Gå videre til innhold
Hyundai IONIQ 6. Foto: Hyundai Motor Company
Hyundai IONIQ 6. Foto: Hyundai Motor Company

Pressemelding -

Hyundai avslører helt nye IONIQ 6, med strømlinjeformet og innovativt design

 • Hyundai avduker det helt nye tilskuddet til IONIQ-porteføljen, med strømlinjeformet estetikk og funksjonell effektivitet under designtemaet Ethical Uniqueness
 • Bilens kokongliknende kupé preges av smarte komfortløsninger og belysning som kan tilpasses etter eget ønske. Alt for å skape et personlig og romslig interiør
 • Den aerodynamiske profilen med én kurve og konturer som er nøye utformet sørger for Hyundais laveste luftmotstandskoeffisient på bare 0,21
 • IONIQ 6 introduserer Hyundais redesignede H-emblem, og benytter over 700 parametriske piksler for et unikt lysdesign
 • Bærekraftige materialer er benyttet i en rekke deler, og reflekterer Hyundais forpliktelse til ren mobilitet

Hyundai Motor Company har i dag offentliggjort det strømlinjeformede og tidløse designet til mye omtalte og etterlengtede IONIQ 6. Bilen er andre modell på selskapets dedikerte elbilportefølje IONIQ.

IONIQ 6 beskrives av Hyundai som Electrified Streamliner, takket være bilens strømlinjeformede og aerodynamiske design. Bilen gjør også nytte av en rekke bærekraftige materialer som reflekterer fremtidens elektriske verdier.

IONIQ 6 er kraftig inspirert av konseptbilen Prophecy, og karakteriseres dermed av rene og enkle linjer som skaper en aerodynamisk form som av Hyundais designere kaller Emotional Efficiency. IONIQ 6 har en strømlinjeformet typologi og et gjennomtenkt kokongliknende interiør som til sammen skaper en silhuett som er elbilfremtiden verdig. Det overordnede designtemaet kalles Ethical Uniqueness, og speiler Hyundais kundeorienterte forpliktelse til både energieffektivitet og bærekraftig ansvarlighet.

- IONIQ 6 kobler en følelsesmessig sammenheng av funksjonalitet og estetikk, sier toppleder og president for Hyundai Design Center, SangYup Lee.

- Det gjenkjennelige og strømlinjeformede designet er et resultat av samarbeide mellom designere og ingeniører, med et enormt fokus på detaljer og kundeorienterte verdier som kjerne. Vi har skapt IONIQ 6 som en gjennomtenkt kokong med personlig plass for alle.

  Et menneskeorientert design som er både etisk og unikt

  IONIQ 6 demonstrerer et etisk og unikt design gjennom energieffektivitet og bærekraftige materialvalg. Bilens designutvikling var menneskeorientert fra dag én, med et interiør som ble utviklet samtidig som eksteriøret. En rekke tiltak er gjort for å maksimere og optimalisere interiøret. Gjennom å strekke kupéen både forover og bakover, har bilen fått en unik strømlinjeformet silhuett og et romslig interiør.

  Hyundai IONIQ 6. Foto: Hyundai Motor Company

  På lik linje med prisvinnende IONIQ 5, implementerer IONIQ 6 Hyundais Look-designstrategi, som gir hver enkelt modell et unikt utseende, litt som brikkene på et sjakkbrett. Gjennom å velge et kundeorientert fokus, utvikler Hyundai bildesign som er tilpasset en rekke forskjellige livsstiler, heller enn å gå for en «one-style-fits-all»-tilnærming.

  Én kurve som gir stilig, men funksjonell, estetikk

  IONIQ 6 er en elektrisk streamlinersom virkeliggjør ideen om Emotional Efficiency, eller effektivitet med følelser. Dette gjennom å tilfredsstille behovene for både estetikk og funksjonalitet. Den aerodynamiske og rene silhuetten har enkle og pene linjer som skaper en ny elbiltypologi.

  Bilen har en ekstremt lav luftmotstandskoeffisient på bare 0,21. Dette skyldes blant annet den lave nesen, smarte aktive luftinntak, redusert hjulmellomrom, og muligheten for smale digitale sidespeil. I tillegg har bilen aerodynamiske elementer som den elliptiske og vingeinspirerte spoiler-wingleten, båthaledesign, og luftstrømsprofiler. Under bilen har man oppnådd økt aerodynamikk ved å dekke til hele undersiden, optimalisere deflektorene og å redusere mellomrom i hjulbuene.

