Gå videre til innhold
Hyundai SANTA FE. Foto: Hyundai Motor Europe
Hyundai SANTA FE. Foto: Hyundai Motor Europe

Pressemelding -

Hyundai Motor Group topper anerkjent kvalitetsundersøkelse – tar tre av de fire første plassene

  • Hyundai Motor Groups merker gjør det knallsterkt i J.D. Powers «Vehicle Dependability Study», og gruppens kunder rapporterer de laveste problem- og frustrasjonstallene i det amerikanske bilmarkedet
  • Kia tar førsteplassen totalt, mens Genesis tar førsteplassen blant premiummerkene, samt fjerdeplassen totalt
  • Hyundai tar en sterk tredjeplass totalt, og Hyundai SANTA FE og SONATA tar topplasseringene i sine respektive segmenter

Hyundai Motor Group er den høyest rangerte bilprodusenten i J.D. Powers «Vehicle Dependability Study» for 2022.

J.D. Power står bak flere anerkjente kvalitetsstudier for bilbransjen i USA, og i 2022-utgaven av «Vehicle Dependability Study» gjør Hyundai Motor Group nok en gang svært solide målinger. Kia, Hyundai og Genesis kaprer hele tre av de fire første plassene i kvalitetsundersøkelsen, inkludert førsteplassen totalt og førsteplassen blant premiummerkene.

Kia scorer aller best totalt, mens Genesis er nummer én i premiumsegmentet, og nummer fire totalt. Hyundai som merke kaprer også en pallplass, og har tredje beste kvalitetsmåling i totalmarkedet.

Hyundai tar i tillegg topplasseringene i SUV- og sedansegmentene med SANTA FE og SONATA.

- Hyundai Motor Group utmerker seg også i år i J.D. Powers kvalitetsundersøkelser, og dette er en god bekreftelse på den svært høye kvaliteten som ligger i våre biler. At samtlige tre merker i gruppen gjør det så godt i en så omfattende test i et av verdens desidert viktigste og største bilmarkeder er enormt positivt, sier Produkt- og PR-sjef Øyvind Lillestrøm Knudsen i Hyundai Motor Norway.

    Undersøkelsen måles etter PP100-skalaen, som identifiserer antall problemer per 100 kjøretøyer. Kia tar topplasseringen med en PP100-score på 145, Hyundai tar en score på 148, mens Genesis har en score på 155. Dermed slår merkene snittet i bransjen med henholdsvis 47, 44 og 37 poeng.

    Undersøkelsen er gjennomført blant 29 487 amerikanske bilkjøpere, på tvers av 32 bilmerker. Samtlige kunder har kjøpt en 2019-modell, og 2022-testen er vesentlig strengere enn tidligere utgaver. For bransjen som helhet er problemraten dermed 59 prosent høyere enn i 2021, og snittantallet problemer etter PP100-skalaen er 192, opp fra 121 i fjor.

    Emner

    Kategorier


    Hyundai Motor Norway tilbyr innovative, moderne og driftssikre biler med høy kvalitet. Hyundai har de siste årene utviklet seg til å bli et ledende selskap på nullutslippsmobilitet, og er et av Norges mest solgte bilmerker. Hyundai har den bredeste porteføljen av elektrifiserte drivlinjer i verden.

    Kontakter

    Øyvind L. Knudsen

    Øyvind L. Knudsen

    Pressekontakt Kommunikasjonsdirektør

    Relatert innhold

    Velkommen til Hyundai Motor Norway.

    Hyundai Motor Norway tilbyr innovative, moderne og driftssikre biler med høy kvalitet. Hyundai har de siste årene utviklet seg til å bli et ledende selskap på nullutslippsmobilitet, og er et av Norges mest solgte bilmerker. Hyundai har den bredeste porteføljen av elektrifiserte drivlinjer i verden, og fra 2023 selger merket kun helelektriske biler i Norge. Ved selskapets norske hovedkontor på Alna i Oslo er det cirka 40 ansatte.

    Hyundai skaper og utvikler innovative teknologier, økosystemer og mobilitetsløsninger i dag, slik at vi kan gjøre det beste og riktige for mennesker i morgen.

    Vil du vite mer om Hyundai, gå til www.hyundai.com.

    Hyundai Motor Norway
    Alf Bjerckes vei 8
    0582 Oslo
    Norway