Gå videre til innhold
Hyundai IONIQ 5 er German Car of the Year 2022. Foto: Hyundai Motor Europe
Hyundai IONIQ 5 er German Car of the Year 2022. Foto: Hyundai Motor Europe

Pressemelding -

IONIQ 5 er Årets Bil 2022 i Tyskland

 • Hyundai IONIQ 5 vant finalerunden i «German Car of the Year” (GCOTY) for 2022, og er dermed Årets Bil i Tyskland
 • I den aller siste finalerunden stod det mellom IONIQ 5, Audi e-tron GT og Porsche 911 GT3, og Hyundais elektriske familiebil stakk av med seieren
 • I Norge ble det denne uken klart at IONIQ 5 er en av de ti finalistene til å vinne den norske Årets Bil-prisen, og her er resultatet ventet i løpet av de neste ukene

Et halvt år etter at IONIQ 5-salget startet i Europa har priser og de positive omtalene vært mangfoldige. Nå er det også klart at IONIQ 5 er kåret til Årets Bil for 2022 i Tyskland.

IONIQ 5 er vinneren av Tysklands Car of the Year-kåring for 2022 (GCOTY), og kan dermed skilte med en av de viktigste Årets Bil-titlene i Europa. I den aller siste finalerunden var en rekke tøffe konkurrenter allerede ristet av, og kampen stod mellom Hyundai IONIQ 5, Audi e-tron GT og Porsche 911 GT3.

Under GCOTY kjemper årets viktigste nye bilmodeller mot hverandre innenfor fem kategorier; Compact, Premium, Luxury, New Energy og Performance. En tyskspråklig internasjonal jury bestående av 20 motorjournalister tester og evaluerer bilene basert på produktegenskaper, relevans og hvor fremtidsrettede bilene er.

IONIQ 5 vant kategorien New Energy, og konkurrerte dermed med vinnerne i de andre kategoriene om den aller gjeveste utmerkelsen som Årets Bil for 2022.

- IONIQ 5 er ikke bare en enestående elektrisk bil. For oss er den toppmodellen i år, sier initiativtager og jurymedlem i GCOTY, Jens Meiners.

- IONIQ 5s unike kombinasjon av design, effektivitet og kjøreglede ga bilen score over gjennomsnittet i alle kategorier, og det var ingen svake punkter. I våre øyne er konseptet og batteriteknologien bak IONIQ 5 banebrytende. Selv om dette bare er en pris for Tyskland, er vi ikke i tvil om at IONIQ 5 har et globalt nedslagsfelt.

  Meiners får støtte fra Michael Cole, som er president og toppsjef i Hyundai Motor Europe.

  - At IONIQ 5 vinner denne prisen mot så gode og tøffe konkurrenter, gir oss et bevis på at vi har klart å skape en eksepsjonell bil som står frem blant konkurrentene i det europeiske bilmarkedet, sier han og fortsetter:

  - I tillegg viser denne seieren at elektriske biler blir stadig mer relevante for kunder i hele Europa. IONIQ 5 er nå den ledende bilmodellen i vår elektrifiseringsstrategi, og den driver Hyundais nullutslippsvisjoner fremover.

   Finalist til Årets Bil 2022 i Norge

   Også i Norge har mottakelsen av IONIQ 5 vært overveldende positiv, med seksere på terningen og rekordhøye testsummer. Blant annet ga NAF Motor IONIQ 5 85 poeng, som er deres høyeste score noensinne, mens VG kalte bilen et oppkomme av en elbil og delte ut toppscore. IONIQ 5 ble også kåret til Årets Bil 2021/2022 av teknologi- og AV-magasinet Lyd & Bilde tidligere i høst.

   Denne uken ble det kjent at IONIQ 5 er en av ti finalister til å bli Årets Bil 2022 i Norge, som deles ut av Dinside, Dagbladet og elbil24. Utfallet av finalerunden er ventet i løpet av de neste ukene.

   Emner

   Kategorier


   Hyundai Motor Norway tilbyr innovative, moderne og driftssikre biler med høy kvalitet. Hyundai har de siste årene utviklet seg til å bli et ledende selskap på nullutslippsmobilitet, og er et av Norges mest solgte bilmerker. Hyundai har den bredeste porteføljen av elektrifiserte drivlinjer i verden.

   Kontakter

   Øyvind L. Knudsen

   Øyvind L. Knudsen

   Pressekontakt Kommunikasjonsdirektør

   Relatert innhold

   Velkommen til Hyundai Motor Norway.

   Hyundai Motor Norway tilbyr innovative, moderne og driftssikre biler med høy kvalitet. Hyundai har de siste årene utviklet seg til å bli et ledende selskap på nullutslippsmobilitet, og er et av Norges mest solgte bilmerker. Hyundai har den bredeste porteføljen av elektrifiserte drivlinjer i verden, og fra 2023 selger merket kun helelektriske biler i Norge. Ved selskapets norske hovedkontor på Alna i Oslo er det cirka 40 ansatte.

   Hyundai skaper og utvikler innovative teknologier, økosystemer og mobilitetsløsninger i dag, slik at vi kan gjøre det beste og riktige for mennesker i morgen.

   Vil du vite mer om Hyundai, gå til www.hyundai.com.

   Hyundai Motor Norway
   Alf Bjerckes vei 8
   0582 Oslo
   Norway