  Hyundai IONIQ 6. Foto: Hyundai Motor Company

  IONIQ 6 har også over 700 integrerte parametriske piksler i designet, blant annet i hovedlykter, baklysene, sensorer, rundt luftventilene og i senterkonsollen. Alt for å forsterke og understreke IONIQs unike identitet.

  Hekkspoileren har integrerte parametriske lyspiksler som gir en iøynefallende lysutførelse når bilen bremses. IONIQ 6 har også fått Hyundais redesignede H-emblem både i front og hekk.

  Kokonginspirert interiør gir gjennomtenkte personlige løsninger på veien

  IONIQ 6 har et kokongformet interiør som både er komfortabelt og skapt for en personlig opplevelse. Det er fylt med praktiske funksjoner og bærekraftige materialer, som legger til rette for gjennomtenkt og miljøvennlig mobilitet.

  Med Hyundais banebrytende dedikerte elbilplattform E-GMP (Electric-Global Modular Platform) har designerne hatt friheten til å strekke interiøret både forover og bakover. Dermed har bilen optimal benplass og romslighet som gir høy komfort. I likhet med IONIQ 5 gir plattformen et helt flatt gulv i IONIQ 6, noe som bidrar kraftig til følelsen av svært god plass.

  Interiørarkitekturen er brukerorientert, og det ser man eksempelvis i de ergonomiske og intuitive betjeningsflatene som gir minimalt med distraksjon under kjøring. Det modulære skjermgrensesnittet med to store 12’’ skjermer er smart integrert i interiøret, mens senterkonsollen med brodesign gir nyttig og generøs lagringsplass.

  Stemningsbelysning med to soner sørger for stilig interiørbelysning i IONIQ 6. Man kan velge i et spekter av 64 farger, og seks tofargede temaer er predefinert og utviklet av fargeeksperter for å gi en avslappet og komfortabel følelse om bord. I rattet har man fire piksellys som er en del av kommunikasjonen mellom fører og bil.

  Ved å fjerne knapper fra fordørene har man gitt mer pusterom i kupéen, og samtidig økt lagringsplassen. Transparente paneler fordelt i dører og konsoller øker plassfølelsen ytterligere.

  Interiøret i IONIQ 6 har bærekraftige materialer, og er tilgjengelig i flere stilige fargekombinasjoner. Blant annet får man økologisk behandlet skinn i setene, bio-PET i taktrekk, kunstmateriale av bio-TPO i dashbord, biolakk med vegetabilske oljer og gulvmatter med resirkulert fiskegarn, for å nevne noe.

  Flere detaljer om IONIQ 6 slippes under verdenspremieren i juli, inkludert fulle spesifikasjoner, samt hvilke smarte nyttefunksjoner og avanserte teknologier bilen byr på.

  Les mer om IONIQ 6 her: https://ioniq6.hyundai.com.

  Emner

  Kategorier


  Hyundai Motor Norway tilbyr innovative, moderne og driftssikre biler med høy kvalitet. Hyundai har de siste årene utviklet seg til å bli et ledende selskap på nullutslippsmobilitet, og er et av Norges mest solgte bilmerker. Hyundai har den bredeste porteføljen av elektrifiserte drivlinjer i verden.

  Kontakter

  Øyvind L. Knudsen

  Øyvind L. Knudsen

  Pressekontakt Produkt & PR-sjef

  Relatert innhold

  Velkommen til Hyundai Motor Norway.

  Hyundai Motor Norway tilbyr innovative, moderne og driftssikre biler med høy kvalitet. Hyundai har de siste årene utviklet seg til å bli et ledende selskap på nullutslippsmobilitet, og er et av Norges mest solgte bilmerker. Hyundai har den bredeste porteføljen av elektrifiserte drivlinjer i verden, og fra 2023 selger merket kun helelektriske og hydrogenelektriske biler i Norge. Ved selskapets norske hovedkontor på Alna i Oslo er det cirka 35 ansatte.

  Hyundai skaper og utvikler innovative teknologier, økosystemer og mobilitetsløsninger i dag, slik at vi kan gjøre det beste og riktige for mennesker i morgen.

  Vil du vite mer om Hyundai, gå til www.hyundai.com.

  Hyundai Motor Norway
  Alf Bjerckes vei 8
  0582 Oslo
  Norway