Gå videre til innhold
IONIQ 5. Foto: Hyundai Motor Europe
IONIQ 5. Foto: Hyundai Motor Europe

Pressemelding -

Hyundai oppdaterer IONIQ 5 med ny batteripakke og nytt utstyr

 • Hyundai oppdaterer IONIQ 5 med en ny 77,4 kWt-batteripakke
 • Kundene vil også kunne velge digitale kameraspeil innvendig og utvendig på utvalgte modeller
 • Bilen får også batteriforvarming, samt økt fjæringskomfort og forbedrede kjøreegenskaper med Smart Frequency Dampers.

Hyundai Motor Company gjør prisvinnende IONIQ 5 enda bedre med introduksjonen av 2023-modellen.

IONIQ 5 oppdateres fra modellår 2023 med flere nyheter, blant annet en større batteripakke på 77,4 kWt. I tillegg får bilen flere andre forbedringer som vil sørge for en enda bedre kjøreopplevelse i Hyundais prisvinnende familie-CUV. Dette inkluderer batteriforvarming og kamerabaserte digitale speil.

Hyundai lanserte IONIQ 5 i februar 2021, og modellen var den første på selskapets dedikerte elbilplattform E-GMP (Electric Global Modular Platform). Bilen har siden blitt svært populær både blant journalister og Hyundais kunder. I fjor vant IONIQ 5 en rekke priser, hvorav mer enn 30 var sammenlagtseire i europeiske markeder. Blant annet vant bilen den prestisjetunge Årets Bil-utmerkelsen i Tyskland, og i år er IONIQ 5 finalist til Årets Bil i Europa.

- IONIQ 5 har vært en stor suksess i de 12 månedene som har gått siden lanseringen, både i rene salgstall og som en merkevarebygger, sier toppsjef for produkt og markedsføring i Hyundai Motor Europe, Andreas-Christoph Hofmann.

- Konkurransen i segmentet blir imidlertid stadig tøffere, og vi lanserer dermed forbedringer for å forsvare vår posisjon som en teknologileder i bilindustrien.

  Oppdaterte IONIQ 5 får kamerabaserte speil både innvendig og utvendig som tilvalg på utvalgte modeller. Det digitale innvendige speilet (DCM, Digital Centre Mirror) optimaliserer utsynet bakover, med et høytmontert kamera i hekken. I tillegg får bilen mulighet for digitale utvendige speil (DSM, Digital Side Mirrors). Disse er allerede tilgjengelig i det koreanske markedet, og er et høyteknologisk utstyrselement som også europeiske kunder nå kan velge. DSM sørger for lavere luftmotstand, og vil gi IONIQ 5-kunder et helt klart bilde bakover.

  Samtidig vil bilens nye batteriforvarming gjøre at IONIQ 5 automatisk kan tilpasse batteritemperaturen under kjøring for å sikre optimale ladeforhold når man kommer frem til en ladestasjon. Dette sørger for forbedret ladehastighet i kaldt vær, og funksjonen aktiveres automatisk når man legger inn en hurtig- eller lynlader i bilens navigasjonssytem med tilkoblet navigasjon.

  De forbedrede fjæringene (Smart Frequency Dampers, SFD) sørger for bedre respons fra både for- og bakakslingen, og gir dermed enda bedre kjørekomfort.

  Oppdaterte IONIQ 5 blir tilgjengelig for europeiske kunder i andre halvår 2022.

  Emner

  Kategorier


  Hyundai Motor Norway tilbyr innovative, moderne og driftssikre biler med høy kvalitet. Hyundai har de siste årene utviklet seg til å bli et ledende selskap på nullutslippsmobilitet, og er et av Norges mest solgte bilmerker. Hyundai har den bredeste porteføljen av elektrifiserte drivlinjer i verden.

  Kontakter

  Øyvind L. Knudsen

  Øyvind L. Knudsen

  Pressekontakt Kommunikasjonsdirektør

  Relatert innhold

  Velkommen til Hyundai Motor Norway.

  Hyundai Motor Norway tilbyr innovative, moderne og driftssikre biler med høy kvalitet. Hyundai har de siste årene utviklet seg til å bli et ledende selskap på nullutslippsmobilitet, og er et av Norges mest solgte bilmerker. Hyundai har den bredeste porteføljen av elektrifiserte drivlinjer i verden, og fra 2023 selger merket kun helelektriske og hydrogenelektriske biler i Norge. Ved selskapets norske hovedkontor på Alna i Oslo er det cirka 40 ansatte.

  Hyundai skaper og utvikler innovative teknologier, økosystemer og mobilitetsløsninger i dag, slik at vi kan gjøre det beste og riktige for mennesker i morgen.

  Vil du vite mer om Hyundai, gå til www.hyundai.com.

  Hyundai Motor Norway
  Alf Bjerckes vei 8
  0582 Oslo
  Norway