Gå videre til innhold
Fra i dag garanterer Hyundai helt grønn lading med Charge myHyundai

Pressemelding -

Fra i dag garanterer Hyundai helt grønn lading med Charge myHyundai

 • Hyundai integrerer nå grønn energi som en del av selskapets smarte ladetjeneste Charge myHyundai
 • Selskapet sørger for at det kompenseres med grønn energi for hver eneste ladesesjon som gjennomføres
 • All Charge myHyundai-aktivitet kompenseres med 100 prosent grønn energi fra europeisk vindkraft

Hyundai Motor kan nå melde at selskapet integrerer grønn energi som en sentral del av Charge myHyundai.

Gjennom ladepartneren Digital Charging Solutions’ (DCS) tjeneste for grønn energi, vil Hyundai sikre at hver ladesesjon gjort gjennom Charge myHyundai kompenseres med tilsvarende mengde grønn energi tilbake til strømnettet. Med denne forpliktelsen er Hyundai en av de første bilprodusentene som tilbyr miljøvennlig offentlig elbillading.

Når de lades med fornybar energi, har elbiler som IONIQ 5 et livssyklusutslipp som ligger inntil 81 prosent lavere enn en normal fossilbil, ifølge en studie fra 2021. Imidlertid er det svært mange elbilkunder som ikke er klar over om de lader med grønn energi eller ei.

Hyundai forplikter seg dermed til fornybar grønn energi gjennom såkalte opphavsgarantier (Guarantees of Origin, GO). På den måten sikres det at hver eneste ladesesjon som gjøres gjennom Charge myHyundai kompenseres ved at tilsvarende mengde grønn energi sendes tilbake til strømnettet.

Grønne energileverandører genererer nullutslippsenergi ved å bruke fornybare ressurser som vind- eller solkraft. Et uavhengig organ autentiserer den grønne energien per MWt, og utsteder et GO-sertifikat.

Med denne nyheten får ikke Charge myHyundai-brukere bare ren grønn energi når de lader, men de bidrar også til å fremme ren og bærekraftig mobilitet gjennom å øke andelen fornybar energi generert i det europeiske markedet.

- Hyundai er en av de første bilprodusentene som tilbyr offentlig lading med grønn energi i Europa, sier President og toppsjef Michael Cole i Hyundai Motor Europe, og fortsetter:

- Gjennom å integrere energi fra fornybare kilder i Charge myHyundai, bidrar selskapet til ren og bærekraftig mobilitet for alle. Det er med på å skape en sunnere fremtid for nye generasjoner, og er helt i tråd med vår visjon om fremskritt for menneskeheten.

Toppsjef Jörg Reimann i ladepartneren DCS kan fortelle at selskapet er en sentral driver i bærekraftig mobilitet globalt.

- Ved å benytte GO-sertifikater kan vi garantere at 100 prosent av energien som konsumeres ved hver enkelt ladesesjon kompenseres tilbake til strømnettet med kraft fra europeiske vindturbiner. Det synliggjør dessuten markedets etterspørsel etter grønn energi, og er med på å bane veien fremover.

Charge myHyundai har Europas raskest voksende ladenettverk

I partnerskap med DCS gir Charge myHyundai kundene tilgang til et av verdens største ladenettverk, med over 300.000 ladepunkter i 29 europeiske land. Brukerne har tilgang til et integrert ladenettverk hvor alle de største operatørene i Europa er med. I Norge betyr det at man kan lade på nær sagt alle hurtig- og lynladere, gjennom operatører som Mer, Recharge, Eviny og IONITY. I tillegg kommer stadig nye operatører til, og blant annet vil Kople bli med i Charge myHyundai i 2022. Alt dette får man med én enkelt plattform for brukervennlig, smart og sømløs bruk.

Gjennom Charge myHyundai kan kundene enten lade med app eller ladekort, og kanskje best av alt, man får kun én regning og en kontrakt å forholde seg til.

Charge myHyundai er tilgjengelig for alle Hyundai-kunder som har en ladbar hybrid eller ren elbil, og ved kjøp av IONIQ 5 får man med et års gratis tilgang til IONITY Premium med ladepris på bare 1,65 kroner per kWt om man registrerer seg før 30. juni 2022. 

Et steg på veien mot karbonnøytralitet

Hyundai Motor Company har forpliktet seg til å oppnå full karbonnøytralitet innen 2045. Selskapets integrerte strategi for å oppnå dette har tre grunnpilarer; ren mobilitet, nestegenerasjons plattformer og grønn energi.

Som en del av dette vil Hyundai tilby renere og grønnere energiløsninger for alle, og dette inkluderer å redusere utslippene fra selskapets produksjonsprosesser.

I juli 2021 gikk Hyundai sammen med andre aktører i Hyundai Motor Group, og ble med i Climate Groups RE100. Dette er et globalt initiativ som har som målsetning å sikre 100 prosent fornybar energi. Under denne forpliktelsen vil Hyundais fabrikk i Tsjekkia (HMMC) bli selskapets første som går helt og holdent over til å bruke fornybar energi allerede i 2022.

- Hyundai forplikter seg til grønn og fornybar energi på stadig nye områder av forretningen, og Charge myHyundai er et veldig håndfast eksempel. Her får kundene i sin hverdag oppleve hvordan selskapet jobber for å sikre bærekraftige løsninger, og de kan selv være stolte av å bidra til forandringen, sier Produkt- og PR-sjef Øyvind Lillestrøm Knudsen i Hyundai Motor Norway.

- Målsetningene er skyhøye, at vi allerede nå får grønn energi som en integrert del av Charge myHyundai viser at utviklingen går raskt. Dette er enda et argument for hvorfor Charge myHyundai er en så god ladetjeneste, i tillegg til de konkurransedyktige prisene og den enkle brukeropplevelsen med ett kort, én app og en enkelt regning å forholde seg til.

  Emner

  Kategorier


  Hyundai Motor Norway tilbyr innovative, moderne og driftssikre biler med høy kvalitet. Hyundai har de siste årene utviklet seg til å bli et ledende selskap på nullutslippsmobilitet, og er et av Norges mest solgte bilmerker. Hyundai har den bredeste porteføljen av elektrifiserte drivlinjer i verden.

  Pressekontakt

  Øyvind L. Knudsen

  Øyvind L. Knudsen

  Pressekontakt Produkt & PR-sjef

  Relatert innhold

  Velkommen til Hyundai Motor Norway.

  Hyundai Motor Norway tilbyr innovative, moderne og driftssikre biler med høy kvalitet. Hyundai har de siste årene utviklet seg til å bli et ledende selskap på nullutslippsmobilitet, og er et av Norges mest solgte bilmerker. Hyundai har den bredeste porteføljen av elektrifiserte drivlinjer i verden, og fra 2021 selger merket kun ladbare, elektriske og hydrogenelektriske biler i Norge. Ved selskapets norske hovedkontor på Alna i Oslo er det cirka 30 ansatte.

  Hyundai skaper og utvikler innovative teknologier, økosystemer og mobilitetsløsninger i dag, slik at vi kan gjøre det beste og riktige for mennesker i morgen.

  Vil du vite mer om Hyundai, gå til www.hyundai.no eller www.hyundai.com.

  Hyundai Motor Norway
  Alf Bjerckes vei 8
  0582 Oslo
  Norway