Gå videre til innhold
Hyundai IONIQ 6. Foto: Hyundai Motor Company
Hyundai IONIQ 6. Foto: Hyundai Motor Company

Pressemelding -

Hyundai IONIQ 6 fjerner rekkeviddeangst med 614 kilometer per lading

 • Med en WLTP-rekkevidde på inntil 614 kilometer er Hyundais helt nye IONIQ 6 en av de mest energieffektive elbilene på markedet
 • Hyundais avanserte elbilplattform E-GMP og ekstremt lav luftmotstandskoeffisient på bare 0,21 Cd bidrar til at IONIQ 6 har svært lang rekkevidde og solide ytelser
 • Salget av IONIQ 6 starter i utvalgte europeiske markeder senere i høst

Hyundai Motor Company slipper i dag nyheten om at IONIQ 6 får helelektrisk rekkevidde på hele 614 kilometer etter den strenge testprosedyren WLTP.

Med Hyundais kontinuerlige engasjement i å utvikle avansert batteri- og elbilteknologi, vil kunder som kjøper en IONIQ 6 få en toppmoderne elbil med banebrytende ytelser. I henhold til den strenge europeiske testprosedyren WLTP har IONIQ 6 med Long Range-batteripakken og bakhjulsdrift et forbruk på bare 14,3 kWt/100 kilometer. Det gir en rekkevidde på hele 614 kilometer. Selv med firehjulstrekk leverer bilen et forbruk på bare 15,1 kWt/100 km og en elektrisk rekkevidde på inntil 583 kilometer. Med Standard Range-batteripakke og bakhjulsdrift er forbruket bare 13,9 kWt/100 km (WLTP).

Det lave forbruket betyr at IONIQ 6 blir en av markedets mest effektive elbiler når den kommer i salg i utvalgte europeiske markeder senere i høst. Som en ledende elbilnasjon er naturligvis Norge et av disse markedene.

- Helt siden vi startet utviklingen av IONIQ 6 har vi hatt som mål å gjøre den til en leder på helelektrisk rekkevidde, sier Jae Ho Huh, som leder Sub-Mid Project Management Center i Hyundai Motor Company.

- For å bli en leder på elektriske biler globalt, er vi svært fokusert på å tilby best mulige elbilytelser og brukeropplevelser.

  En arkitektur for alle livsstiler

  At IONIQ 6 har så imponerende høy effektivitet og lang rekkevidde skyldes i stor grad Hyundai Motor Groups avanserte dedikerte elbilplattform E-GMP (Electric-Global Modular Platform), og et svært aerodynamisk design med veldig lav luftmotstand. Designet er kjent som Electrified Streamliner. E-GMP sørger for optimalisert elektrisk ytelse, og byr dessuten på avansert 800V-teknologi for ultrarask lynlading. Det betyr at bilen kan lades fra 10-80 prosent på bare 18 minutter, eller at den kan få inntil 351 nye kilometer med rekkevidde på bare 15 minutter lading. I tillegg til å dra nytte av 800V-teknologi kan bilen helt sømløst også benytte 400V-lading.

  IONIQ 6 drar også nytte av E-GMP i sin klasseledende akselavstand på hele 2 950 mm. Det betyr svært god benplass foran og bak, og et meget romslig interiør. Med E-GMP kan IONIQ 6 også fungere som et hjemmekontor, eller til og med som en gigantisk mobil powerbank takket være avansert V2L-tenologi (Vehicle-to-Load). Med V2L kan IONIQ 6 gi strøm til alle vanlige elektriske apparater som fungerer på en 16A-kurs, og kan til og med gi strøm til en hytte.

  Slik fikk IONIQ 6 den laveste luftmotstanden i Hyundais portefølje

  Hyundai har maksimert og optimalisert rekkevidden i IONIQ 6 gjennom omfattende arbeid med aerodynamisk design og ingeniørbragder. Bilens luftmotstandskoeffisient på 0,21 Cd er den laveste i Hyundais portefølje, og blant de laveste i bilindustrien.

  Bilens aerodynamiske silhuett og en rekke smarte designelementer ligger bak. Blant annet har IONIQ 6 active air flaps, wheel air curtains, wheel gap reducers og en integrert hekkspoiler. Særlig nyskapende er wheel gap reducers, som enkelt forklart minimerer luftmotstanden i forkant av hjulbuen og sørger for en jevn luftstrøm forbi dekket. I tillegg til å gi økt aerodynamikk, bidrar disse til økt kjørekomfort.

  - Vi har jobbet hardt for å skape en av de mest effektive elbilene på markedet, sier Byung Hoon Min, som leder Total Vehicle Performance Development Center i Hyundai Motor Company.

  - Det store fokuset vi har hatt på å forbedre aerodynamikken har gjort at vi har oppnådd en av de lengste helelektriske rekkeviddene i verden, og dét fjerner rekkeviddeangst og får flere til å velge elbil.

  Elektrisk rekkevidde (AER) og energieffektivitet for alle varianter av IONIQ 6: 


   Emner

   Kategorier


   Hyundai Motor Norway tilbyr innovative, moderne og driftssikre biler med høy kvalitet. Hyundai har de siste årene utviklet seg til å bli et ledende selskap på nullutslippsmobilitet, og er et av Norges mest solgte bilmerker. Hyundai har den bredeste porteføljen av elektrifiserte drivlinjer i verden.

   Kontakter

   Øyvind L. Knudsen

   Øyvind L. Knudsen

   Pressekontakt Kommunikasjonsdirektør

   Relatert innhold

   Velkommen til Hyundai Motor Norway.

   Hyundai Motor Norway tilbyr innovative, moderne og driftssikre biler med høy kvalitet. Hyundai har de siste årene utviklet seg til å bli et ledende selskap på nullutslippsmobilitet, og er et av Norges mest solgte bilmerker. Hyundai har den bredeste porteføljen av elektrifiserte drivlinjer i verden, og fra 2023 selger merket kun helelektriske biler i Norge. Ved selskapets norske hovedkontor på Alna i Oslo er det cirka 40 ansatte.

   Hyundai skaper og utvikler innovative teknologier, økosystemer og mobilitetsløsninger i dag, slik at vi kan gjøre det beste og riktige for mennesker i morgen.

   Vil du vite mer om Hyundai, gå til www.hyundai.com.

   Hyundai Motor Norway
   Alf Bjerckes vei 8
   0582 Oslo
   Norway