Gå videre til innhold
Hyundai IONIQ 5. Foto: Ina Vikøren/Hyundai Motor Norway
Hyundai IONIQ 5. Foto: Ina Vikøren/Hyundai Motor Norway

Pressemelding -

Hyundai har aldri solgt flere biler i Norge – 2021 ble tidenes rekordår

  • Hyundai har i 2022 30-årsjubileum i det norske markedet, etter å ha solgt sin første bil i Norge i 1992
  • Frem til nå har 1996 vært det store rekordåret i Hyundais norske historie, men i 2021 ble den 25 år gamle rekorden slått

Hyundai Motor Norway har opplevd en vanvittig vekst, som nå har vart kontinuerlig i syv år. 2021 ble kronet med tidenes salgsrekord for Hyundai i Norge.

Hyundai i 2022 30-årsjubileum i det norske markedet. I løpet av denne tiden har merket opplevd både eventyrlig vekst, utfordringer og å transformeres fra tradisjonelt fossilt merke, til den første etablerte aktøren som gikk helt over til ladbare og elektriske drivlinjer. 2021 ble i tillegg tidenes salgsår for merket, og med 8 667 registrerte Hyundai ble den forrige rekorden fra 1996 slått med nesten 900 biler.

Fra 1. januar i fjor var det helt slutt for biler uten ladeledning, og Hyundai tok dermed en tydelig ledende rolle på elektrisk mobilitet i markedet. For første gang kunne et etablert merke bekrefte at det kun skulle selges ladbare hybrider, hydrogenelektriske biler og elbiler i det norske markedet. Allerede før dette hadde Hyundai etablert seg som et ledende merke på fremtidsmobilitet, med en elbilandel på over 90 prosent.

I 2021 lanserte Hyundai både TUCSON Plug-in Hybrid og SANTA FE Plug-In Hybrid, mens den aller viktigste nylanseringen var IONIQ 5. Sistnevnte har blitt rost opp i skyene av både pressen og publikum, og kan notere seg som «Årets beste bilkjøp» kåret av NAF Motor. Samme medie ga bilen tidenes høyeste testscore med 85 poeng, mens VG delte ut terningkast 6 og omtalte IONIQ 5 som et «oppkomme av en elbil». Bilen vant også en rekke «Årets Bil»-kåringer i Europa, blant annet i Tyskland, som er kontinentets viktigste bilmarked. I 2022 er IONIQ 5 i finalen i kåringen til «Car of the Year» for Europa.

- 2021 ble et fantastisk år for Hyundai i Norge, og IONIQ 5 er utvilsomt vår viktigste lansering så langt. Sammen med KONA Electric ble IONIQ 5 vår storselger i fjor, og vi har nå svært god fart inn i 2022, sier Produkt- og PR-sjef Øyvind L. Knudsen i Hyundai Motor Norway, og fortsetter:

- Vi skal heller ikke glemme et betydelig salg av ladbare hybrider når vi oppsummerer fjoråret, og IONIQ Electric holder fortsatt svært god kok i markedet. Til sammen gjorde vår toppmoderne produktportefølje at vi i 2021 kunne notere tidenes salgsrekord for Hyundai i det norske markedet

For Hyundai fortsetter det gode momentet inn i et 2022 som markerer 30-årsjubileet for merket i Norge. Som en leder på elektrisk mobilitet vil Hyundai fortsette utviklingen mot 100% nullutslipp, og i løpet av året lanseres helt nye IONIQ 6.

- Hyundai er alltid fremoverlente og i en rivende utvikling, og dermed er det bare å rette blikket fremover mot nye rekorder og fantastiske nye produkter i året og årene som kommer. Vi tar med oss den gode følelsen fra 2021 inn i 2022, avslutter Knudsen i Hyundai.

Emner

Kategorier


Hyundai Motor Norway tilbyr innovative, moderne og driftssikre biler med høy kvalitet. Hyundai har de siste årene utviklet seg til å bli et ledende selskap på nullutslippsmobilitet, og er et av Norges mest solgte bilmerker. Hyundai har den bredeste porteføljen av elektrifiserte drivlinjer i verden.

Kontakter

Øyvind L. Knudsen

Øyvind L. Knudsen

Pressekontakt Kommunikasjonsdirektør

Relatert innhold

Hyundai KONA Electric. Foto: Hyundai Motor Norway

KONA Electric passerer 100 000 solgte i Europa – Hyundai lanserer 12 nye elbiler på fire år

Hyundai har over tid hatt svært høy etterspørsel etter KONA Electric i Europa I Norge er 100 prosent av KONA-salget helelektrisk, og på Europanivå velger 1 av 4 KONA-kunder elbil Den økende populariteten i Europa reflekterer en større trend i markedet
Hyundai har solgt KONA Electric på det europeiske markedet siden 2018, og populariteten er stadig økende.
Der Norge i en årrekke har vært e

IONIQ 5 på IONITY-lader. Foto: Hyundai Motor Europe

Hyundai tilbyr lynlading til lavpris – utvider og forbedrer IONITY-tilbud

Hyundai har siden 2021 tilbudt svært rabatterte priser på IONITY-lading, og utvider nå tilbudet med et nytt prisalternativ. I tillegg til Premium lanseres nå Lite IONIQ 5-kunder får ett års gratis IONITY Premium-abonnement med i bilprisen, og aktiveringsperioden utvides fra 31. mars 2022 til 30. juni 2022 Gjennom IONITY får Hyundais kunder tilgang til hundrevis av lynladestasjoner i Europa
So

Hyundai SANTA FE. Foto: Hyundai Motor Europe

Hyundai Motor Group topper anerkjent kvalitetsundersøkelse – tar tre av de fire første plassene

Hyundai Motor Groups merker gjør det knallsterkt i J.D. Powers «Vehicle Dependability Study», og gruppens kunder rapporterer de laveste problem- og frustrasjonstallene i det amerikanske bilmarkedet Kia tar førsteplassen totalt, mens Genesis tar førsteplassen blant premiummerkene, samt fjerdeplassen totalt Hyundai tar en sterk tredjeplass totalt, og Hyundai SANTA FE og SONATA tar topplasseringene

Velkommen til Hyundai Motor Norway.

Hyundai Motor Norway tilbyr innovative, moderne og driftssikre biler med høy kvalitet. Hyundai har de siste årene utviklet seg til å bli et ledende selskap på nullutslippsmobilitet, og er et av Norges mest solgte bilmerker. Hyundai har den bredeste porteføljen av elektrifiserte drivlinjer i verden, og fra 2023 selger merket kun helelektriske biler i Norge. Ved selskapets norske hovedkontor på Alna i Oslo er det cirka 40 ansatte.

Hyundai skaper og utvikler innovative teknologier, økosystemer og mobilitetsløsninger i dag, slik at vi kan gjøre det beste og riktige for mennesker i morgen.

Vil du vite mer om Hyundai, gå til www.hyundai.com.

Hyundai Motor Norway
Alf Bjerckes vei 8
0582 Oslo
Norway