Gå videre til innhold
Hyundai IONIQ 5. Foto: Hyundai Motor Europe
Hyundai IONIQ 5. Foto: Hyundai Motor Europe

Pressemelding -

Hyundai slipper norske priser for oppgraderte IONIQ 5 – salget starter umiddelbart

  • Hyundai oppgraderer IONIQ 5 med nytt utstyr og større batteripakke
  • Norske priser er nå klare, og gjør IONIQ 5 enda mer attraktiv med mer standardutstyr og lengre rekkevidde
  • Oppgraderte IONIQ 5 kan bestilles fra og med i dag hos norske Hyundai-forhandlere

Hyundai Motor Norway har i dag sluppet nye priser for IONIQ 5 i oppgradert utgave, og salget starter umiddelbart.

IONIQ 5 oppgraderes fra modellår 2023 med flere nyheter, blant annet en større batteripakke på 77,4 kWt. I tillegg får bilen flere andre forbedringer som vil sørge for en enda bedre kjøreopplevelse. Dette inkluderer batteriforvarming og muligheten for kamerabaserte digitale speil.

Hyundai lanserte IONIQ 5 i februar 2021, og modellen var den første på selskapets dedikerte elbilplattform E-GMP (Electric Global Modular Platform). Bilen har siden blitt svært populær både blant journalister og Hyundais kunder. I fjor vant IONIQ 5 en rekke priser, hvorav mer enn 30 var sammenlagtseire i europeiske markeder. Blant annet vant bilen prestisjetunge Årets Bil-utmerkelser i Tyskland, Storbritannia, Danmark, Sveits, Irland og Estland. Her hjemme ble bilen kåret til Årets beste bilkjøp av NAF Motor.

Oppdaterte IONIQ 5 får kamerabaserte speil både innvendig og utvendig som tilvalg gjennom den nye pakken Vision Pack Plus. Det digitale innvendige speilet (FDM, Full Display Mirror) optimaliserer utsynet bakover, med et høytmontert kamera i hekken. I tillegg får bilen mulighet for digitale utvendige speil (DSM, Digital Side Mirrors). Disse speilene er et høyteknologisk utstyrselement som sørger for lavere luftmotstand, og som vil gi IONIQ 5-kunder et helt klart utsyn bakover.

Samtidig vil bilens nye batteriforvarming gjøre at IONIQ 5 automatisk kan tilpasse batteritemperaturen under kjøring for å sikre optimale ladeforhold når man kommer frem til en ladestasjon. Dette sørger for forbedret ladehastighet i kaldt vær, og funksjonen aktiveres automatisk når man legger inn en hurtig- eller lynlader i bilens navigasjonssytem med tilkoblet navigasjon. Batteriforvarmingen er standard på alle utgaver av IONIQ 5 modellår 2023.

De forbedrede fjæringene (Smart Frequency Dampers, SFD) sørger på sin side for bedre respons fra både for- og bakakslingen, og gir dermed enda bedre kjørekomfort. Også disse er standard på alle utgaver.

Oppgraderte IONIQ 5 er foreløpig ikke typegodkjent, noe som betyr at tekniske data ikke er endelige. Rekkevidden for utgaven med bakhjulstrekk og 19’’ felger er imidlertid ventet å bli på over 500 kilometer. Samtlige utgaver får solid rekkeviddeøkning.

- Med oppgraderingene på 2023-utgaven blir IONIQ 5 enda bedre. Lengre rekkevidde er alltid populært, og batteriforvarming er utstyr som er veldig etterspurt i det norske markedet. IONIQ 5 er allerede ekstremt populær, og er landets nest mest registrerte bil så langt i 2022. Med disse oppgraderingen er det grunn til å tro at bilen fortsetter det fantastiske momentet den har blant norske bilkjøpere, sier Produkt- og PR-sjef Øyvind Lillestrøm Knudsen i Hyundai Motor Norway.

    Som tidligere er IONIQ 5 i det norske markedet topputstyrt i Premium-utstyrsnivå med stor batteripakke som standard, og man kan velge mellom bak- eller firehjulsdrift. I tillegg kan man velge å legge på 20’’ lettmetallfelger, samt de to attraktive tilleggspakkene Vision Pack og Vision Pack Plus.


    Priser:

    IONIQ 5 Long Range RWD Premium - 479 000 kroner

    IONIQ 5 Long Range AWD Premium - 509 000 kroner

    20'' lettmetallfelger - 5 000 kroner

    Vision Pack (krever 20'' lettmetallfelger) - 15 000 kroner

    Vision Pack Plus (krever Vision Pack) - 15 000 kroner

    Grunnpriser eks. veiledende leveringstillegg på 10 900 kroner

    Komplett prisliste her. 

    Emner

    Kategorier


    Hyundai Motor Norway tilbyr innovative, moderne og driftssikre biler med høy kvalitet. Hyundai har de siste årene utviklet seg til å bli et ledende selskap på nullutslippsmobilitet, og er et av Norges mest solgte bilmerker. Hyundai har den bredeste porteføljen av elektrifiserte drivlinjer i verden.

    Kontakter

    Øyvind L. Knudsen

    Øyvind L. Knudsen

    Pressekontakt Kommunikasjonsdirektør

    Relatert innhold

    Velkommen til Hyundai Motor Norway.

    Hyundai Motor Norway tilbyr innovative, moderne og driftssikre biler med høy kvalitet. Hyundai har de siste årene utviklet seg til å bli et ledende selskap på nullutslippsmobilitet, og er et av Norges mest solgte bilmerker. Hyundai har den bredeste porteføljen av elektrifiserte drivlinjer i verden, og fra 2023 selger merket kun helelektriske biler i Norge. Ved selskapets norske hovedkontor på Alna i Oslo er det cirka 40 ansatte.

    Hyundai skaper og utvikler innovative teknologier, økosystemer og mobilitetsløsninger i dag, slik at vi kan gjøre det beste og riktige for mennesker i morgen.

    Vil du vite mer om Hyundai, gå til www.hyundai.com.

    Hyundai Motor Norway
    Alf Bjerckes vei 8
    0582 Oslo
    Norway