil 614 kilometer (WLTP). Med Long Range-batteripakke, firehjulstrekk og 18’’ felger er rekkevidden hele 583 kilometer (WLTP).

  Den lange rekkevidden er blant annet et resultat av et aerodynamisk design. IONIQ 6 har en luftmotstandskoeffisient på bare 0,21 Cd, takket være innovative designløsninger som den lave fronten, aktive luftspjeld og såkalte wheel gap reducers, som reduserer luftmotstanden i hjulbuene foran. IONIQ 6 har et kokonginspirert interiør som sørger for veldig høy komfort og et personlig og behagelig rom. Bilen har optimalisert benplass, en rekke praktiske løsninger, og et interiør spekket med bærekraftige materialer som legger til rette for en miljøvennlig mobilitetsopplevelse.

  Egen First Edition

  Den eksklusive IONIQ 6 First Edition har en rekke unike elementer inn- og utvendig. First Edition har egne 20’’ lettmetallfelger med en unik matt svart design. I tillegg har den stilige designdetaljer rundt hele bilen i sort høyglans. Det samme gjelder speilhusene. IONIQ 6 First Edition får også H-emblemer foran og bak i sort aluminium.

  På innsiden har First Edition-biler et utvalg designelementer som er særegne for akkurat denne utgaven. Interiøret er sort med sort taktrekk, og har eksklusive seter i skinn og Tartanmønstret stoff som er inspirert av Hyundais konseptbil Prophecy. First Edition har også egne gulvmatter i ECONYL® med designelementer i grått Tartanmønster.

  IONIQ 6 First Edition finnes i fire ulike farger; Biophilic Blue Pearl, Serenity White Pearl, Nocturne Grey Metallic og Gravity Gold Matte.

  IONIQ 6 First Edition har firehjulstrekk som standard, i kombinasjon med Long Range-batteripakken på 77,4 kWt. For en helt sømløs mobilitetsopplevelse får First Edition-kunder også et års gratis tilgang til IONITY Premium, som gir svært gunstige ladepriser på Europas ledende lynladenettverk. Gratistilgangen tilbys gjennom Hyundais europeiske ladenettverk Charge myHyundai, hvor man også har tilgang til over 400 000 ladepunkter i hele Europa.

  First Edition-utgaven har Long Range-batteripakke, 20’’ felger og AWD som standard, og denne kombinasjonen har en rekkevidde på inntil 519 kilometer.

  IONIQ 6 First Edition kom i går for salg i et begrenset opplag på 2 500 biler. Disse ble gjort tilgjengelig i Hyundais nøkkelmarkeder for elbiler; Tyskland, Storbritannia, Frankrike, Nederland, og ikke minst, Norge.

  600 av First Edition-bilene var forbeholdt norske kunder.

  Emner

  Kategorier


  Hyundai Motor Norway tilbyr innovative, moderne og driftssikre biler med høy kvalitet. Hyundai har de siste årene utviklet seg til å bli et ledende selskap på nullutslippsmobilitet, og er et av Norges mest solgte bilmerker. Hyundai har den bredeste porteføljen av elektrifiserte drivlinjer i verden.

  Kontakter

  Øyvind L. Knudsen

  Øyvind L. Knudsen

  Pressekontakt Kommunikasjonsdirektør

  Relatert innhold

  Velkommen til Hyundai Motor Norway.

  Hyundai Motor Norway tilbyr innovative, moderne og driftssikre biler med høy kvalitet. Hyundai har de siste årene utviklet seg til å bli et ledende selskap på nullutslippsmobilitet, og er et av Norges mest solgte bilmerker. Hyundai har den bredeste porteføljen av elektrifiserte drivlinjer i verden, og fra 2023 selger merket kun helelektriske biler i Norge. Ved selskapets norske hovedkontor på Alna i Oslo er det cirka 40 ansatte.

  Hyundai skaper og utvikler innovative teknologier, økosystemer og mobilitetsløsninger i dag, slik at vi kan gjøre det beste og riktige for mennesker i morgen.

  Vil du vite mer om Hyundai, gå til www.hyundai.com.

  Hyundai Motor Norway
  Alf Bjerckes vei 8
  0582 Oslo
  Norway