Gå videre til innhold
Hyundai IONIQ 5 er German Car of the Year 2022. Foto: Hyundai Motor Europe
Hyundai IONIQ 5 er German Car of the Year 2022. Foto: Hyundai Motor Europe

Pressemelding -

IONIQ 5 er Årets Bil 2022 i Tyskland

 • Hyundai IONIQ 5 vant finalerunden i «German Car of the Year” (GCOTY) for 2022, og er dermed Årets Bil i Tyskland
 • I den aller siste finalerunden stod det mellom IONIQ 5, Audi e-tron GT og Porsche 911 GT3, og Hyundais elektriske familiebil stakk av med seieren
 • I Norge ble det denne uken klart at IONIQ 5 er en av de ti finalistene til å vinne den norske Årets Bil-prisen, og her er resultatet ventet i løpet av de neste ukene

Et halvt år etter at IONIQ 5-salget startet i Europa har priser og de positive omtalene vært mangfoldige. Nå er det også klart at IONIQ 5 er kåret til Årets Bil for 2022 i Tyskland.

IONIQ 5 er vinneren av Tysklands Car of the Year-kåring for 2022 (GCOTY), og kan dermed skilte med en av de viktigste Årets Bil-titlene i Europa. I den aller siste finalerunden var en rekke tøffe konkurrenter allerede ristet av, og kampen stod mellom Hyundai IONIQ 5, Audi e-tron GT og Porsche 911 GT3.

Under GCOTY kjemper årets viktigste nye bilmodeller mot hverandre innenfor fem kategorier; Compact, Premium, Luxury, New Energy og Performance. En tyskspråklig internasjonal jury bestående av 20 motorjournalister tester og evaluerer bilene basert på produktegenskaper, relevans og hvor fremtidsrettede bilene er.

IONIQ 5 vant kategorien New Energy, og konkurrerte dermed med vinnerne i de andre kategoriene om den aller gjeveste utmerkelsen som Årets Bil for 2022.

- IONIQ 5 er ikke bare en enestående elektrisk bil. For oss er den toppmodellen i år, sier initiativtager og jurymedlem i GCOTY, Jens Meiners.

- IONIQ 5s unike kombinasjon av design, effektivitet og kjøreglede ga bilen score over gjennomsnittet i alle kategorier, og det var ingen svake punkter. I våre øyne er konseptet og batteriteknologien bak IONIQ 5 banebrytende. Selv om dette bare er en pris for Tyskland, er vi ikke i tvil om at IONIQ 5 har et globalt nedslagsfelt.

  Meiners får støtte fra Michael Cole, som er president og toppsjef i Hyundai Motor Europe.

  - At IONIQ 5 vinner denne prisen mot så gode og tøffe konkurrenter, gir oss et bevis på at vi har klart å skape en eksepsjonell bil som står frem blant konkurrentene i det europeiske bilmarkedet, sier han og fortsetter:

  - I tillegg viser denne seieren at elektriske biler blir stadig mer relevante for kunder i hele Europa. IONIQ 5 er nå den ledende bilmodellen i vår elektrifiseringsstrategi, og den driver Hyundais nullutslippsvisjoner fremover.

   Finalist til Årets Bil 2022 i Norge

   Også i Norge har mottakelsen av IONIQ 5 vært overveldende positiv, med seksere på terningen og rekordhøye testsummer. Blant annet ga NAF Motor IONIQ 5 85 poeng, som er deres høyeste score noensinne, mens VG kalte bilen et oppkomme av en elbil og delte ut toppscore. IONIQ 5 ble også kåret til Årets Bil 2021/2022 av teknologi- og AV-magasinet Lyd & Bilde tidligere i høst.

   Denne uken ble det kjent at IONIQ 5 er en av ti finalister til å bli Årets Bil 2022 i Norge, som deles ut av Dinside, Dagbladet og elbil24. Utfallet av finalerunden er ventet i løpet av de neste ukene.

   Emner

   Kategorier


   Hyundai Motor Norway tilbyr innovative, moderne og driftssikre biler med høy kvalitet. Hyundai har de siste årene utviklet seg til å bli et ledende selskap på nullutslippsmobilitet, og er et av Norges mest solgte bilmerker. Hyundai har den bredeste porteføljen av elektrifiserte drivlinjer i verden.

   Kontakter

   Øyvind L. Knudsen

   Øyvind L. Knudsen

   Pressekontakt Produkt & PR-sjef

   Relatert innhold

   Velkommen til Hyundai Motor Norway.

   Hyundai Motor Norway tilbyr innovative, moderne og driftssikre biler med høy kvalitet. Hyundai har de siste årene utviklet seg til å bli et ledende selskap på nullutslippsmobilitet, og er et av Norges mest solgte bilmerker. Hyundai har den bredeste porteføljen av elektrifiserte drivlinjer i verden, og fra 2023 selger merket kun helelektriske og hydrogenelektriske biler i Norge. Ved selskapets norske hovedkontor på Alna i Oslo er det cirka 35 ansatte.

   Hyundai skaper og utvikler innovative teknologier, økosystemer og mobilitetsløsninger i dag, slik at vi kan gjøre det beste og riktige for mennesker i morgen.

   Vil du vite mer om Hyundai, gå til www.hyundai.com.

   Hyundai Motor Norway
   Alf Bjerckes vei 8
   0582 Oslo
   Norway