Gå videre til innhold
Hyundais "Expanding Human Reach". Foto: Hyundai Motor Company.
Hyundais "Expanding Human Reach". Foto: Hyundai Motor Company.

Pressemelding -

Hyundai viser revolusjonerende metamobilitetskonsept på CES

  • Under årets CES vil Hyundai Motor dele sin visjon for robotikk i samfunnet og i metaverset under konsepetet «Expanding Human Reach» på CES. Målet er ubegrenset mobilitetsfrihet
  • Selskapet vil være en pioner med sitt nye metamobilitetskonsept, som går forbi fysisk bevegelse gjennom robotikk og et metavers som påvirker den virkelige verden
  • Hyundai ser for seg at grensene for fremtidens mobilitet vil viskes ut gjennom robotikkteknologier som AI og autonome egenskaper

Hyundai Motor Company har i dag vist frem sin visjon for bruken av robotikk både i den virkelige verden og i et eget metavers under CES 2022.

Hyundais fremtidsvisjoner for robotikk ble i dag vist frem for første gang under den viktige teknologimessen CES 2022. Under hovedtemaet «Expanding Human Reach» presenterte Hyundai Motor refleksjoner rundt hvordan selskapets robotikkutvikling vil drive paradigmeskiftet mot fremtidens mobilitet. I dette ligger en videreutvikling fra tradisjonelle transportmetoder som vil gi fullstendig bevegelsesfrihet for mennesker.

Robotikk er en sentral del av Hyundais skifte til smart mobilitetsleverandør. Gjennom oppkjøpet av Boston Dynamics har Hyundai satt et skarpt fokus på utvikling av robotikk som et ledd i å forbedre menneskers liv gjennom mobilitetsløsninger. Selskapet ser på robotikk og mobilitet som komplementære i den forstand at den ene akselererer utviklingen av den andre og vice versa. Sammen former de to en synergi som styrker både selskapet og fremskritt for menneskeheten, gjennom et robotikkdrevet «Mobility of Things»-økosystem (MoT).

Som et ledd i visjonen presenterte selskapet sitt nye konsept metamobilitet. Målsetningen er å skape et metaverssystem for smarte enheter som vil utvide mobilitetens rolle til virtuell virkelighet (VR). Dette vil i tur gjøre at mennesker kan overvinne de fysiske begrensninger som ligger i forflytning i tid og rom. Hyundai delte også sin visjon for hvordan roboter vil fungere som et medium mellom virkelighet og virtuelle rom. Dermed vil brukere kunne gjøre endringer i metaverset, som reflekteres i virkeligheten.

Selskapet ser for seg at grensene for fremtidens mobilitetsløsninger vil viskes ut gjennom videreutvikling av robotikkteknologier som kunstig intelligens (AI) og autonome egenskaper. Forskjellige mobilitetsløsninger, inkludert biler og flyvende urbane kjøretøyer (UAM), vil også fungere som smarte enheter som gir tilgang til metaversplattformen.

- I Hyundai høster vi styrkene som ligger i robotikk for å oppnå store ting. Vi ser for oss fremtidige mobilitetsløninger som muliggjøres av robotikk, og til og med en utvidelse av våre mobilitetsløsninger til metamobilitet, sa selskapets toppsjef Euisun Chung under presentasjonen.

- Denne visjonen vil muliggjøre grenseløs bevegelsesfrihet, og dermed fremskritt for menneskeheten.

    Se Hyundais presentasjon fra CES 2022 her.

    Emner

    Kategorier


    Hyundai Motor Norway tilbyr innovative, moderne og driftssikre biler med høy kvalitet. Hyundai har de siste årene utviklet seg til å bli et ledende selskap på nullutslippsmobilitet, og er et av Norges mest solgte bilmerker. Hyundai har den bredeste porteføljen av elektrifiserte drivlinjer i verden.

    Kontakter

    Øyvind L. Knudsen

    Øyvind L. Knudsen

    Pressekontakt Kommunikasjonsdirektør

    Relatert innhold

    Velkommen til Hyundai Motor Norway.

    Hyundai Motor Norway tilbyr innovative, moderne og driftssikre biler med høy kvalitet. Hyundai har de siste årene utviklet seg til å bli et ledende selskap på nullutslippsmobilitet, og er et av Norges mest solgte bilmerker. Hyundai har den bredeste porteføljen av elektrifiserte drivlinjer i verden, og fra 2023 selger merket kun helelektriske biler i Norge. Ved selskapets norske hovedkontor på Alna i Oslo er det cirka 40 ansatte.

    Hyundai skaper og utvikler innovative teknologier, økosystemer og mobilitetsløsninger i dag, slik at vi kan gjøre det beste og riktige for mennesker i morgen.

    Vil du vite mer om Hyundai, gå til www.hyundai.com.

    Hyundai Motor Norway
    Alf Bjerckes vei 8
    0582 Oslo
    Norway