Gå videre til innhold
IONIQ 5 har vunnet prisen som Årets Bil i verden. Foto: Hyundai
IONIQ 5 har vunnet prisen som Årets Bil i verden. Foto: Hyundai

Pressemelding -

Hyundai IONIQ 5 med storeslem i World Car Awards - kåret til Årets Bil i verden, årets elbil og årets bildesign

 • IONIQ 5 har nettopp vunnet tittelen som årets bil i verden. Utnevnelsen skjedde under New York Auto Show, og juryen bestod av 102 eksperter fra 33 land
 • IONIQ 5 vant også kategoriene for årets elbil og årets bildesign, og tok dermed hjem alle prisene den var nominert til
 • Den innovative crossoveren er den første i Hyundais nye elbilæra, med utgangspunkt i den avanserte elbilplattformen E-GMP
 • IONIQ 5 kan lades fra 10-80 prosent på så lite som 18 minutter, og har i 2023-utgaven maksimal rekkevidde på over 500km. Bilen byr på innovasjoner som V2L
 • IONIQ 5 har allerede vunnet en rekke priser, og er blant annet kåret til Årets Bilkjøp i Norge, Årets Bil i Tyskland og Årets Bil i Storbritannia, for å nevne noe
 • Som en leverandør av smarte mobilitetsløsninger, planlegger Hyundai å lansere 17 helelektriske modeller innen 2030, inkludert elbiler fra luksusmerket Genesis

Prisvinnende IONIQ 5 har i dag vunnet den svært gjeve tittelen som World Car of the Year for 2022, og er dermed årets bil i verden. I tillegg gjorde IONIQ 5 rent bord ved å vinne i kategoriene årets elbil og årets bildesign.

IONIQ 5 slo dermed 27 konkurrenter fra alle prisklasser og segmenter i bilindustrien. World Car Awards slapp nyheten om resultatet i en seremoni under New York International Auto Show (NYIAS).

IONIQ 5 fikk den høythengende utnevnelsen av en jury bestående av 102 motorjournalister fra 33 land over hele verden. Bilen ble anerkjent for sine egenskaper, imponerende rekkevidde og banebrytende design. Den innovative elbilen har allerede vunnet en lang rekke priser internasjonalt, og vant til slutt over et utvalg tøffe finalister.

IONIQ 5 er den første modellen i Hyundais dedikerte elbilportefølje IONIQ. Bilen drar full nytte av den banebrytende elbilplattformen E-GMP (Electric-Global Modular Plattform), og byr dermed på 800V-ladeteknologi for ultrarask lynlading. I tillegg gjør plattformen at IONIQ 5 har enormt mye plass og fleksibilitet, takket være elementer som en akselavstand på hele 3 meter. Dette betyr at bilen er mye større innvending enn en tradisjonell bil. Med bakhjulstrekk og den nye batteripakken på 77,4 kWt som tilbys fra 2023-modellen, har bilen en forventet rekkevidde på over 500 km. Som tidligere har bilen avansert teknologi som Vehicle-to-Load (V2L), toppmoderne sikkerhets- og førerassistentsystemer, og tilkoblede løsninger som gir en ultimat opplevelse om bord.

- Vi er virkelig beæret over å motta disse prestisjefylte prisene, som anerkjenner talentet og det harde arbeidet som alle våre ansatte og partnere legger ned i Hyundai Motor Company. Vår visjon er å legge til rette for fremgang for menneskeheten (Progress for Humanity er Hyundais visjon, red. anm.), og denne bekreftelsen på vår metode vil gjøre at vi jobber enda hardere for å gjøre visjonen til virkelighet, sier President og CEO Jaehoon Chang i Hyundai Motor Company.

  Hyundai Motor gjennomgår en omfattende transformasjon fra tradisjonell bilprodusent til smart mobilitetsleverandør, og selskapet setter fart på elektrifiseringsstrategien for å bli verdens ledende elbilprodusent. Hyundai planlegger 17 helelektriske modeller innen 2023, inkludert elbiler fra luksusmerket Genesis. Innen samme år vil selskapet selge 1,87 millioner elbiler årlig.

  - IONIQ 5 representerer en avgjørende milepæl for oss i arbeidet vi gjør for en helt ny generasjon av smart mobilitet gjennom E-GMP-plattformens teknologiske løsninger, eksepsjonelle ytelser og en banebrytende tilnærming til design og plass. IONIQ 5 har gitt sterke inntrykk for stadig mer beviste kunder verden rundt, og bilens suksess støtter opp om elektrifiseringen av bilindustrien. Den raske utviklingen vi har i Hyundai vil fortsette gjennom 2022, og snart lanserer vi neste tilskudd til vår prisvinnende IONIQ-portefølje, sier Chang.

   IONIQ 5 leder an i en ny designæra for Hyundai, definert av det designerne kaller «Parametric Dynamics», der kinetiske og skarpe former definerer elbilens visuelle identitet. Den unike crossoveren har et eksteriørdesign som er karakterisert av rene og skarpe linjer som formidler bilens dynamiske nærvær på veien, samt parametriske piksellys som gir et varig inntrykk av både front og hekk.

