Gå videre til innhold
Hyundai IONIQ 5. Foto: Hyundai
Hyundai IONIQ 5. Foto: Hyundai

Pressemelding -

OTA-oppdateringer tilgjengelig for Hyundais IONIQ 5-kunder

 • Alle IONIQ 5-kunder kan nå få tilgang til over the air-oppdateringer (OTA) av bilens kart og infotainmentenhet. Første utrulling starter i juni
 • Dette gir kundene en rekke fordeler, inkludert bedre brukervennlighet og vissheten om at IONIQ 5 alltid er oppdatert med siste tilgjengelige programvare
 • IONIQ 5 er kåret til World Car of the Year i 2022, og er samtidig Hyundais første modell med OTA i Europa

Over the air-oppdateringer (OTA) av infotainmentsystemet blir nå tilgjengelig for alle IONIQ 5-eiere.

Hyundai lanserer nå OTA for IONIQ 5, og første trådløse oppdatering er like rundt hjørnet. Den nye funksjonaliteten betyr at kundene nå vil kunne motta kommende oppdateringer av Bluelink-infotainmentsystemet og kart helt automatisk og trådløst via mobilnettet. Dermed vil man ikke lenger trenge å laste ned programvare og installere selv med en minnepenn, eller å levere bilen på verksted for oppdateringer. IONIQ 5 er den første Hyundai-modellen i Europa med OTA-støtte.

Med OTA-oppdateringer følger det en rekke kundefordeler, kanskje først og fremst ved at oppdateringer automatisk dukker opp i bilens infotainmentenhet, og at nedlasting og installering kan skje nær sagt hvor som helst så lenge det er god nok mobildekning. I tillegg har man tryggheten av at bilen alltid vil være oppdatert med de nyeste infotainmenttjenestene og forbedringene i ytelse og kvalitet.

For å gjøre bilen klar for OTA-oppdateringer må kundene sørge for å ha sitt system oppdatert til versjon 220211 eller nyere. Dette kan man enten gjøre ved å besøke en autorisert Hyundai-forhandler, eller ved å laste ned programvaren selv ved hjelp av Hyundais Navigation Updater.

Når dette er installert, vil Bluelink-infotainmentsystemet i IONIQ 5 sørge for å laste ned og installere fremtidige oppdateringer så snart de blir tilgjengelige over OTA.

OTA-oppdateringer vil dessuten skje i bakgrunnen, slik at man kan bruke infotainment og navigasjon mens oppdateringen foregår. Når oppdateringen er ferdig, vil man få en beskjed på smarttelefonen sin via Bluelink-appen.

Hyundai vil levere to OTA-oppdateringer årlig. Den første utrullingen starter i løpet av juni 2022, og vil rulles ut sekvensielt til alle IONIQ 5-eiere som har oppdatert infotainmentsystemet til versjon 220211 eller nyere. Altså vil utrullingen skje i tur og orden, for å sikre en best mulig brukeropplevelse. Den andre OTA-oppdateringen er ventet i løpet av andre halvår 2022.

  Emner

  Kategorier


  Hyundai Motor Norway tilbyr innovative, moderne og driftssikre biler med høy kvalitet. Hyundai har de siste årene utviklet seg til å bli et ledende selskap på nullutslippsmobilitet, og er et av Norges mest solgte bilmerker. Hyundai har den bredeste porteføljen av elektrifiserte drivlinjer i verden.

  Kontakter

  Øyvind L. Knudsen

  Øyvind L. Knudsen

  Pressekontakt Kommunikasjonsdirektør

  Relatert innhold

  Velkommen til Hyundai Motor Norway.

  Hyundai Motor Norway tilbyr innovative, moderne og driftssikre biler med høy kvalitet. Hyundai har de siste årene utviklet seg til å bli et ledende selskap på nullutslippsmobilitet, og er et av Norges mest solgte bilmerker. Hyundai har den bredeste porteføljen av elektrifiserte drivlinjer i verden, og fra 2023 selger merket kun helelektriske biler i Norge. Ved selskapets norske hovedkontor på Alna i Oslo er det cirka 40 ansatte.

  Hyundai skaper og utvikler innovative teknologier, økosystemer og mobilitetsløsninger i dag, slik at vi kan gjøre det beste og riktige for mennesker i morgen.

  Vil du vite mer om Hyundai, gå til www.hyundai.com.

  Hyundai Motor Norway
  Alf Bjerckes vei 8
  0582 Oslo
  Norway