Gå videre til innhold
Hyundai IONIQ 5. Foto: Hyundai Motor Company
Hyundai IONIQ 5. Foto: Hyundai Motor Company

Pressemelding -

Hyundai overgikk markedet i Europa kraftig

 • Med et totalvolum på 515 886 solgte biler i Europa i 2021 fikk Hyundai en vekst på hele 21,6 prosent
 • Salget av biler med del- eller helelektrisk drivlinje økte med 77 prosent fra 2020
 • Selskapet oppnådde rekordhøye markedsandeler i Tyskland, Storbritannia, Frankrike, Italia og Spania. I Norge fikk Hyundai tidenes høyeste volum

Hyundai gikk mot strømmen i 2021, og leverte knallsterk vekst i et fallende marked. I tillegg økte elektrifiseringen kraftig.

Hyundai Motor avsluttet 2021 med kraftig salgsvekst i Europa. I et fallende totalmarked fikk selskapet en salgsvekst på hele 21,6 prosent. 515 886 nye Hyundai ble solgt og levert i Europa i fjor, og 35 prosent av disse hadde del- eller helelektriske drivlinjer. Hyundai har fortsatt verdens bredeste portefølje av elektriske drivlinjer, med alt fra 48V mildhybrid, via hybrider og ladbare hybrider, til rene elbiler og hydrogenelektriske biler. Veksten for slike drivlinjer var på hele 77 prosent fra 2020 til 2021, og Hyundai leverte 72 509 rene elbiler i Europa i fjor. 7 715 av disse elbilene ble levert i Norge. Dermed var elbilandelen på 14,1 prosent i Europa som helhet, mens elbilsalget utgjorde 89 prosent av Hyundais totalvolum på 8 667 registrerte biler i Norge i 2021. Unikt for Norge var at dette både ble tidenes salgsår for Hyundai, og at samtlige biler som ble solgt var enten helelektriske eller ladbare. 

- Hyundai fikk et knallsterkt år i Norge i 2021, og leverte soleklar ny salgsrekord. Minst like imponerende er det at merket vokser med nesten 22 prosent i et fallende europeisk marked. Det vitner om høy attraktivitet for våre produkter, og vi tror kundene setter stor pris på den teknologiske lederrollen vi har tatt innen lav- og nullutslippsmobilitet, sier Produkt- og PR-sjef Øyvind Lillestrøm Knudsen i Hyundai Motor Norway.

- Vi er godt vant med elbilsalg i Norge, og her til lands har vi ligget med en helelektrisk andel på eller over 90 prosent i noen år allerede. At elektriske drivlinjer vokser med 77 prosent i Europa bekrefter hvilken retning det går i, og som selskap skal vi være helt over på rene elbiler i det europeiske markedet allerede i 2035. Det er både ambisiøst og forpliktende for en så stor bilprodusent som Hyundai.

Rekordtall i nøkkelmarkeder

Hyundai fikk i 2021 en markedsandel på 4,4 prosent i Europa, mens markedsandelen i Norge var 4,92 prosent. I fire av de største markedene i Europa endte året med rekordhøye andeler.

I Tyskland ble det i fjor solgt 106 620 nye Hyundai, og det ga en markedsandel på 4,1 prosent. I Spania var markedsandelen 6,7 prosent, tilsvarende 57 508 registrerte biler. Etter lanseringen av IONIQ 5 var Hyundai Spanias mest solgte merke i andre halvår, og for året som helhet endte merket som femte største i markedet, og største asiatiske merke.

Også i Norge var andre halvår svært bra for Hyundai, og fra leveringsstart for IONIQ 5 i mai-juni var Hyundai landets syvende største merke. IONIQ 5 var i samme periode Norges sjette mest registrerte bil.

I Italia endte 2021 med en markedsandel på 3,1 prosent, mens merket fikk en andel på 4,2 prosent i Storbritannia. Også dette markerte rekordsterke år, og i sistnevnte var veksten fra 2020 til 2021 på hele 47 prosent takket være en rekke nye modeller, inkludert IONIQ 5.

77 prosent elektrisk vekst

Salget av hel- og delelektriske biler økte med hele 77 prosent i 2021 sammenlignet med året før. Hyundai solgte dermed 182 437 elektrifiserte og elektriske biler i Europa i fjor, og av disse var 72 509 rene nullutslippsbiler. Nullutslippssalget til Hyundai økte dermed med 26 prosent i fjor, og utgjorde 14,1 prosent av totalvolumet. Elektriske drivlinjer stod totalt for 35 prosent av salget.

KONA Electric ble mest solgte elbil, med en salgsvekst på 21 prosent. IONIQ 5 ble også svært godt tatt imot i de europeiske markedene, og modellen stod for 3,7 prosent av det totale volumet til Hyundai i fjor. I Norge var IONIQ 5 merkets mest solgte bil i 2021, og den stod for 41 prosent av Hyundai-salget. Tett bak fulgte KONA Electric med 37,9 prosent av totalen.

På Europanivå var TUCSON fortsatt Hyundais mest solgte bilmodell med 152 257 solgte biler. Det tilsvarte 29,5 prosent av Hyundai-salget i Europa i 2021.

- At vi klarte å overgå markedet i Europa er et ekte bevis på styrken i vår portefølje og vår kvalitet, sier Hyundais Europapresident Michael Cole i en kommentar, og fortsetter:

- I 2021 møtte vi utfordringer med forsyningskjeden og pandemien, og sistnevnte fortsatte å påvirke alt fra transport til hverdagsliv. Likevel klarte forhandlernettverket vårt å opprettholde sitt høye servicenivå, tross vanskelige omstendigheter. Det var en bekreftelse på at vår kundefokuserte tilnærming fungerer.

  Spennende 2022

  Etter den svært vellykkede lanseringen av IONIQ 5 i 2021, følger Hyundai opp med lansering av neste IONIQ-modell i 2022. IONIQ 6 blir en stor batterielektrisk sedan, som er basert på konseptbilen Prophecy.

  Selskapet har også hintet om nye N-modeller, som er Hyundais høyytelsesbiler. Globalt har selskapet et salgsmål på 4,3 millioner biler i inneværende år.

  Emner

  Kategorier


  Hyundai Motor Norway tilbyr innovative, moderne og driftssikre biler med høy kvalitet. Hyundai har de siste årene utviklet seg til å bli et ledende selskap på nullutslippsmobilitet, og er et av Norges mest solgte bilmerker. Hyundai har den bredeste porteføljen av elektrifiserte drivlinjer i verden.

  Kontakter

  Øyvind L. Knudsen

  Øyvind L. Knudsen

  Pressekontakt Kommunikasjonsdirektør

  Relatert innhold

  Velkommen til Hyundai Motor Norway.

  Hyundai Motor Norway tilbyr innovative, moderne og driftssikre biler med høy kvalitet. Hyundai har de siste årene utviklet seg til å bli et ledende selskap på nullutslippsmobilitet, og er et av Norges mest solgte bilmerker. Hyundai har den bredeste porteføljen av elektrifiserte drivlinjer i verden, og fra 2023 selger merket kun helelektriske og hydrogenelektriske biler i Norge. Ved selskapets norske hovedkontor på Alna i Oslo er det cirka 40 ansatte.

  Hyundai skaper og utvikler innovative teknologier, økosystemer og mobilitetsløsninger i dag, slik at vi kan gjøre det beste og riktige for mennesker i morgen.

  Vil du vite mer om Hyundai, gå til www.hyundai.com.

  Hyundai Motor Norway
  Alf Bjerckes vei 8
  0582 Oslo
  Norway