   Innvendig drar IONIQ 5 full nytte av plattformens akselavstand på hele 3 000 millimeter, og har unike løsninger som en skyvbar senterkonsoll som gir større bevegelsesfrihet. En rekke overflater om bord er laget i miljøvennlige materialer, deriblant de økologisk behandlede skinnsetene, bærekraftige fibre malt med biomaling og det innovative paperettematerialet i dørene. Alt dette reflekterer bevisste kunders ønske om å kjøpe etisk forsvarlige og bærekraftige produkter.

   - Med IONIQ 5 hadde vi en målsetning å skape en helt ny mobilitetsopplevelse – rett og slett en game changer, sier toppsjef og leder av Hyundais globale designsenter, SangYup Lee.

   - Denne ekstraordinært gode bilen ble mulig takket være det lidenskapelige og fokuserte arbeidet til designere og ingeniører som har flyttet grensene for hva som er mulig med en elbil.

    IONIQ 5 ble valgt som World Car of the Year fra et utvalg på totalt 28 konkurrenter, og etter hvert tre finalister. For å være en del av vurderingsgrunnlaget må en bil produseres i et volum på minst 10 000 enheter i året, priset under luksusnivå i hovedmarkedene, og være i salg i minst to store markeder på minst to kontinenter på et tidspunkt mellom 1. januar 2021 og 30. mars 2022.

    For tittelen som World Electric Vehicle of the Year ble IONIQ 5 valgt etter å ha konkurrert med 10 andre biler. Tittelen som World Car Design of the Year ble på sin side avgjort av et panel på seks eksperter fra Frankrike, Tyskland, Japan, Storbritannia og USA. Her vant IONIQ 5 over samtlige konkurrenter i alle de fem delkategoriene i årets World Car Awards, på kriterier innen design og innovasjon.

    - Vi er stolte over å være en del av det viktigste bilprisprogrammet i verden, sier Mark Schienberg som er president i New York Auto Show.

    - Vi er også glade for å ha folk tilbake på messen i dag for å utnevne vinneren live. De to siste årene har vært utfordrende for alle, men bilkjøperne er endelig klare for å komme hit og se og oppleve alle de fantastiske nye bilene og teknologiene som industrien viser frem. Gratulerer til alle finalistene.

     De årlige World Car Awards anerkjenner årets beste design, luksusbil, performancebil, bybil, elbil og ikke minst årets beste bil totalt. I februar utnevnte juryen Hyundai Motor Groups Chief Creative Officer, Luc Donckerwolke, til 2022 World Car Person of the Year. Dette for hans signifikante rolle i å utvikle nye modeller, inkludert IONIQ 5.

     - IONIQ 5 står frem som det fantastiske produktet den er, og vi tar enorm stolthet i å ha vunnet i alle de mulige kategoriene for IONIQ 5 under årets World Car Awards. Særlig er det utmerkelsen som Årets Bil i verden som vil stå igjen som en milepæl. Her i Norge har bilen vært nok en game changer fra Hyundai, og at nordmenn har omfavnet IONIQ 5 er en underdrivelse. De teknologiske nyvinningene kombinert med lang rekkevidde, utradisjonelt og nyskapende design, samt banebrytende fleksibilitets- og plassløsninger gjør at bilen passer perfekt i det norske markedet, sier Produkt- og PR-sjef Øyvind L. Knudsen i Hyundai Motor Norway, og legger til:

     - At vi nå kan legge World Car of the Year til i vår lange liste av utmerkelser henger høyere enn det aller meste, og vi kan ikke gjøre annet enn å glede oss til fremtiden og nye innovasjoner fra Hyundai.

      Emner

      Kategorier


      Hyundai Motor Norway tilbyr innovative, moderne og driftssikre biler med høy kvalitet. Hyundai har de siste årene utviklet seg til å bli et ledende selskap på nullutslippsmobilitet, og er et av Norges mest solgte bilmerker. Hyundai har den bredeste porteføljen av elektrifiserte drivlinjer i verden.

      Kontakter

      Øyvind L. Knudsen

      Øyvind L. Knudsen

      Pressekontakt Kommunikasjonsdirektør

      Relatert innhold

      Velkommen til Hyundai Motor Norway.

      Hyundai Motor Norway tilbyr innovative, moderne og driftssikre biler med høy kvalitet. Hyundai har de siste årene utviklet seg til å bli et ledende selskap på nullutslippsmobilitet, og er et av Norges mest solgte bilmerker. Hyundai har den bredeste porteføljen av elektrifiserte drivlinjer i verden, og fra 2023 selger merket kun helelektriske biler i Norge. Ved selskapets norske hovedkontor på Alna i Oslo er det cirka 40 ansatte.

      Hyundai skaper og utvikler innovative teknologier, økosystemer og mobilitetsløsninger i dag, slik at vi kan gjøre det beste og riktige for mennesker i morgen.

      Vil du vite mer om Hyundai, gå til www.hyundai.com.

      Hyundai Motor Norway
      Alf Bjerckes vei 8
      0582 Oslo
      Norway