Gå videre til innhold
Hyundai IONIQ 5. Foto: Hyundai
Hyundai IONIQ 5. Foto: Hyundai

Pressemelding -

OTA-oppdateringer tilgjengelig for Hyundais IONIQ 5-kunder

 • Alle IONIQ 5-kunder kan nå få tilgang til over the air-oppdateringer (OTA) av bilens kart og infotainmentenhet. Første utrulling starter i juni
 • Dette gir kundene en rekke fordeler, inkludert bedre brukervennlighet og vissheten om at IONIQ 5 alltid er oppdatert med siste tilgjengelige programvare
 • IONIQ 5 er kåret til World Car of the Year i 2022, og er samtidig Hyundais første modell med OTA i Europa

Over the air-oppdateringer (OTA) av infotainmentsystemet blir nå tilgjengelig for alle IONIQ 5-eiere.

Hyundai lanserer nå OTA for IONIQ 5, og første trådløse oppdatering er like rundt hjørnet. Den nye funksjonaliteten betyr at kundene nå vil kunne motta kommende oppdateringer av Bluelink-infotainmentsystemet og kart helt automatisk og trådløst via mobilnettet. Dermed vil man ikke lenger trenge å laste ned programvare og installere selv med en minnepenn, eller å levere bilen på verksted for oppdateringer. IONIQ 5 er den første Hyundai-modellen i Europa med OTA-støtte.

Med OTA-oppdateringer følger det en rekke kundefordeler, kanskje først og fremst ved at oppdateringer automatisk dukker opp i bilens infotainmentenhet, og at nedlasting og installering kan skje nær sagt hvor som helst så lenge det er god nok mobildekning. I tillegg har man tryggheten av at bilen alltid vil være oppdatert med de nyeste infotainmenttjenestene og forbedringene i ytelse og kvalitet.

For å gjøre bilen klar for OTA-oppdateringer må kundene sørge for å ha sitt system oppdatert til versjon 220211 eller nyere. Dette kan man enten gjøre ved å besøke en autorisert Hyundai-forhandler, eller ved å laste ned programvaren selv ved hjelp av Hyundais Navigation Updater.

Når dette er installert, vil Bluelink-infotainmentsystemet i IONIQ 5 sørge for å laste ned og installere fremtidige oppdateringer så snart de blir tilgjengelige over OTA.

OTA-oppdateringer vil dessuten skje i bakgrunnen, slik at man kan bruke infotainment og navigasjon mens oppdateringen foregår. Når oppdateringen er ferdig, vil man få en beskjed på smarttelefonen sin via Bluelink-appen.

Hyundai vil levere to OTA-oppdateringer årlig. Den første utrullingen starter i løpet av juni 2022, og vil rulles ut sekvensielt til alle IONIQ 5-eiere som har oppdatert infotainmentsystemet til versjon 220211 eller nyere. Altså vil utrullingen skje i tur og orden, for å sikre en best mulig brukeropplevelse. Den andre OTA-oppdateringen er ventet i løpet av andre halvår 2022.

  Emner

  Kategorier


  Hyundai Motor Norway tilbyr innovative, moderne og driftssikre biler med høy kvalitet. Hyundai har de siste årene utviklet seg til å bli et ledende selskap på nullutslippsmobilitet, og er et av Norges mest solgte bilmerker. Hyundai har den bredeste porteføljen av elektrifiserte drivlinjer i verden.

  Kontakter

  Øyvind L. Knudsen

  Øyvind L. Knudsen

  Pressekontakt Produkt & PR-sjef

  Relatert innhold

  Velkommen til Hyundai Motor Norway.

  Hyundai Motor Norway tilbyr innovative, moderne og driftssikre biler med høy kvalitet. Hyundai har de siste årene utviklet seg til å bli et ledende selskap på nullutslippsmobilitet, og er et av Norges mest solgte bilmerker. Hyundai har den bredeste porteføljen av elektrifiserte drivlinjer i verden, og fra 2023 selger merket kun helelektriske og hydrogenelektriske biler i Norge. Ved selskapets norske hovedkontor på Alna i Oslo er det cirka 35 ansatte.

  Hyundai skaper og utvikler innovative teknologier, økosystemer og mobilitetsløsninger i dag, slik at vi kan gjøre det beste og riktige for mennesker i morgen.

  Vil du vite mer om Hyundai, gå til www.hyundai.com.

  Hyundai Motor Norway
  Alf Bjerckes vei 8
  0582 Oslo
  Norway