Gå videre til innhold
IONIQ 5 er Årets beste bilkjøp i Norge

Pressemelding -

IONIQ 5 er Årets beste bilkjøp i Norge

 • IONIQ 5 er kåret til Årets beste bilkjøp av NAF-magasinet Motor, i konkurranse med en rekke tøffe konkurrenter
 • På pris, ladeegenskaper og sete- og bagasjeromsfleksibilitet er IONIQ 5 klasseledende, og bilen ligger jevnt med de aller beste i de øvrige testkategoriene.
 • Tidligere i år fikk IONIQ 5 tildelt 85 testpoeng av Motor, og innehar dermed tidenes høyeste totalscore i Motors biltester

Etter et halvt år på markedet har IONIQ 5 gjort stor suksess både blant kunder og motorpressen. Nå tar den populære familieelbilen hjem den gjeve tittelen som Årets beste bilkjøp i Motor.

IONIQ 5 er vinneren av Årets beste bilkjøp i NAF-magasinet Motor, og styrker dermed sin allerede bekreftede posisjon som en av de mest attraktive bilene i det norske markedet.

Motor vurderer bilene innenfor en rekke testkategorier, og IONIQ 5 utmerker seg som klasseledende på pris, ladeegenskaper og sete- og bagasjeromsfleksibilitet. I de øvrige testkategoriene gjør IONIQ 5 det jevnt med de aller beste av konkurrentene.

Totalt sett har dette allerede gitt IONIQ 5 tidenes høyeste score fra Motor, med hele 85 testpoeng i deres biltest tidligere i år. At IONIQ 5 nå stikker av med tittelen Årets beste bilkjøp viser igjen hvor god bilen er.

«Bagasjevolumet er svært bra: 527 liter, pluss frunk på 24 liter, på versjonen med firehjulsdrift, gir 551 liter. Versjonen med bakhjulsdrift har frunk på 57 liter, totalt 585 liter. Skyves baksetene helt fram, kan det plusses på ytterligere 100 liter i begge versjonene. Det er best av alle», er blant fordelene Motor trekker frem i sin begrunnelse.

I tillegg får IONIQ 5 mye skryt for både rekkevidde og ladehastigheter:

«I sommer var IONIQ 5 for første gang med i vår store elbiltest. Den kom 502 kilometer før den stoppet helt. Det er drøye fire mil bedre enn den oppgitte offisielle rekkevidden (WLTP) på 460 kilometer. Avviket var dermed blant de bedre».

«IONIQ 5 lader nå på halve tiden av det eksklusive elbiler som Jaguar I-Pace og Mercedes EQC gjorde for få år siden. Det forteller mye om hvor fort utviklingen går. Og hvor bra IONIQ 5 er. Best av alle», skriver Motor.

- Dette er en pris vi synes det er veldig gjevt å vinne. NAF Motor har stor tyngde og troverdighet, og for oss veier det tungt at IONIQ 5 kåres til Årets beste bilkjøp av en jury med så stor kompetanse, sier Produkt- og PR-sjef Øyvind Lillestrøm Knudsen i Hyundai Motor Norway, og legger til:

- IONIQ 5 er en banebrytende bil med veldig mye ny teknologi. I tillegg er den en perfekt familiebil, med god plass, firehjulstrekk og de egenskapene norske kunder etterspør. Årets beste bilkjøp-utmerkelsen oppleves som en stor anerkjennelse og bekreftelse på dette.

Motors begrunnelse finnes her

  Emner

  Kategorier


  Hyundai Motor Norway tilbyr innovative, moderne og driftssikre biler med høy kvalitet. Hyundai har de siste årene utviklet seg til å bli et ledende selskap på nullutslippsmobilitet, og er et av Norges mest solgte bilmerker. Hyundai har den bredeste porteføljen av elektrifiserte drivlinjer i verden.

  Kontakter

  Øyvind L. Knudsen

  Øyvind L. Knudsen

  Pressekontakt Kommunikasjonsdirektør

  Relatert innhold

  Hyundai Motors utstilling på IAA 2021. Foto: Hyundai

  Hyundai forplikter seg til karbonnøytralitet - skal kun selge elbiler i Europa om få år

  Hyundai Motor forplikter seg til å oppnå karbonnøytralitet innen 2045 Selskapets helhetlige fremgangsmåte fokuserer på tre pilarer; ren mobilitet, nestegenerasjons plattformer og grønn energi Hyundai vil avslutte salget av biler med forbrenningsmotor i Europa fra 2035 Under IAA vil Hyundai vise frem konseptet for en kommende elbil, en helelektrisk robotaxi, og utstillinger som illustrerer hydroge

  Hyundai KONA Electric. Foto: Hyundai Motor Norway

  KONA Electric passerer 100 000 solgte i Europa – Hyundai lanserer 12 nye elbiler på fire år

  Hyundai har over tid hatt svært høy etterspørsel etter KONA Electric i Europa I Norge er 100 prosent av KONA-salget helelektrisk, og på Europanivå velger 1 av 4 KONA-kunder elbil Den økende populariteten i Europa reflekterer en større trend i markedet
  Hyundai har solgt KONA Electric på det europeiske markedet siden 2018, og populariteten er stadig økende.
  Der Norge i en årrekke har vært e

  IONIQ 5 på IONITY-lader. Foto: Hyundai Motor Europe

  Hyundai tilbyr lynlading til lavpris – utvider og forbedrer IONITY-tilbud

  Hyundai har siden 2021 tilbudt svært rabatterte priser på IONITY-lading, og utvider nå tilbudet med et nytt prisalternativ. I tillegg til Premium lanseres nå Lite IONIQ 5-kunder får ett års gratis IONITY Premium-abonnement med i bilprisen, og aktiveringsperioden utvides fra 31. mars 2022 til 30. juni 2022 Gjennom IONITY får Hyundais kunder tilgang til hundrevis av lynladestasjoner i Europa
  So

  Hyundai SANTA FE. Foto: Hyundai Motor Europe

  Hyundai Motor Group topper anerkjent kvalitetsundersøkelse – tar tre av de fire første plassene

  Hyundai Motor Groups merker gjør det knallsterkt i J.D. Powers «Vehicle Dependability Study», og gruppens kunder rapporterer de laveste problem- og frustrasjonstallene i det amerikanske bilmarkedet Kia tar førsteplassen totalt, mens Genesis tar førsteplassen blant premiummerkene, samt fjerdeplassen totalt Hyundai tar en sterk tredjeplass totalt, og Hyundai SANTA FE og SONATA tar topplasseringene

  Velkommen til Hyundai Motor Norway.

  Hyundai Motor Norway tilbyr innovative, moderne og driftssikre biler med høy kvalitet. Hyundai har de siste årene utviklet seg til å bli et ledende selskap på nullutslippsmobilitet, og er et av Norges mest solgte bilmerker. Hyundai har den bredeste porteføljen av elektrifiserte drivlinjer i verden, og fra 2023 selger merket kun helelektriske biler i Norge. Ved selskapets norske hovedkontor på Alna i Oslo er det cirka 40 ansatte.

  Hyundai skaper og utvikler innovative teknologier, økosystemer og mobilitetsløsninger i dag, slik at vi kan gjøre det beste og riktige for mennesker i morgen.

  Vil du vite mer om Hyundai, gå til www.hyundai.com.

  Hyundai Motor Norway
  Alf Bjerckes vei 8
  0582 Oslo
  Norway